Ανοιχτή επιστολή στον Λυκουρέντζο από γονείς παιδιών με συγγενείς καρδιοπάθειες “Κλείνετε το “ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ” γιατι ενοχλεί ιδιωτικά συμφέροντα”.

Το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» είναι το μοναδικό δημόσιο στη χώρα και παραμένει κλειστό πάνω από ενάμιση χρόνο.
Οι γονείς των παιδιών εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται καθώς αναγκάζονται να πηγαίνουν τα παιδιά τους για θεραπείες στο Ωνάσειο ή σε ιδιωτικό κέντρο
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δήμητρας Ευθυμιάδου, που αναρτήθηκε στο iatropedia.gr, ο Σύλλογος των γονέων με ανοικτή επιστολή του στο υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, μιλά για ιδιωτικά συμφέροντα που δεν επιτρέπουν το άνοιγμα του δημοσίου κέντρου. 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς  Καρδιοπάθειες “Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ”:
«Ας είμαστε ειλικρινείς. Η ύπαρξη αυτού του κέντρου, που εξελισσόταν δυναμικά ενοχλούσε ιδιωτικά συμφέροντα.
Γι΄αυτό, εδώ και τρία χρόνια οδηγήθηκε συνειδητά σε πορεία συρρίκνωσης, αφού δεν καλύπτονταν τα κενά σε ιατρικό προσωπικό, στη συνέχεια Τμήματά του “συγχωνεύθηκαν” με τη δικαιολογία της υποστελέχωσης, και,τέλος, τον Οκτώβριο του 2011 έκλεισε με απαράδεκτες προφάσεις».
Κατά τους γονείς η ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε έδειξε ως υπεύθυνη τη διοίκηση του νοσοκομείου για τις δυσλειτουργίες που καταγράφηκαν.
Ο Σύλλογος στην επιστολή του στον υπουργό Υγείας μιλά για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι γονείς των παιδιών και αναφέρει: «ταλαιπωρούμαστε ως τώρα αφάνταστα και τα δάκρυά μας είναι αληθινά. Αρκεί να αναφέρουμε ότι υπάρχουν ακόμη παιδιά από την περσινή λίστα που δεν έχουν ακόμα χειρουργηθεί»!
πηγή  http://lefteria-news.blogspot.gr/2013/01/blog-post_30.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More