Ο τυχεράκιας Παπακωνσταντίνου.

Μερικοί άνθρωποι ρε παιδί μου έχουν άστρο, κάτι γίνεται και τους πάνε όλα καλά. Είναι αυτό που λέει ο λαός ''κολόφαρδοι''. 
Μια τέτοια περίπτωση τυχερού ανθρώπου είναι και ο Παπακωνσταντίνου.Μας δούλεψε πολύ- δε λέω- αλλά ήταν και η τύχη με το μέρος του!
Αφού σπούδασε με κόπο στην Νέα Υόρκη και Λονδίνο άνοιξαν.. τυχαία όλες οι πόρτες. Άμα σε θέλει...
Εντάξει δεν λέμε μπορεί να είπε κάνα καλό λόγο στις διάφορες λέσχες- που λένε οι συνομοσιολόγοι (Μπίλντεμπερκ, Τριμερής) -ο θείος  υπουργός, αλλά η αξία αυτού του πολιτικού άντρα αναγνωρίστηκε διεθνώς. Εσύ αγαπητέ έχεις θείο;

Δείτε το βιογραφικό τουσκληρά εργαζόμενου πλην τυχερού υπουργού.
Μετά τις σπουδές του στην Νέα Υόρκη και Λονδίνο,
εργάστηκε επί 10 χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη Γαλλία. (Εδώ η τύχη ..πήδηξε - Από τις σπουδές... στον ΟΟΣΑ, από την αγγαλιά του θείου στη βιοπάλη!)

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1998
εργάστηκε ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας. ο είχε αυτό ο Σημίτης, ήθελε τυχερούς δίπλα του. Κάποιες πληροφορίες για λαγοπόδαρα ελέγχονται!)

Δυο χρόνια μετά,
ορίστηκε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002). (Ούτε το Τζόκερ να είχε πιάσει!!)

Το διάστημα 2002-2004 υπήρξε
μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), 
μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ
και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ.(Οι ακαμάτρες κι οι τρελές, έχουν τις τύχες τις καλές) 

Το 2003 ήταν συντονιστής για τη «διαδικασία της Λισσαβόνας», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Τι τύχη είναι αυτή που έχει αυτός ο άνθρωπος)
Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου. (Αυτός ο φάρος του Ελληνισμού αναγνώρισε την αξία του Παπακωνσταντίνου, άμα είσαι τυχερός...)

Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου (2005-2008).
(Όταν η τύχη σε βοηθά, η γνώση δεν αξίζει)


Το Μάιο του 2005 εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.(Γίδα που τρέχει στον γκρεμό, ποτέ δεν έχει σκοτωμό)

Από το 2003 έως το 2007 δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάστηκε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα πολιτικής έρευνας και Κοινωνίας της Πληροφορίας με συμμετοχή σε διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες.(Παιδιά κάτι έγινε αυτήν την περίοδο, ο πρώην ...εργάστηκε!!)

Το Σεπτέμβριο του 2007 εξελέγη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο Νομό Κοζάνης, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ από το Μάρτιο του 2008.( Η αρχή της χοντρής...τύχης)
Ηγήθηκε του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2009 και διετέλεσε Ευρωβουλευτής από τον Ιούνιο του 2009 έως τον ορισμό του από τον Πρωθυπουργό ως Υπουργού Οικονομικών μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.(Τύχη, τύχη μας πέτυχε τελικά!)
Μία και μόνη ερώτηση έχω, σχετικά με την τύχη του κυριούλη πρώην συμβούλου, πρώην μεγαλοστελέχους, πρώην υπουργού: Με  παπά κοιμήθηκε ;!





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More