Τα ιστορικά δεδομένα της τρομοκρατίας των μυστικών υπηρεσιών

Θα αναδημοσιεύσουμε ένα απόσπασμα από παλιό μας άρθρο, με τίτλο:
«Οι “σπόνσορες” και οι σκηνοθέτες της τρομοκρατίας» (Μάρτιος 2006)
Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ
 
Μια προσεκτική ιστορική ανασκόπηση μας αποκαλύπτει τούτο: Από την έναρξη του ψυχρού πολέμου (1947) αναπτύσσεται σε όλη την Ευρώπη ένα πολυπλόκαμο τρομοκρατικό δίκτυο κατευθυνόμενο από την Ουάσιγκτον και τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, σε συνεργασία με τα ευρωπαϊκά κράτη και τις υπηρεσίες τους.

 Η τρομοκρατική αυτή στρατηγική του ιμπεριαλισμού περνάει από δύο φάσεις.

ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ. Σε αυτή τη φάση (1947- 1970), πίσω από κάθε τρομοκρατική ενέργεια «ανακαλύπτεται» ο «ερυθρός» κίνδυνος. Είναι η περίοδος του Ψυχρού Πολέμου και ο «μπαμπούλας» είναι ο κομμουνισμός. Σε αυτή τη φάση οι μυστικές υπηρεσίες αναθέτουν την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών σε πράκτορές τους ή σε όργανά τους από το χώρο της εξτρεμιστικής δεξιάς και, στη συνέχεια, προσπαθούν να τις αποδώσουν στην Αριστερά (κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική), κατασκευάζοντας ενόχους.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ. Αυτή αρχίζει από το 1971 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Είναι η περίοδος που ο «μπαμπούλας» του κομμουνισμού έχει ξεθωριάσει. Παράλληλα ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός ηττάται συντριπτικά στο Βιετνάμ, ο Μάης του ΄68 και τα επαναστατικά κινήματα της νεολαίας σε όλο τον κόσμο έχουν πυροδοτήσει την επαναστατική σκέψη.

Παντού σε Ευρώπη και Λατινική Αμερική τα λαϊκά μαζικά κινήματα γιγαντώνονται και προβάλλουν απειλητικά για τον ιμπεριαλισμό. Σε αυτή την περίοδο σημειώνεται μια ποιοτική αλλαγή στη στρατηγική της διεθνούς ιμπεριαλιστικής τρομοκρατίας.

Η αλλαγή αυτή συμπίπτει με την κοινοποίηση του «Εγχειριδίου Εκστρατείας για τις μυστικές υπηρεσίες που διεξάγουν Επιχειρήσεις Σταθεροποίησης», των στρατηγών Westmorland (αρχηγού του αμερικανικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων και γνωστού σφαγέα του Βιετνάμ) και Wicklam.

Σε αυτή τη δεύτερη φάση, οι μυστικές υπηρεσίες κατασκευάζουν αριστερές οργανώσεις φαντάσματα, που «αναλαμβάνουν δημόσια» την ευθύνη των τρομοκρατικών ενεργειών που πραγματοποιούν πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, είτε «διεισδύουν» απευθείας σε διάφορες ομάδες εξτρεμιστικές και τις καθοδηγούν.

Η τρομοκρατία πλέον γίνεται ο νέος «μπαμπούλας», η νέα δαιμονοποιημένη απειλή της ανθρωπότητας. Μια τρομοκρατία κατασκευασμένη από τις μυστικές υπηρεσίες που εμφανίζεται με αριστερές, επαναστατικές υπογραφές.

Μέσα σε αυτό το ιστορικό πλαίσιο μπορούμε να διερευνήσουμε το πλήθος των τρομοκρατικών ενεργειών από το 1947 μέχρι σήμερα σε όλη την Ευρώπη, ενέργειες που έχει πλέον αποδειχτεί περίτρανα ότι ήταν έργο των μυστικών υπηρεσιών (τα συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία καταγράφονται στο βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα, «Τρομοκρατία», εκδόσεις Παπαζήση).

Θα αναφέρουμε κάποια περιστατικά, γνωστά σε όλους.

Η αμερικανο-ΝΑΤΟϊκή επιχείρηση Stay Behind.
Μια τεράστια τρομοκρατική επιχείρηση, που οργανώθηκε στα μέσα της δεκαετίας του ΄50, από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, εφαρμόστηκε συστηματικά σε όλες τις χώρες-μέλη της Συμμαχίας και αποκαλύφτηκε στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Ο ιταλικός βραχίονας με την κωδική ονομασία Επιχείρηση Γκλάντιο: ήταν υπεύθυνος για όλες τις τρομοκρατικές δραστηριότητες που σημειώθηκαν στην Ιταλία κατά τη μεταπολεμική περίοδο και άλλαξαν ριζικά την πολιτική σκηνή.

Ο ελληνικός βραχίονας ήταν η Κόκκινη Προβιά: Δολοφονία Γρηγόρη Λαμπράκη, Πολύνεκρη βομβιστική ενέργεια στο Γοργοπόταμο κλπ.

Το Σχέδιο Solo (1964).

Με το αριστερό άνοιγμα των Χριστιανοδημοκρατών υπό την προεδρία του Άλνο Μόρο και την εκλογική επιτυχία των κομμουνιστών (25% των ψήφων), ετέθη σε εφαρμογή με το παραπάνω σχέδιο η οργάνωση πραξικοπήματος και η δολοφονία του Μόρο. Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή. Το 1978 ο Μόρο δολοφονήθηκε από τους ίδιους που σχεδίαζαν τη δολοφονία του το 1964, αλλά με την υπογραφή των Ερυθρών Ταξιαρχιών.

Σήμερα έχουν ανακαλυφτεί τα χειρόγραφα του Μόρο, τα οποία είχε γράψει πριν εκτελεστεί (τα κρατούσαν κρυφά), ένα εκ των οποίων αναφέρει την ανάμειξη του ΝΑΤΟ και της ΣΙΑ στην απαγωγή του. Έχει αποκαλυφτεί επίσης ότι το κτίριο όπου έκρυβαν το Μόρο οι Ερυθρές Ταξιαρχίες ανήκε στις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες.

Σημείωση: Για τη δολοφονία του Μόρο και γενικά περί τρομοκρατίας, καλό είναι να διαβαστεί το βιβλίο του Τζανφράνκο Σανγκουινέττι, «Περί της τρομοκρατίας και του κράτους» (εκδόσεις ύψιλον).

Το αμερικανικό εγχειρίδιο

Ολόκληρο το ντοκουμέντο δημοσιεύτηκε στο «Βήμα» (22/10/1978).

Μεταξύ άλλων αναφέρει στο πρώτο κεφάλαιο: « Ο στρατός και άλλες υπηρεσίες δεν έχουν αμετακίνητη υποχρέωση να συνεχίσουν να στηρίζουν μια φιλική κυβέρνηση: 1. Αν δεν αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα σημαντικών τομέων της χώρας. 2. Αν είναι ασταθής και αδύναμη μπροστά σε ένοπλη κομμουνιστική εξέγερση. 3. Αν εξαιτίας του ακραίου εθνικισμού (της) βάζει σε κίνδυνο τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πρώτος, λοιπόν, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, από το 1970, σηκώνει το λάβαρο του αντιεθνικισμού! Κάθε αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση, σαφώς, είναι για την Ουάσιγκτον εθνικιστική. Βεβαίως τότε οι σημερινοί αντιεθνικιστές ήταν «ντούροι» κατά των Αμερικάνων. Σήμερα έχουν ασπαστεί ενθέρμως το δόγμα τους!!!

Στο κεφάλαιο Γ, διαβάζουμε:

«Είναι πιθανό οι φιλικές κυβερνήσεις να δείχνουν παθητικότητα ή αναποφασιστικότητα απέναντι στον ανατρεπτικό κομμουνισμό (ίσως) εξαιτίας κάποιας χαλάρωσης των βίαιων πράξεων…
Σε αυτήν την περίπτωση, οι στρατιωτικές μυστικές υπηρεσίες θα πρέπει να είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ειδικές επιχειρήσεις, ικανές να πείσουν την κυβέρνηση και την κοινή γνώμη ότι ο κίνδυνος είναι πραγματικός και υπάρχει επιτακτική ανάγκη να καταπολεμηθεί.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, οι μυστικές υπηρεσίες επιβάλλεται να διεισδύσουν στις ανατρεπτικές οργανώσεις με ειδικούς πράκτορες που θα έχουν αποστολή να δημιουργήσουν ομάδες δράσης από τα ριζοσπαστικά στοιχεία αυτών των οργανώσεων…Αυτές οι ομάδες δράσης, υπό τον έλεγχο των μυστικών υπηρεσιών, θα εξαπολύσουν κύμα βίαιων ή μη βίαιων εκδηλώσεων, αναλόγως των περιστάσεων… Αν δεν είναι εφικτή η διείσδυση αυτού του είδους, μπορεί να οδηγήσει στον επιδιωκόμενο σκοπό η χρησιμοποίηση οργανώσεων της άκρας αριστεράς…».


Μέσα στα τριάντα πέντε χρόνια από τότε που γράφτηκε το κείμενο οι μέθοδοι των μυστικών υπηρεσιών, ασφαλώς θα έχουν δουλευτεί περαιτέρω…

Αυτά για τους αφελείς που δεν μπορούν να κρίνουν πολιτικά και είναι κολλημένοι στα παλαιά πρότυπα της αριστερής «ατομικής τρομοκρατίας» και δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τις πράξεις των απελπισμένων από τις οργανωμένες προβοκάτσιες που φορτώνονται στα επαναστατικά και αριστερά κινήματα…

Περί συνωμοσιολογίας


Πολλοί θα σπεύσουν να πουν ότι βλέπω τα πράγματα συνωμοσιολογικά. Βεβαίως είναι βολικό να οχυρώνεται κανείς πίσω από τέτοιες βαρύγδουπες λεξούλες (συνωμοσιολογία, πρακτορολογία κλπ), για να καλύψει την ανεπάρκεια και των ιστορικών και των πολιτικών του γνώσεων. Μια ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα που αθωώνει τις διωκτικές αρχές.

Αλήθεια ποιος ο ρόλος των μυστικών υπηρεσιών; Μήπως δεν είναι γνωστό από την ιστορία και τη μαρξιστική φιλολογία ότι η αστυνομία, ιδιαίτερα σήμερα, έχει αναγάγει την προβοκάτσια και τη σκευωρία σε επιστήμη; Και δεν είναι τραγική αντίφαση να δέχεσαι από τη μια ότι μια οργάνωση (17Ν) επί 27 χρόνια δρούσε συνωμοτικά (εδώ δεν υπάρχει συνωμοσιολογία), αλλά από την άλλη να μην δέχεσαι ότι το κράτος και οι μηχανισμοί του συνωμοτούν κατά της κοινωνίας;

Το κράτος ασκεί πολιτική και οι συνωμοσίες και οι προβοκάτσιες είναι μέρος αυτής της πολιτικής.

Τα όργανα αυτής της πολιτικής είναι οι μυστικές υπηρεσίες, διαφορετικά δεν θα είχαν λόγο ύπαρξης. Και ακριβώς σε εποχές μεγάλων κοινωνικών κρίσεων, σήψης και παρακμής, εκχωρούνται στην αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες άμεσες πολιτικές εξουσίες. Και ο τρομονόμος δεν ήταν τίποτα άλλο από τη θεσμοθέτηση αυτής της αστυνομικής πολιτικής, θεσμοθέτηση δηλαδή των αστυνομικών σκευωριών και συνωμοσιών κατά της κοινωνίας.

Ας πάψουν λοιπόν όλοι αυτοί οι «προοδευτικοί» και «αριστεροί» να παπαγαλίζουν την καραμέλα της συνωμοσιολογίας και να γίνονται πολιτικοί συνοδοιπόροι των μυστικών υπηρεσιών.

Οι ίδιοι αυτοί οι καθεστωτικοί «αριστεροί» όταν στο παρελθόν μιλούσαν για τη δικτατορία της 21ης Απριλίου ή άλλα πραξικοπήματα ανά τον κόσμο απεκάλυπταν το ρόλο των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών σε όλα αυτά. Πόσα πραξικοπήματα και αιματηρές προβοκάτσιες δεν οργανώθηκαν και δεν εκτελέστηκαν από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ; Σήμερα όταν θίγεις όλα αυτά μετατρέπεσαι σε πρακτορολόγο ή συνωμοσιολόγο; Μα αυτό ακριβώς θέλει να επιβάλει ο αυτοκρατορικός λόγος των ΗΠΑ!!!

Παραπέμπουμε, ακόμα, σε ένα πολύ τεκμηριωμένο κείμενο του Νίκου Καρατουλιώτη, με τίτλο:

«ΧΟΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΑΙΣΘΗΜΑΤΟΣ»
ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=3034

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=7197
  

Το διαβάσαμε εδώ http://resaltomag.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7959.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More