Μίλησε ο Λοβέρδος, ταράχτηκε το σύμπαν

Αχ αυτός ο Λοβέρδος! ¨Οταν σας έγραφα για το ήθος , το ύφος αλλά κυρίως για το ύψος του πολιτικού αυτού γίγαντα του αιώνα-και σκοπίμως δεν αναφέρω αιώνα, μπορείτε να τον εντάξετε όπου θέλετε- με λοιδωρούσατε και αλλάζατε μπλογκ!
Ορίστε τώρα που επιβεβαιώνομαι και πολύ μου αρέσει, να σκάσουν οι εχθροί μου και όσοι τόσο μελάνι έχυσαν για τον Λοβέρδο.

Έρχεται η στιγμή σύντροφοι, που καταλαβαίνουμε όλοι την σπουδαιότητα ύπαρξης πολιτικών ανδρών του συγκεκριμένου ύψους! Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω από τα έργα και τις ημέρες του μεγάλου ανδρός!

Όσο εσείς καταφέρεστε εναντίον του, εγώ θα σας θυμίζω την αγωνία του για την ζωή των συνταξιούχων, με την γεμάτη έννοια και τρυφερότητα φράση του"δεν πεθαίνουν κιόλας  οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα".
Θα σταθώ και θα τονίσω την πίστη του και την αφοσίωση του στον άλλο μεγάλο άνδρα που γεννήθηκε και ανδρώθηκε σε τούτα εδώ τα χώματα-κακιά σκουριά δεν πιάνει μας έλεγαν παλιότερα αλλά τελικά έπιασε και δεν λέει να φύγει- και θα σας ματαθυμίσω την άλλη μεγάλη φράση του" Αν αγγίξετε τον Γιώργο Παπανδρέου, θα γίνει μακελειό"!

Και επειδή ξέρω πως όλοι έχετε ανατριχιάσει από την συγκίνηση για την τόλμη και την αρετή του ανδρός-το α κεφαλαίο είναι κανονικά, αλλά το, πληκτρολόγιο μου είναι αντιλοβερδικό- θέλω να αναρωτηθείτε μαζί μου.
Ποια είναι τα προσόντα ενός καλού πολιτικού; ε;;
  • Θεωρείται καλός ο πολιτικός που έχει όραμα , που είναι οξύνους, που μπορεί να βλέπει πιο μπροστά από τα γεγονότα να τα προλαβαίνει να είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή να αντιμετωπίσει την πρόκληση, την ένταση,το απρόοπτο;
  • Είναι καλός αυτός που ακούει και υπακούει τυφλά την κομματική γραμμή, στηρίζει τον αρχηγό του, βλέπει τον τυφώνα να έρχεται και περιμένει το νεύμα του για να κινητοποιηθεί και να δώσει λύση;
  • Είναι ο πολιτικός που έχει καλή δημόσια εικόνα, καλές δημόσιες σχέσεις , είναι αρεστός μέσα και έξω- και ιδίως έξω-βγάζει πύρινους λόγους για την Ελλάδα το δίκιο του εργάτη και το βράδυ ήσυχος και ήρεμος τα σπάει στα μπουζούκια;
  • Είναι αυτός που ενοχλείται από  τη μίζα, τους μιζαδόρους, τους μεσάζοντες, τις πολυεθνικές τα πράσινα άλογα την εκλογική αποτυχία και επιδιώκει συνεργασίες γιατί είναι δύσκολοι καιροί και η καρέκλα μαλακή, η εξουσία γλυκιά- δίνει από πόντους μέχρι διαμερίσματα και από ύφος μέχρι παιδιά να την προτιμάτε -και το αρχηγιλίκι- αχ αυτό το αρχηγιλίκι -πάει παρέα με όλα και του ταιριάζει γάντι;
Πείτε μου παρακαλώ πολύ δεν τα έχει όλα αυτά ο τεράστιος;
Αν λοιπόν συγκεντρώνεις κάποια από τα προσόντα-όχι όλα καλέ, μην αγχώνεσαι, τα τελευταία είναι must- τότε ώς άλλος Λοβέρδος μπορείς να ασχοληθείς με τα κοινά, να κάνεις δηλώσεις , να κάνεις νάζια και σκέρτσα να είσαι απόλυτος και να έχεις ότι λαχταρά η ψυχή σου.


Διότι ο πολιτικός πρέπει να έχει συνέχεια , συνέπεια, ήθος, πολιτικό ανάστημα και ύφος και να εφαρμόζει την λαϊκή σοφία στην πράξη.
Την προηγούμενη εβδομάδα εφαρμόστηκε με επιτυχία το" ότι του φανεί,του λολοστεφανή"
Αυτή είναι η εβδομάδα της γριάς, που χτενίζεται και ας χάνεται ο κόσμος. Γριά είναι αυτή ότι θέλει κάνει!


Επίσης θέλω να δηλώσω πως αποφάσισα, το σκύλο μου να τον φωνάζω λοβέρδο,έχει μια μεγαλοπρέπεια το όνομα και όσο νάναι λείπει από το σπίτι μου....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More