«Ξεκινάμε πόλεμο κατά της ανεργίας» - Ανοιχτά τα μαγαζιά όλες τις Κυριακές

«Ο Πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό. Γενική επιστράτευση σε όλα τα παραγωγικά υπουργεία. Ξεκινά ο πόλεμος κατά της ανεργίας με έδρα το γραφείο του πρωθυπουργού» τόνισε ο Βρούτσης (εδώ).
Λίγο αργότερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Σκορδάς δήλωσε (εδώ):
«Η κυβέρνηση στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει τα λουκέτα και την ανεργία έχει καταθέσει μία πρόταση, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης της αγορανομικής νομοθεσίας για μια πιο σύγχρονη λειτουργία της αγοράς. («Εκσυγχρονισμός της αγοράς» με τα μαγαζιά ανοιχτά κάθε Κυριακή…) Σήμερα κάναμε μια συμπερασματική συζήτηση με τους κοινωνικούς εταίρους, αξιολογώντας κάθε πρόταση που έχει κατατεθεί στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Κατόπιν θα συζητήσουμε με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και εν συνεχεία θα ακολουθήσει η κατάθεση σχετικού σχεδίου Νόμου στη Βουλή» (μάλλον πράξη νομοθετικού περιεχομένου ήθελε να πει).
Όμως οι εργαζόμενοι (εδώ) προειδοποιούν για κινητοποιήσεις και εκστρατεία ενημέρωσης «για να εμποδιστεί αυτό το έγκλημα» και υπενθυμίζουν πως «και το 1992 η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε νομοθετήσει το άνοιγμα τις Κυριακές, αλλά το μέτρο καταργήθηκε στην πράξη και το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Η κυβέρνηση νομοθετεί υπέρ μιας μικρής μερίδας πολυεθνικών, αφού ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις βρίσκονται απέναντι».
Εμείς πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More