Η ''ανάπτυξη'' στο μεγαλείο της. Ξεπουλάνε τις ακτές του Σαρωνικού !!!

Εκτός Βουλής, με προεδρικά, μόνο, διατάγματα θα μπορούν από τούδε και στο εξής να δημιουργούνται εταιρείες ειδικού σκοπού για την «αξιοποίηση» ακινήτων του Δημοσίου στην ελληνική επικράτεια.

Μια τέτοια εταιρεία ονόματι «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο Α.Ε.» αναλαμβάνει ουσιαστικά το ξεπούλημα των ακτών του Σαρωνικού, από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας έως το Σούνιο! Παρ” ότι η σύσταση της εταιρείας είχε προκαλέσει ενδοκυβερνητικούς τριγμούς, τελικά βρέθηκε λύση με τις ευλογίες του Ταμείου Αξιοποίησης της Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ). Το μόνο πρόσκομμα για την εταιρεία είναι η εξαίρεση από την…«αξιοποίηση» των ακτών του Σαρωνικού τριών «φιλέτων»: του Αστέρα της Βουλιαγμένης και των μαρινών Αλίμου και Γλυφάδας.

Ούτε λίγο ούτε πολύ η κυβέρνηση, με το αναθεωρημένο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών και Δικτύων, τσιμεντώνει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της Αττικής Γης, με βάση το άρθρο που προστέθηκε και το οποίο παρακάμπτει τη νόμιμη νομοθετική διαδικασία.

Το σκανδαλώδες στην περίπτωση είναι ότι η νέα εταιρεία, στο όνομα της ανάπτυξης (αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας) θα μπορεί να διαχειρίζεται και να αξιοποιεί εκτός από τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.

Το νομοσχέδιο «μπάζει» από παντού: Η εταιρεία -λέει- θα λειτουργεί χάριν του δημοσίου συμφέροντος, κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας, ενώ θα διέπεται -κατά το ρεπορτάζ- από τις διατάξεις του νομοσχεδίου περί ανωνύμων εταιρειών. Επίσης: προβλέπονται προσλήψεις κατά «παρέκκλιση των κειμένων διατάξεων»…

Προβληματίζει και προκαλεί πολλά ερωτηματικά η σπουδή με την οποία επιχειρούν την «αξιοποίηση» της δημόσιας περιουσίας οι κυβερνητικοί επιτελικοί. Αφ” ενός ανοίγεται δρόμος για βιασμό του αστικού, πανέμορφου, παράκτιου περιβάλλοντος με τις οικοδομήσιμες παρεμβάσεις και αφ” ετέρου παραβιάζεται η νομιμότητα, αφού παρακάμπτεται το νομοθετικό σώμα και, έτσι, ο κάθε υπουργός θα έχει τη δυνατότητα να «δωρίζει» τα «φιλέτα» γαίας σε όποια εταιρεία είναι ικανή να τον «προσεγγίζει» καλύτερα.

Ο Σαρωνικός είναι μόνον η αρχή. Σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας οι επιλογές της κυβέρνησης να ξεπουλήσει ό,τι πιο όμορφο έχει εναπομείνει στην ελληνική γη και κυρίως στη νησιωτική (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα κ.λπ.). Αλλά αυτή η πολιτική είναι πανικός περισσότερο, δεν στηρίζεται σε μακροπρόθεσμα οικονομικά προγράμματα` είναι πολιτική τυχοδιωκτική και καιροσκοπική. Αλλά αυτή η πολιτική χαρακτηρίζει την κυβέρνηση των τριών…



efsyn 
http://paganeli.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More