Ακόμα μια είδηση για εμπόριο προσωπικών δεδομένων.

Ακόμα μια είδηση που επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι το ηλεκτρονικό φακέλωμα δεν παρέχει καμία ασφάλεια. Ακόμα μια είδηση που καταρρίπτει τους μύθους για την ασφάλεια στα ηλεκτρονικά-προσωπικά δεδομένα. Αυτό το άρθρο αφιερώνεται στους ηλίθιους που πιστεύουν ότι η ηλεκτρονική ταυτότητα παρέχει την ασφάλεια που μας υπόσχονται.

Ακολουθεί το άρθρο απο το newsit.gr

- Βρέθηκαν έγγραφα που "δείχνουν" το υπουργείο Οικονομικών να βρίσκεται πίσω από τη διαρροή
- Πρόκειται για εταιρία παροχής υπηρεσιών που εμπορευόταν τα προσωπικά μας φορολογικά στοιχεία
- Βρέθηκε τεράστιος ψηφιακός όγκος με τα φορολογικά δεδομένα εκατομμυρίων πολιτών
- Τεράστια ανησυχία αφού τα φορολογικά μας στοιχεία μπορεί να βρεθούν στην κατοχή του καθενός!
Ακόμη ένα σκάνδαλο διαρροής των προσωπικών φορολογικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών έρχεται στο φως και δημιουργεί εκ νέου ερωτήματα για το πόσο ασφαλή είναι τελικά τα φορολογικά μας στοιχεία.
Ειδικότερα, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη έρευνα της οικονομικής αστυνομίας σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών στην περιοχή του Αγ. Δημητρίου που εμπορευόταν τα προσωπικά φορολογικά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών της χώρας.
Μέχρι στιγμής σύμφωνα με πληροφορίες, η οικονομική αστυνομία έχει εντοπίσει ένα δωμάτιο γεμάτο με server που περιέχουν τεράστιο όγκο ψηφιακού υλικού. Ακόμη έχει εντοπιστεί και μεγάλος αριθμός εγγράφων που παραπέμπουν ευθέως στο υπουργείο Οικονομικών γεγονός που καθιστά σχεδόν βέβαιο ότι η διαρροή προέρχετι και σε αυτήν την περίπτωση από το υπουργείο Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται πως μόλις πριν 2 μήνες ακόμη ένα τέτοιο σκάνδαλο ήρθε στο φως της δημοσιότητας όταν τα φορολογικά στοιχεία 9 εκατομμυρίων πολιτών βρέθηκαν στα χέρια ενός 36χρονου υπαλλήλου ο οποίος αφού τα απέσπασε παρανόμως εν συνεχεία τα πουλούσε σε διάφορες εταιρείες.
Το γεγονός ότι τα απόρρητα προσωπικά μας φορολογικά δεδομένα μπορούν να βρεθούν στα χέρια οποιουδήποτε και να χρησιμοποιηθούν από τον καθένα προκαλεί τεράστια ανησυχία αλλά και ερωτήματα για το κενό ασφαλείας που υπάρχει στο υπουργείο οικονομικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More