Μέχρι και ο ...Ολι Ρεν το είπε: "Κόψατε περισσότερο μισθούς και συντάξεις απ’ ό,τι είχαμε προβλέψει!"

Η ελληνική κυβέρνηση, προχώρησε πέρα από τις προβλέψεις του προϋπολογισμού του 2012, επιτυγχάνοντας μεγαλύτερη μείωση μισθών και συντάξεων του δημοσίου τομέα, ακόμη κι από αυτήν που η ίδια είχε προβλέψει με τη συναίνεση της τρόικας, στον προϋπολογισμό.

Αυτό απάντησε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Όλι Ρεν στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, ο οποίος στην ερώτησή του ζητούσε να μάθει για τα αποτελέσματα του επικαιροποιημένου προϋπολογισμού του 2012 καθώς και για τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για την πορεία εσόδων και εξόδων ως το τέλος του 2012.

Στην απάντησή του, ο Όλι Ρεν, τονίζει ότι το ύψος των κονδυλίων που καταβλήθηκε για μισθούς και συντάξεις «ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων»!!

Παράλληλα, ο Όλι Ρεν επισημαίνει ότι το 2012:
1. «Σημειώθηκε σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση των κρατικών πρωτογενών ταμειακών δαπανών, ιδίως των λειτουργικών δαπανών και του προϋπολογισμού δημοσίων επενδύσεων»
2. «Οι πληρωτέοι λογαριασμοί σε φαρμακεία και ιδιωτικούς υγειονομικούς φορείς έχουν αυξηθεί περίπου κατά 0,5% του ΑΕΠ»
3. «Οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ»
4. «Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης»


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More