Όπου Δούκας και η μοίρα του

Πατριώτης ο Δούκας, παλικάρι, Βουλευτής με τα όλα του. Που να δείτε και το βιογραφικό του.... μεγάλος πατριώτης. 
Ξενιτεύτηκε, πήγε απο τράπεζα σε τράπεζα, από χώρα σε χώρα, από πολυεθνική σε πολυεθνική για να δώσει τα φώτα του στον Ελληνικό λαό. Σκάει από σοφία, ξεχειλίζει από γνώση, περισσεύει η ανδρεία, η δικαιοσύνη, ο αλτρουισμός.
Τι νομίζετε δηλαδή, ότι οι μεγάλες εταιρείες λειτουργούν στον αυτόματο πιλότο; Οχι, υπάρχουν σοβαροί και φωτισμένοι άνθρωποι στα παρασκήνια. 
Ετσι απέκτησε μια σημαντική εμπειρία στο να βγάζει μανιφέστα και να μιλάει για δούλους, για μείωση της φορολογίας στην επιχειρηματικότητα, για ελεύθερο ωράριο στα καταστήματα και άλλα πολλά. 
Για να τα λέει αυτός κάτι ξέρει, δυο εκατομμύρια αποταμιεύσεις έχει.

Ας δούμε το βιογραφικό του μήπως αυτός ο φάρος της σοφίας και της γνώσης μας εμπνεύσει.
 
Είναι διδάκτωρ των Οικονομικών του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (New York University).
Σπούδασε Οικονομικά και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο George Washington (Bachelor of Arts), Διοίκηση Επιχειρήσεων και Χρηματοοικονομικά στο Πανεπιστήμιο Columbia (ΜΒΑ) και Οικονομικά στο New York University (Master of Arts in Economics και Ρh.D).
Από το 1979 έως το 1985 εργάστηκε στη Citibank στη Νέα Υόρκη ως Economist και Currency Analyst, ως Foreign Exchange Exposure Management Advisor, ως Foreign Exchange Dealer και ως Money Market Dealer.
Το 1986 ανέλαβε Investment Banking Country Head (Γενικός Διευθυντής) και Country Treasurer της Citibank για την Ελλάδα και το 1990 ανέλαβε Country Head και των τομέων Institutional και Corporate Banking.
Από τον Αύγουστο του 1992 έως τον Οκτώβρη του 1993 διετέλεσε Υφυπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη με αρμοδιότητες, μεταξύ άλλων, το Δημόσιο Χρέος και τη Δημόσια Περιουσία.
Το 1994 επέστρεψε στη Citibank και το 1996 ίδρυσε την εταιρία Capital Partners Α.Ε. η οποία ασχολείται κυρίως με στρατηγικές συμμαχίες και με αγοραπωλησίες και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων.
Το Μάρτιο του 2004 εξελέγη Βουλευτής της Περιφέρειας Αττικής.

Τον Σεπτέμβριο του 2007 επανεξελέγη στην Περιφέρεια Αττικής

 Έχει διατελέσει:
  • Πρόεδρος του Δ.Σ. της Netmed N.V. (Όμιλος Συνδρομητικής Τηλεόρασης Nova, Filmnet, Supersport)
  • Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ericsson Hellas Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΓΕΤ Ηρακλής
  • Πρόεδρος του Δ.Σ. της Capital Partners Α.Ε.
  • Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δ.Σ. (Co-Chairman of the Board of Directors) της Pepsico-Ivi Hellas
  • Οικονομικός Σύμβουλος της EFG-Eurobank-Ergasias Bank, της Village Roadshow Hellas, της Merrill Lynch International (Λονδίνο) και της Sanwa Bank (Λονδίνο).
Είναι Μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ε.Ε.Δ.Ε.), Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, Μέλος του Δ.Σ. (Έφορος) του Anatolia College,  Μέλος του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», Μέλος του  Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τούτος ο πεφωτισμένος μέγας άνδρας (Φιλέλλην), τη στιγμή της συγγραφής του περιβόητου μανιφέστου, μεσημέρι νομίζω, νηστικός και κουρασμένος και λίγο νυσταγμένος, ξέχασε ο άνθρωπος να αναφέρει ενα εκατομμύριο ευρώ που είχε βγάλει με κόπο και τρόπο. 
Το δήλωσε στο πόθεν έσχες του 2009 αλλά ξέχασε να το δηλώσει για το 2010.
Βέβαια λεφτά είναι, φεύγουν τα ρημάδια μέχρι να πεις κύμινο! Μη ξεχνάτε ότι ως πρόεδρος της ομοσπονδίας γκόλφ ενα έξοδο παραπάνω το έχει. Τα μπαστούνια είναι ακριβά, τουλάχιστον έτσι έγραφε ο Κωστόπουλος στα περιοδικά του.
Ετσι τον άγγιξε και αυτόν η κρίση, αφού το 2009 δήλωνε αποταμιεύσεις δύο εκατομμύρια, το 2010 σύμφωνα με την επιτροπή της Βουλής, δήλωσε ένα εκατομμύριο. Έτσι η επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες του έδωσε ενα περιθώριο 20 ημερών να δώσει εξηγήσεις.

Πάνω στην πίεση και την απελπισία, και για να μην τον πιάσει κρίση, έκατσε και έγραψε το μανιφέστο, δυο εκατομμύρια είναι αυτά... 
Πολλά τα λεφτά πολλές και οι μεγάλες ιδέες. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More