Συγχαρητήρια ...

Το να λέει η Χρυσή Αυγή "ξεχωριστό Έλληνα" το δολοφόνο χουντικό Ντερτιλή, είναι μάλλον φυσιολογικό.
Το να γράφει όμως  επικήδειο ο "δημοκράτης" αλλά ανθρωπιστής δημοσιογράφος Τ.Τέλογλου χτίζοντας γέφυρες συμπάθειας προς αλύγιστους και "άκαμπτους" δολοφόνους και φασίστες είναι αηδιαστικό.
Ο Τέλογλου βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που γραφει άρθρο συμπάθειας για το Ντερτιλή. Το έχει ξανακάνει στην Καθημερινή πριν πέντε χρόνια και μάλλον όχι τυχαία.

Γράφει οΤέλογλου:
"Ηταν ένας καλός αξιωματικός, αλλά ένας πολύ δύσκολος και επίμονος άνθρωπος. Ο Νίκος Ντερτιλής, ο τελευταίος φυλακισμένος πραξικοπηματίας, πέθανε χθες στον Ερυθρό Σταυρό σε ηλικία 92 ετών, ύστερα από 37 χρόνια κράτησης. Υπηρέτησε τη μόνη οργάνωση που πίστευε, τον στρατό."

Τίποτε άλλο ήταν ο Ντερτιλής κ.Τέλογλου;
Ηξερε και καλό σημάδι πάντως... και υπερηφανευόταν γι αυτό όταν εκτέλεσε εν ψυχρώ με σφαιρα στο κεφάλι το Μ.Μυρογιάννη μερα μεσημέρι στις 18 Νοέμβρη 1973.
Εχει ενδιαφέρον η κατάθεση του οδηγού του:

"Ξαφνικά αντελήφθην φασαρία και φωνές προς τη μεριά της διασταύρωσης Πατησίων και Στουρνάρα. Παρετήρησα ότι αστυφύλακες έδερναν έναν νεαρό. Ξαφνικά αυτός κατόρθωσε να αποσπασθεί από τους αστυφύλακες. Τότε ο Ντερτιλής, που μόλις είχε αντιληφθεί το επεισόδιο, έβγαλε από το μπουφάν του το περίστροφό του και πυροβόλησε χωρίς να πολυσκεφθεί. Ο νεαρός έπεσε σαν κοτόπουλο. Έμεινε επί τόπου ακριβώς στην διασταύρωση Πατησίων και Στουρνάρα, προς την πλευρά της Ομόνοιας. Εγώ φαντάστηκα ότι του έριξε στα πόδια και περίμενα να κινηθεί. Όταν όμως είδα να σχηματίζεται μια λίμνη από αίμα και μια μικρή άσπρη λιμνούλα από μυαλά, κατάλαβα ότι τον πυροβόλησε στο κεφάλι και ήταν ήδη νεκρός.

Μετά, σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μπήκε στο τζιπ και κτυπώντας με στην πλάτη, μου είπε “με παραδέχεσαι ρε; Σαράντα πέντε χρονών άνθρωπος και με τη μια τον πέτυχα στο κεφάλι”. Εγώ τα είχα χάσει και ήμουνα φοβερά ταραγμένος και φοβισμένος. Συνεχίσαμε προς την Πατησίων και φθάσαμε στο Μουσείο. Εκεί κάποιος υπάλληλος των τρόλεϋ ήταν μπλοκαρισμένος και οι αστυφύλακες του φώναζαν και τον έσπρωχναν.

Ο Ντερτιλής κατέβηκε απ’ το τζιπ, κόλλησε το περίστροφό του στο στομάχι του ανθρώπου και τον φοβέριζε ότι θα τον σκοτώσει αν δεν εξαφανιστεί. Μετά προχωρήσαμε προς τον ΟΤΕ όπου ευρίσκοντο αρκετοί πολίτες. Ο Ντερτιλής έβγαλε το περίστροφό του και άρχισε να πυροβολεί χωρίς να μπορώ να διαπιστώσω αν χτυπήθηκε κανείς. Από τον ΟΤΕ γυρίσαμε πίσω και φθάσαμε στα Χαυτεία ακριβώς έξω από τον ΜΠΡΑΒΟ. Ενώ δεν είχαμε σταματήσει ακόμη, ο Ντερτιλής αντελήφθη πάνω από τον Κινηματογράφο “Αλάσκα” πολίτες που είχαν αποκλεισθεί. Κατέβηκε αμέσως από το αυτοκίνητό του και διέταξε τους ΛΟΚατζήδες να κάνουν έφοδο και να τους πιάσουν.

Ο ίδιος έδινε διαταγές με το περίστροφο στο χέρι λέγοντας: “Βαράτε στο ψαχνό, πέντε παληόπαιδα θα μας κάνουν ό,τι θέλουν;”....



Για τέτοιο "καλό αξιωματικό" και άκαμπτο κι αλύγιστο "άνθρωπο" μιλάμε.
Συγχαρητήρια κ.Τέλογλου...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More