Όταν μιλάει ο ίδιος ο Τσίπρας τα σχόλια περιττεύουν…

Ούτε τα προσχήματα δεν κρατάει πλέον ο Αλέξης Τσίπρας.
Μόλις πάτησε το πόδι του στις ΗΠΑ κατάθεσε τα διαπιστευτήριά του: Έψαλλε ύμνους στην ιμπεριαλιστική κακουργία του πλανητικού «νταβά»:


«Πρώτα απ' όλα, θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κυβέρνηση, η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, προσπάθησε από την πρώτη στιγμή να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση. Και προσπάθησε να την αντιμετωπίσει με μια επεκτατική δημοσιονομική πολιτική και όχι με την καταστροφική πολιτική της λιτότητας».

Η πολιτική της ιμπεριαλιστικής αυτοκρατορίας που έχει οδηγήσει σε εξαθλίωση τον αμερικανικό λαό και το σπουδαιότερο, ΛΕΗΛΑΤΕΙ και κατακρεουργεί ολόκληρο τον πλανήτη, αυτή η πολιτική αποτελεί ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟ «πρότυπο» αντιμετώπισης της κρίσης!!!

Όταν υπάρχει τέτοια «αριστερά» τι χρειάζεται η «δεξιά»;

Συνεχίζει ο «αριστερός» Τσίπρας:


«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι και η χθεσινή ομιλία του Αμερικανού Προέδρου, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας του, ήταν μια ομιλία που είχε στο βασικό της περιεχόμενο τη στήριξη της μεσαίας και κατώτερης τάξης, τον όρο "κοινωνική δικαιοσύνη", ένα συνολικά προοδευτικό προσανατολισμό, την ίδια στιγμή, που στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κυριαρχούν συντηρητικές τοποθετήσεις που αντί να αντιμετωπίσουν την κρίση, τη μεγεθύνουν ακόμη περισσότερο»!

Ο Πρόεδρος Ομπάμα, λοιπόν, ο πολιτικός εκφραστής της νεοταξικής βαρβαρότητας είναι «προοδευτικός» γιατί μιλάει για «κοινωνική δικαιοσύνη»!!!

Και οι πλέον στυγνοί δικτάτορες της ιστορίας είχαν σαν έμβλημά τους την «κοινωνική δικαιοσύνη».

Στο όνομα του «Δικαίου», της «δημοκρατίας», των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» και της «ελευθερίας» οι τύραννοι κάθε χρώματος και κοπής έκαναν στάχτη τους λαούς…

Βεβαίως, το τέχνασμα περί «προοδευτικού» Ομπάμα χρησιμοποιείται από τον Τσίπρα για να δηλώσει, με «προοδευτικές» σάλτσες, τούτο: Ότι στον πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΕΕ (Γερμανίας) ο Τσίπρας είναι με τον «προοδευτικό» Ομπάμα και όχι με τη «συντηρητική» Μέρκελ…

Στον πόλεμο αυτό ο Τσίπρας έχει επιλεγεί από τις ΗΠΑ σαν η «αχίλλειος πτέρνα» της ΕΕ.

Το δηλώνει καθαρά στέλεχος του Ινστιτούτου Brookings, Ο. Ανθολις, σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία»:

«Είμαστε όλοι πολύ περίεργοι να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτικό που θα μπορούσε να είναι η αχίλλειος πτέρνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (...) το ερώτημα είναι αν θα γίνει (...) και είμαστε όντως πολύ περίεργοι να το ανακαλύψουμε»!

Αυτά αρκούν…

πηγή http://resaltomag.blogspot.gr/2013/01/blog-post_23.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More