Δηλώσεις Δούκα: Η απαξίωση της ζωής και της αξιοπρέπειας.

Ταξιαρχίες εργασίας ονομάζει ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ την δουλεία. Τι προτείνει; Να δουλεύουν οι άνεργοι τζάμπα, χωρίς μισθό. Σιγά σιγά, τζάμπα στο τζάμπα, δουλεία τη δουλεία κάτι θα παραχθεί και θα πάρει τα επάνω της η παραγωγή, βιομηχανική, εφοπλιστική, κατασκευαστική. Έτσι οι σύγχρονοι δούλοι και με τον νόμο να βοηθήσουν αυτούς του κακόμοιρους επιχειρηματίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι τέτοιο και το χειρότερο είναι ότι αρχίζουμε να το συνηθίζουμε, να μην εξοργιζόμαστε και να μην αντιδρούμε. Οι απόψεις του Δούκα διατυπώνονται με την ίδια μέθοδο που πέρασαν τα μνημόνια. Θα καταργήσουν τον 13ο και 14ο μισθό έλεγαν τα κανάλια της εξαπάτησης το 2009. Το κατάφεραν το 2013. Το ίδιο έκαναν με τα χαράτσια, την εφορία, τα εργατικά δικαιώματα που κατάργησαν. Διατυπώνουν απόψεις ακραίες για να μας μπολιάζουν με αυτό που θέλουν να εφαρμόσουν μελλοντικά. 

Ο Καρατζαφέρης ήταν ο 1ος που διατύπωσε αυτήν την άποψη. Είχε πει ότι πρέπει να δουλεύουμε 6ημέρες και το μεροκάματο της 6ης ημέρας να πηγαίνει για εθνικό σκοπό. Ο εθνικός σκοπός προφανώς θα είναι να μην χρεώνονται οι επιχειρηματίες μεροκάματα και ασφάλιση. 

Οι απόψεις του Δούκα είναι ενέσεις απαξίωσης της αξίας της εργασίας. Είναι ενέσεις απαξίωσης της ίδιας της ζωής μας. Ο Λοβέρδος είχε πει για τους συνταξιούχους «Δεν πεθαίνουν κιόλας» ήρθε η ώρα που αυτοκτονούν οι συνταξιούχοι γιατί δεν μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή.  Τα παραδείγματα απαξίωσης του Ανθρώπου είναι δεκάδες. 

Θα πληθαίνουν οι φωνές τους όσο δεν ακούγεται η δικιά μας φωνή. Η δικιά μας φωνή δεν μπορεί να ακουστεί στις τηλεοράσεις γιατί η τηλεόραση δεν έχει αυτιά. Έχει μόνο φωνή, την φωνή των επιχειρηματικών και κρατικών εργοδοτών της.

Το μανιφέστο του Δούκα βρίσκεται εδώ http://www.inikos.gr/inikos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More