Είδες ο Ολάντ...

Δεν είναι μόνο ο Α.Σαμαράς που τα πηγαίνει καλά στην ΕΕ. Ειναι και ο Φρ. Ολάντ και θα ήταν άδικο να μην αναφερθεί.
Με επίθεση εντός και εκτός συνόρων δείχνει πραγματική πυγμή και επανέρχεται εντυπωσιακά στο προσκήνιο.
Για τα εκτός τα βλέπουμε, με την ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μαλι, όπου όπως λένε τα γνωστα μεγάλα ΜΜΕ, δεν είναι ιμπεριαλιστική γιατί η Γαλλία κλήθηκε από τον πρόεδρο του Μάλι. Ξέχασαν μόνο μια μικρή λεπτομέρεια. Οτι ο "μεταβατικός" πρόεδρος Τραορέ είναι διορισμένος μετά το πραξικόπημα του λοχαγού Σανόγκο και δεν είναι δημοκρατικά εκλεγμένος. Αλλα αυτά είναι λεπτομέρειες, όπως λεπτομέρεια είναι και το ότι υπάρχει εκεί στη φτωχή αυτή χώρα και φυσικό αέριο, πετρέλαιο, ουράνιο κλπ. που μπορεί να ενδιαφέρει τους Γάλλους εκτός από τη δημοκρατία και την ευημερία του λαού του Μάλι που ήταν ...σίγουρα  και το κύριο κίνητρο τους.

Η εντός συνόρων επιτυχία του σύντροφου Ολάντ δεν είναι άλλη από την σπουδαία μεταρρύθμιση στα εργασιακά που επικροτήθηκε από τις 3 από τις 5 εργατικές συνομοσπονδίες και έτσι πήρε όπως λένε το πράσινο φως για υλοποίηση. Τι λέει εν συντομία; Το κλέβουμε από το dw.de :

"H σχέση εργασίας εξαρτάται από το δελτίο παραγγελιών


Τα συνδικάτα από την πλευρά τους συμφώνησαν στο θέμα της ευελιξίας. Να έχει δηλαδή ο εργοδότης το δικαίωμα να διαμορφώνει τη σχέση εργασίας ανάλογα με το πόσο πάνε καλά οι δουλειές ή το δελτίο παραγγελιών. Η συμφωνία προβλέπει στο σημείο αυτό τη δυνατότητα μετακίνησης του εργαζομένου, την αλλαγή απασχόλησης ή ακόμα και μείωση μισθού με στόχο την αποφυγή της απόλυσης. Ανένδοτα έμειναν τα δύο άλλα συνδικάτα, το CGT που πρόσκειται στο κομμουνιστικό κόμμα και το FO (εργατική δύναμη), που είναι γνωστά για την ακαμψία τους σε τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις."
....
Αυτά λέει λοιπόν το dw.de για αυτή τη μεγάλη επιτυχία του προέδρου Ολάντ αλλά και των "κοινωνικών εταίρων" που μπόρεσαν να "κερδίσουν" αυτή τη σπουδαία μεταρρυθμιση μετά από διαπραγματεύσεις!

Τελικά όταν υπάρχει αγάπη και συνεννόηση όλα μπορούν να γίνουν. Ακόμη και να τα βρουν οι πλούσιοι καπιταλιστές με τους εργάτες. Ας πούμε τώρα όταν μια επιχείρηση κρίνει ότι έτσι πρέπει σύμφωνα με το δελτίο παραγγελιών, ο εργάτης  στη Γαλλία μπορεί να  χάνει κάτι από το μισθό του αλλά θα κερδίζει ένα ταξιδάκι και παραμονή σε άλλη περιοχή, σε άλλη δουλειά και θα αλλάζει και τον αέρα του. Δεν είναι λίγο...

Υ.Γ.:Ενδιαφέρον είναι  ότι στη συνέντευξή του στο real fm και το Ν.Χατζηνικολάου ο Α.Τσίπρας άφησε να εννοηθεί ότι εντάσσει τον κ.Ολάντ στην "υγιή σοσιαλδημοκρατία που υπάρχει στην Ευρώπη" αλλά "δυστυχώς δεν υπάρχει στην Ελλάδα". Δυστυχώς όπως είπε εδώ "η ΔΗΜΑΡ και το ΠΑΣΟΚ δείχνουν ότι είναι συστημικά κόμματα"!
Ενώ εκεί στην Ευρώπη...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More