ΔΝΤ:Λάθος η λιτότητα... γι αυτό περισσότερη λιτότητα

Ειναι πραγματικά τρελό.
Οι άνθρωποι είναι επιστήμονες της διαχείρισης και του εγκλωβισμού συνειδήσεων.
Μιλάμε για το ΔΝΤ και τις "καλές" δηλώσεις Τόμσεν, Μπλανσάρ κλπ. που διαβάσαμε στα ΝΕΑ.
Την ίδια στιγμή που, την επόμενη της δόσης, με εκθεση λένε ότι "παρα τα θετικά"... η Ελλάδα είναι πίσω στην εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος  "σωτηρίας" και ζητάνε νέα σφαγή, βάζουν στελέχη τους να δηλώνουν ότι η λιτότητα στην Ελλάδα ήταν υπερβολική...και ίσως λάθος!
Ετσι από τη μια ζητάνε κι άλλη λιτότητα, κι άλλα μέτρα, απολύσεις, περικοπές κλπ. κι από την άλλη αφήνουν "χαραμάδες  ελπίδας" για να πεθαίνει κανείς "γλυκά" ελπίζοντας.

Υστερα πλακώνουν οι αναλυτές και οι ειδικοί που ξαναπαίζουν το ίδιο παιχνίδι σε άλλο σκηνικό.
"Υπάρχουν εκτιμήσεις" λένε που πιστεύουν "βάσιμα" οτι θα υπάρξει φως στο τούνελ μέσα στο επόμενο διάστημα, πιθανόν μετά το δεύτερο εξάμηνο(μάλλον εννοούν στο τρίτο εξάμηνο του 2013 ότι θα γίνει αυτό), αλλά...., προσέξτε,  μόνο αν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα και εκτελεσθεί μέχρι κεραίας το πρόγραμμα... και η ζωή μας. Δηλαδή μόνο αν βγάλουμε από το σεντούκι το τσουβάλι με τα λεφτά που δεν έχουμε και πληρώσουμε το λογαριασμό που είναι αδύνατο να πληρωθεί.
Δηλαδή μας λένε. Εχουμε ένα φιλόδοξο στόχο που είναι διασχίσετε τον Ατλαντικό με μια ψαρόβαρκα. Δυστυχώς πρέπει να σας πάρουμε την ψαρόβαρκα, γιατί δε γίνεται αλλιώς, αλλά αν παρ' όλα αυτά εσείς διασχίσετε κολυμπώντας τον Ατλαντικό μες το καταχείμωνο, τότε δεν θα ληφθούν νεα μέτρα και πιθανόν, να υπάρξει φώς στο τούνελ! Κάπως έτσι...

Και πάλι βέβαια άκρη δεν πρόκειται να βρεθεί γιατί και μόνο το 20% των μη εξυπηρετούμενων δανείων στις τράπεζες-που θα μεγαλώσει κι άλλο με τη νεα φοροκαταιγίδα- είναι υπεραρκετό για να ξαναβουλιάξει αυτούς τους ιερούς πυλώνες της οικονομίας, που θα ζητήσουν και πάλι να διασωθούν, και που ξέρουμε από ποιον θα πρέπει να πάρουν τα χρηματα για να ξαναμαναδιασωθούν.
Αν όμως δε γίνει το αδύνατον(κυριολεκτικά) τότε "δυστυχώς" θα χρειαστούν νεα μέτρα, νεα ύφεση -που πρέπει να είναι "δίκαιη ύφεση"(!) όπως είπε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- κι έτσι το φώς στο τούνελ θα απομακρύνεται όσο πας να το πλησιάσεις.
Καρότο και μαστίγιο λοιπόν και στις δηλώσεις από τους επαγγελματίες απατεώνες των ιμπεριαλιστικών μηχανισμών που βεβαια κάνουν τη δουλειά τους, που δεν είναι άλλη από το να μας βουλιάξουν στο πιο βαθύ βούρκο απελπισίας για να σώσουν το τομάρι ένός σαπισμένου και επικίνδυνου συστήματος.
Όσο για μας ...ζήσε Μάη μου να φάς ελπίδα. Τζάμπα είναι έτσι κι αλλιώς. 

πηγή http://giorgossarris.blogspot.gr/2013/01/blog-post_7593.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More