Μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης το τουρκικό υποβρύχιο σε ασκήσεις αποκλεισμού νήσων...


To τουρκικό υποβρύχιο S-358 ÇANAKKALE κλάσης 209/1400 που τις τελευταίες δύο ημέρες εκτελεί περιπολίες και ασκήσεις απαγόρευσης θαλασσίων περιοχών, πριν λίγες ώρες βρισκόταν μεταξύ Ρόδου και Μεγίστης σε μια κλασική άσκηση θαλάσσιας απομόνωσης νήσου.
Το υποβρύχιο βρίσκεται εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ ενώ ε κάποια φάση προσέγγισε και το ναυσταθμο του Ακσάζ. Η όλη κίνησή του δεν προμηνυει τίποτα το θετικό και διαψεύδονται οι εικασίες που έγιναν ότι αποστολή του ήταν η Συρία.
Το υποβρύχιο ασκείται σε καθαρά επιθετικές αποστολές είτε στην μέση του Αιγαίου, είτε στην "καυτή" λόγω τουρκικών προκλήσεων και άρνησης αποδοχής της ΑΟΖ που συνιστά η Μεγίστη, περιοχής, από την οποία κανονικά θα περάσουν οι ελληνικές ενισχύσεις κατά της Μεγίστης. 
Η συγκεκριμένη κλάση  Type 209/1400 Mod Gur έχει μήκος 62 μέτρα διάμετρο 6,2 μέτρα, εκτόπισμα 1586 τόνους και μπορεί να καταδυθεί σε βάθη μέχρι 350 μέτρα.
Το σκάφος μπορεί να πλεύσει με μέγιστη ταχύτητα σε κατάδυση 21 κόμβους ενώ η εμβέλεια του με ταχύτητα 8 κόμβων φτάνει τα 8200 μίλια. Το υποβρύχιο είναι εξοπλισμένο με 14 βλήματα και τορπίλες ενώ διαθέτει 8 τορπιλοσωλήνες.
Ο οπλισμός του αποτελείται από βλήματα βυθού-επιφανείας UGM-84 Harpoon καθώς και τορπίλες Tigerfish Mk 24 Mod 2 και STN Atlas DM2A4. Το υποβρύχιο διαθέτει παθητικό ενεργό σόναρ τύπου CSU-83 καθώς και συρόμενη διάταξη τύπου TAS-3. Το πλήρωμα του αποτελείται από 35 άτομα εκ των οποίων οι 8 είναι αξιωματικοί.
Τμήμα ειδησεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More