Ντράγκι: Κάποιες κυβερνήσεις έχουν χάσει την εθνική τους ανεξαρτησία

Κυνική δήλωση του Προέδρου της ΕΚΤ στο Der Spiegel – Μήνυμα προς την Ελληνική κυβέρνηση

 

Μία απίστευτα κυνική τοποθέτηση, που αποτελεί μήνυμα προς την Ελληνική τρικομματική κυβέρνηση, είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα στη συνέντευξη του Προέδρου της ΕΚΤ κ. Ντράγκι στο Spiegel.

O Ευρωπαίος Κεντρικός Τραπεζίτης εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με την πρόταση του κ. Σόιμπλε για έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών από έναν Υπερεπίτροπο. Η πρόταση αυτή συνιστά εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας και ο κ.Ντράγκι δεν ”μάσησε” καθόλου τα λόγια του.

Στη συνέντευξή του στο Spiegel o κ.Ντράγκι επισημαίνει χαρακτηριστικά: ”Κάποιες κυβερνήσεις δεν έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει ότι έχουν χάσει εδώ και καιρό την εθνική τους ανεξαρτησία λόγω του υψηλού χρέους τους . Μόνο αν εκχωρήσουν την εθνική τους κυριαρχία θα έχουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη της Ευρωζώνης”.

Η σαφής αυτή προειδοποίηση του κ.Ντράγκι απευθύνεται κυρίως προς την Ελληνική κυβέρνηση ενώ έχει ως αποδέκτες και τις άλλες χώρες του νότου.

Ο κ.Ντράγκι είναι ενοχλημένος από τα προβλήματα που παρατηρούνται στη συμφωνία για τα μέτρα αλλά και τις μεταρρυθμίσεις που τα συνοδεύουν και αποτελούν απαιτήσεις των δανειστών. Θεωρεί ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει περιθώρια να θέτει όρους και εμπόδια και ασκεί πίεση για να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να ψηφιστεί από τη Βουλή.

Είναι εξαιρετικά αποκαλυπτικό το γεγονός ότι ο Κεντρικός Τραπεζίτης ουσιαστικά ”φωτογραφίζει” τη διάταξη που παρακάμπτει τη Βουλή και θέτει υπεράνω του Κοινοβουλίου το ΤΑΙΠΕΔ.

Σε ελεύθερη μετάφραση ο κ.Μάριο Ντράγκι μας λέει: ”Θα κάνετε ότι σας λέμε, δεν έχετε πλέον εθνική κυριαρχία”.

Πηγή: www.newsbomb.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More