Ανεμοστρόβιλος στην Πάφο.

Ανεμοστρόβιλος έπληξε εχτές δυο μικρές κοινότητες της Πάφου.
Το φαινόμενο άρχισε γύρω στις πέντε και τριάντα χθες το απόγευμα, κράτησε μερικά μόλις λεπτά, ωστόσο στο πέρασμά του είχε ως αποτέλεσμα να ξεριζωθούν 20-25 δένδρα, να αναποδογυριστούν τσίγκινες κατασκευές και να διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Από νωρίς το πρωί συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου επισκέφτηκαν τα χωριά Μηλιάς και Φοίτης της Επαρχίας Πάφου για καταγραφή των ζημιών, ενώ συνεργεία της ΑΗΚεπιδιόρθωσαν τις βλάβες στο σύστημα παροχής ηλεκτρισμού.

Ο πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Φοίτης Κυριάκος Σωτηρίου, σε δηλώσεις του, ανέφερε πως ζημιές προκλήθηκαν μόνο σε μια εξοχική κατοικία. Ο ανεμοστρόβιλος, είπε, σημειώθηκε 30 μέτρα από την κατοικημένη περιοχή και για αυτό δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρίου, από το πρωί συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης βρίσκονται στην περιοχή ενώ η καταγραφή των ζημιών συνεχίζεται.

Οι μεγαλύτερες υλικές ζημιές, ύψους 10 – 12 χιλιάδων ευρώ, σημειώθηκαν στον κήπο και σε μικρή αποθήκη εξοχικής κατοικίας που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Φοίτης, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη Κυριάκο Πρωτοπαπά.

Σε δηλώσεις του  ο κ. Πρωτοπαπάς ανέφερε πως τη στιγμή του ανεμοστρόβιλου βρισκόταν στο χωράφι του το οποίο καλλιεργούσε με τη χρήση τρακτέρ.

«Άκουσα έναν παράξενο θόρυβο. Εκείνη την ώρα καλλιεργούσα το χωράφι μου. Η γυναίκα και η κόρη μου πρόλαβαν και εισήλθαν στο σπίτι. Πρώτη φορά έπληξε την περιοχή μας τέτοιο φαινόμενο. Ακινητοποίησα το τρακτέρ και αμέσως πιάστηκα από ένα κλαδί δένδρου προκειμένου να μην παρασυρθώ από τον ανεμοστρόβιλο. Είδα τα έπιπλα του κήπου μου να αιωρούνται. Ευτυχώς πέρασε δίπλα από το σπίτι και δεν προκλήθηκαν ζημιές στην κατοικία μας. Ζημιές προκλήθηκαν ωστόσο στον κήπο του σπιτιού και στη μικρή αποθήκη».

Πηγή:Κουκουβά
για

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More