Σαρώσεις εγκεφάλου που παγώνουν τα αίμα, δείχνουν την επίδραση της Μητρικής Αγάπης στο ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ των παιδιών

Μια σοκαριστική σύγκριση σαρώσεως εγκεφάλου σε δύο παιδιά τριών ετών δίνει νέες αποδείξεις για την αξιοσημείωτη επίδραση της αγάπης της μητέρας στην ανάπτυξη του εγκεφάλου του παιδιού. Στην φωτογραφία ο αριστερός εγκέφαλος που ανήκει σε....ένα φυσιολογικό παιδί 3 ετών, είναι σημαντικά μεγαλύτερος και περιέχει λιγότερες κηλίδες και σκοτεινές ασαφείς περιοχές από ότι ο δεξιός, που ανήκει σε ένα τρίχρονο παιδί που έχει υποστεί σημαντική εγκατάλειψη.
 Ακολουθείστε μας
Οι νευρολόγοι λένε ότι οι τελευταίες εικόνες δίνουν περισσότερες αποδείξεις ότι η μεταχείριση των παιδιών στα πρώτα χρόνια της ζωής τους είναι σημαντική όχι μόνον για την συναισθηματική ανάπτυξη, αλλά επίσης καθορίζει το μέγεθος του εγκεφάλου τους. Οι ειδικοί λένε ότι η διαφορά μεταξύ των δύο εγκεφάλων προκαλείται κυρίως από το πως τα μεταχειρίζονται οι μητέρες τους.
Ενώ με την πρώτη ματιά, οι εικόνες μπορεί να δείχνουν ότι το παιδί με τον δεξιό εγκέφαλο έχει υποστεί ένα σοβαρό ατύχημα η αρρώστια, οι νευρολόγοι λένε ότι η αλήθεια είναι πως το παιδί με τον συρρικνωμένο εγκέφαλο έχει παραμεληθεί και κακοποιηθεί από την μητέρα του. Ενώ το παιδί με μεγαλύτερο και πιο ανεπτυγμένο εγκέφαλο μεγάλωσε με αγάπη σε ένα υποστηρικτικό σπίτι και είχε την προσοχή της μητέρα του.
Ερευνητές δήλωσαν σε μεγάλη Αγγλική εφημερίδα ότι η δεξιά εικόνα δείχνει πως στο παιδί λείπουν μερικές από τις βασικές περιοχές που όμως υπάρχουν στο παιδί με την αριστερή εικόνα. Λένε ότι το παιδί στην αριστερή εικόνα με τον μεγαλύτερο εγκέφαλο θα είναι πιο έξυπνο και θα έχει την δυνατότητα να συμπάσχει με τους άλλους ανθρώπους από ότι στο παιδί στην δεξιά.
Ο καθηγητής Allan Schore του πανεπιστημίου της California, Los Angeles (UCLA) είπε ότι στα δύο πρώτα χρόνια τα μωρά στηρίζονται σε ένα ισχυρό δεσμό με τις μητέρες τους για να αναπτύξουν ένα υγιή εγκέφαλο.
«Η ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυκλωμάτων εξαρτάται από αυτό» είπε, προσθέτοντας ότι το 80% των εγκεφαλικών κυττάρων μεγαλώνουν στα δύο πρώτα χρόνια της ζωής του. Προβλήματα σε αυτήν την χρονική περίοδο θα επηρεάσουν τον άνθρωπο στο υπόλοιπο της ζωής του. Επιπλέον οι ερευνητές είπαν ότι όσο μεγαλύτερη είναι η παραμέληση από την μάνα, τόσο μεγαλύτερη είναι η εγκεφαλική ζημιά.
Επίσης είπαν ότι η παραμέληση σε αυτήν την πρώτη παιδική ηλικία είναι ένας φαύλος κύκλος γιατί οι γονείς των παραμελημένων παιδιών, έχουν υποστεί το ίδιο από τους γονείς τους και δεν έχουν πλήρως ανεπτυγμένο εγκέφαλο.
Ερευνητές στο Washington University School of Medicine στο St. Louis, βρήκαν ότι τα καλά μεγαλωμένα παιδιά έχουν μεγαλύτερο  ιππόκαμπο, μια κατασκευή εγκεφάλου που είναι στοιχειώδης για την μάθηση, την μνήμη και την ανταπόκριση στο στρες, σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκες στο National Academy of Sciences Early Edition.

terrapapers
http://www.katohika.gr/2012/10/blog-post_5670.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More