Μεταρρυθμίσεις του ΚΩΛΟΥ στο ΓΟΝΑΤΟ…φτιαγμένες !!!

Η είδηση μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ με πανηγυρικό τρόπο: «Από 1-1-2013 δεν θα ξαναγεννηθεί η παραβατικότητα» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, υπογραμμίζοντας ότι «με το νέο σύστημα “Αριάδνη” εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, ασφαλισμένοι δεν θα ξαναδούν μαϊμού συντάξεις, ενισχύοντας το αίσθημα «κοινωνικής δικαιοσύνης». Τόνισε επίσης ότι «θα γνωρίζουμε κάθε δημογραφική και οικογενειακή αλλαγή μέσα σε μόλις δύο μέρες» συμπληρώνοντας, ότι μετά από τόσες δεκαετίες «που πάσχει το σύστημα, η Ελλάδα θα κάνει ένα μεταρρυθμιστικό άλμα μπροστά».

Ποια είναι ουσιαστικά η αλλαγή που φέρνει η σύλληψη αυτού του βλακώδους σχεδίου «Αριάδνη»; Ότι πλέον θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη συμβολαιογραφικής πράξης για οποιαδήποτε μεταβολή της οικογενειακής κατάστασης έναντι50 ευρώ. Χτυπάει άραγε τη γραφειοκρατία αυτή η ιδέα; Όχι, φυσικά. Το αντίθετο, την… ενισχύει. Φέρνει κάποια οικονομική ελάφρυνση; Όχι, φυσικά. Το αντίθετο,  επιβαρύνει πολίτες και Ταμεία, καθώς η δαπάνη του συμβολαιογράφου θα βαρύνει τους πολίτες που προβαίνουν στη γνωστοποίηση γάμου ή διαζυγίου, ενώ στις περιπτώσεις θανάτου, το κόστος θα βαρύνει τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η όλη ιστορία έγινε απλώς για να ενισχυθεί το εισόδημα των συμβολαιογράφων που έχει πληγεί από την πτώση στην αγορά κατοικίας. Για μια εξυπηρέτηση σε έναν επαγγελματικό κλάδο στήθηκε το όλο πράγμα. Δεν το λέω εγώ, αλλά ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας που είχε αντιδράσει την επόμενη στιγμής της ανακοίνωσης του μέτρου. Διαβάστε πόσο όμορφα το είχε πει: «Αντί  η Ελληνική Πολιτεία να φροντίσει να πράξει το αυτονόητο για κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, δηλαδή την ηλεκτρονική διασύνδεση των Ληξιαρχείων με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και των Ταμείων, παίρνει αποφάσεις – δώρα στους συμβολαιογράφους και βάζει για άλλη μια φορά τον άμοιρο πολίτη “να πληρώνει την νύφη”, ομολογώντας για άλλη μια φορά, εκκωφαντικά αυτή τη φορά, την ανεπάρκεια, καθώς και την αδιαφορία της προς αυτόν.
Είναι εντελώς  παράλογο να υπάρχει Ληξίαρχος και  Συμβολαιογράφος για την ίδια πράξη
».

Η τροπή της υπόθεσης, βέβαια, έγινε ακόμη πιο ντροπιαστική για το κράτος, όταν οι υπεύθυνοι των Ληξιαρχείων των Δήμων αποκάλυψαν ότι στα πλαίσια του «Επιχειρησιακού Προγράμματος για την Ψηφιακή Σύγκλιση 2007 – 2013» υλοποιείται πρόγραμμα με τίτλο «Εθνικό Ληξιαρχείο» με συνολικό κόστος 44 εκατομμύρια ευρώ περίπου και όπου «θα καταγράφονται, θα μεταβάλλονται και θα παρακολουθούνται με σύγχρονο και συστηματικό τρόπο όλες οι νέες ληξιαρχικές πράξεις που δηλώνονται / δημιουργούνται στα τοπικά Ληξιαρχεία καθώς και η πλειοψηφία των υφιστάμενων ληξιαρχικών πράξεων των ληξιαρχείων της χώρας».

Δηλαδή, εντελώς δωρεάν για πολίτες και ασφαλιστικά Ταμεία και με χρήματα του περίφημου ΕΣΠΑ, όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους θα ενημερώνονταν στην κυριολεξία σε χρόνο «κλικ» ενός ποντικιού από pc Ληξιαρχείου για κάθε δημογραφική και οικογενειακή αλλαγή που θα γινόταν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Αντιθέτως, το Κράτος  προτίμησε και ενώ τρέχει το «Εθνικό Ληξιαρχείο» να μας βάλει να πληρώνουμε χαράτσια 50 ευρώ σε συμβολαιογράφους για να ενημερώνεται σε δύο μέρες!!!

Το θέμα δεν άργησε να μεταφερθεί στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Χουντή, ο οποίος το μετέτρεψε σε ερώτηση προς την αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή. Το κείμενο της ερώτησης μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.

Για ποιες μεταρρυθμίσεις μιλάμε, λοιπόν; Για ποιο ηλεκτρονικό Κράτος μιλάμε; Για ποιο φιλικό Κράτος μιλάμε; Το πιο αστείο στην όλη υπόθεση είναι ότι όπως φαίνεται από αυτό το παράδειγμα της «Αριάδνης», οι υπηρεσίες λειτουργούν. Το Κράτος δε λειτουργεί! Οξύμωρο κι όμως αληθινό. Δηλαδή, ενώ οι υπάλληλοι των ΟΤΑ γνώριζαν ότι «τρέχει» το «Εθνικό Ληξιαρχείο» δεν το γνώριζαν οι υπάλληλοι και οι στελεχάρες του υπουργείου Εσωτερικών, οι υπάλληλοι και οι καρεκλοκένταυροι του υπουργείου Εργασίας, οι υπάλληλοι και το επιστημονικό προσωπικό της Βουλής! Το ήξεραν στους Γαργαλιάνους, αλλά δεν το γνώριζαν στα κεντρικά των υπουργείων και στη Βουλή.

Ποια αξιολόγηση να γίνει στο Δημόσιο; Η αξιολόγηση γίνεται κάθε μέρα βιωματικά. Ήταν και η «Αριάδνη» μια πολύ καλή ευκαιρία αξιολόγησης υπηρεσιών και υπαλλήλων του Δημοσίου. Ορίστε, απολύστε τους. Τολμάτε; Είναι οι άμεσοι συνεργάτες των υπουργών. Είναι το προσωπικό που κωλοβαράει μέσα στα ίδια τα υπουργεία. Μπορείτε να τους απολύσετε ή να τους μεταθέσετε να μεταφέρουν φορεία σε νοσοκομεία; Μπορείτε! Θέλετε; Όχι! Ε, τότε μη μας τα πρήζετε με τις μεταρρυθμίσεις. Είστε οι πρώτοι που δεν τις θέλετε.



kartesios
 http://paganeli.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More