Ρήτρα κατανομής μεταναστών...ζήτησε ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Γ. Παπανικολάου!!!

Νομοθετική ρήτρα κατανομής των παράνομων μεταναστών μεταξύ των κρατών μελών ζήτησε ο ευρωβουλευτής Γ. Παπανικολάου
- Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό την ερχόμενη εβδομάδα 


Στην τοποθέτησή του "επί σημαντικών πολιτικών ζητημάτων", κατά τη διάρκεια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, και αναφερόμενος στην ανάγκη δημιουργίας νέων εργαλείων για την κατανομή μεταξύ των κρατών μελών των βαρών που προκύπτουν από την παράνομη μετανάστευση, ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου τόνισε: «H Ελλάδα καταβάλλει το τελευταίο διάστημα μια μεγάλη μνημειώδη προσπάθεια, παράλληλα με την οικονομική, για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, και μάλιστα αυτό συμβαίνει σ' ένα περιβάλλον ακραίων και ρατσιστικών φωνών. Παρόλα αυτά, βλέπουμε ήδη χειροπιαστά αποτελέσματα με τις προσπάθειες που γίνονται.


Οι ροές των παράνομων μεταναστών στον Έβρο έχουν μειωθεί κατά πολύ και συνολικά έχουν περιοριστεί λόγω της καλύτερης φύλαξης των συνόρων, ενώ υπενθυμίζω ότι την περίοδο αυτή η χώρα δέχεται μεγάλη πίεση και από τα γεγονότα στη Συρία. Είναι όμως η κατάλληλη χρονική στιγμή, και γι' αυτό το αναφέρω και πάλι, ν' αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να σηκώσει από μόνη της τα βάρη της παράνομης μετανάστευσης. Είναι πλέον η ώρα να προωθήσουμε ακόμη περισσότερο τη ρήτρα κατανομής που ήδη έχουμε συμπεριλάβει σε μη νομοθετικά κείμενά μας. Μια ρήτρα που θα προβλέπει δηλαδή τη μετεγκατάσταση των αιτούντων ασύλου εντός της Ε.Ε., με βάση κατάλληλους δείκτες, σχετικούς με τις ικανότητες υποδοχής και ενσωμάτωσης του κάθε κράτους μέλους και ανάλογα με τον βαθμό πίεσης που δέχεται το κάθε εθνικό σύστημα ασύλου.
Η ιδέα αυτή μπορεί να αποτελέσει το καλύτερο δυνατό εργαλείο για τη συνέχεια, ένα εργαλείο που θα επιτρέψει στην Ευρώπη να λειτουργήσει με την πραγματική αλληλεγγύη και την ισότιμη κατανομή των βαρών που χρειάζεται».

Αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών στην Αθήνα
Στο μεταξύ, την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, καταφθάνει στην Ελλάδα αντιπροσωπεία ευρωβουλευτών της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία μετέχει και ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου, προκειμένου να ενημερωθεί και να αποκτήσει επιτόπια αντίληψη της έκτασης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην χώρα, και των ελληνικών προσπαθειών για την αντιμετώπισή του.

Την Δευτέρα, η αντιπροσωπεία αναμένεται να επισκεφθεί κέντρα υποδοχής και προσωρινής κράτησης στον Έβρο (Φυλάκιο, Καστανιές), καθώς και να εξετάσει την υλικοτεχνική υποδομή και τα μέσα που χρησιμοποιεί η χώρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αλλά και την πορεία υλοποίησης του φράχτη. Την Τρίτη και την Τετάρτη, η αποστολή θα μεταβεί στην Αθήνα, όπου και θα έχει σημαντικές συναντήσεις με μέλη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα με τον Υπ. Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Ν. Δένδια, με τον Υπ. Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας κ. Α. Λυκουρέντζο και με τον Υπ. Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη, καθώς και με εκπροσώπους οργανισμών και δημόσιων υπηρεσιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της παράνομης μετανάστευσης στην Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More