Κινητοποιήσεις ΑμεΑ, δυναμικά και μαζικά για αξιοπρεπή διαβίωση!


Κινητοποιήσεις σε όλα τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) της χώρα διοργανώνει για τις 11 το πρωί της Τρίτης η ΕΣΑμεΑ και καλεί σε μαζική συμμετοχή τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.
Η κινητοποίηση στην Αθήνα θα γίνει έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους και θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου.
Αιτία των κινητοποιήσεων η αναστολή των συντάξεων, των επιδομάτων αλλά και των βιβλιαρίων  διότι επανεξετάζονται απο υγειονομική επιτροπή.

Όπως καταγγέλλει η ΕΣΑμεΑ, «στην παρούσα στιγμή πάνω από 70 χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα αναπηρίας και το βιβλιάριο υγείας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή».


«Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η μεγάλη μάχη των ΑμεΑ με την κρατική αναλγησία και γραφειοκρατία , είναι δύσκολη, άνιση αλλά όχι χαμένη.Είναι εξ άλλου...εκπαιδευμένοι να περνούν και να προσπερνούν τα δύσκολα.
πηγή: Ναυτεμπορική

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More