Να πας στο χωριό, αλλά πως πατριώτη;

Θέλεις να πας στο χωριό σου; Ξέχασε το!
Πως θα πας με αυτοκίνητο; Χα την πάτησες, περιμένει με ανοιχτό το χέρι στο βενζινάδικο ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης και λοιποί ευπατρίδες.
Τα κατάφερες και έβαλες βενζίνη έστω με δανεικά; Για το γαμώτο; Γιατί γουστάρεις να πατήσεις στα χώματα του παππού σου; Σε περιμένει στη γωνία ο Μπόμπολας. Από που θα πας, από εδώ θα περάσεις... σκέφτηκε ο κυρ Γιώργης και έστησε καρτέρι.Τα ξανασκάς. Μέχρι να φτάσεις στο χωριό έχεις χαλάσει ένα μηνιάτικο! Πολλά λέω; Πόσο είναι το μηνιάτικο; 800 ευρώ; Παλιά πατριώτη, αν πάρεις 400 και όποτε τα πάρεις τυχερός θα είσαι!

Μην εξοργίζεσαι με τα διόδια που εσύ πληρώνεις και δεν έχεις δρόμο όπως συμβαίνει με την Εθνική Οδό(χα χα) Κορίνθου Πατρών. Αν πας προς Εγνατία θα στα πάρουν και από εκεί γιατί φρόντισαν οι φωστήρες πολιτικοί να πουλήσουν τον μεγαλύτερο δρόμο της Ελλάδας, χωρίς όμως να χρεωθούν τα δάνεια οι ιδιώτες αγοραστές. Αυτά τα πληρώνει το δημόσιο.(άρα εμείς). Φιλέτο πήραν οι ιδιώτες,δεν έβαλαν ούτε ένα ευρώ για το δρόμο! τα λεφτά τα έβαλε το Ελληνικό δημόσιο και η ΕΕ. Ωραία μπίζνα.
 
Τι λέγαμε πατριώτη γιατί ξέχασα; ααα ακόμα επιμένεις να πας στο χωριό σου. Θα πας με καραβάκι; Εδώ γελάμε περισσότερο, ανέβηκε το πετρέλαιο, ανέβηκε η φορολογία, τι να κάνουν και οι καραβοκύρηδες, πόσο να ρίξουν τις τιμές, πήγαινε έλα θες ένα μηνιάτικο. Πολλά είπα; Πόσο θές να πας και να έρθεις στην Κρήτη με αυτοκίνητο 4 άτομα; 300 ευρώ νομίζω. Για την Κρήτη μιλάμε και όχι για κάποιο νησί με λιγότερο απο 140 κατοίκους (αυτό είναι το όριο για τους φωστήρες).

Θα πας με αεροπλάνο; Εδώ γελάμε με την ψυχή μας. Με ποιόν θα πας για να έχουμε καλό ερώτημα; Με τον Βγενόπουλο; Είσαι σίγουρος; Με την κακομοίρα την εταιρεία, την Ολυμπιακή, που την πήρε κοψοχρονιά ο Βγενόπουλος, ωχ τι είπα!!! Δεν ανήκει πλέον στον Βγενόπουλο, γινεται ένα με την Aegean, την πάτησες πατριώτη ξανά. Ενας είναι τώρα, δεν υπάρχει ανταγωνισμός
Βασιλάκης είναι στους αιθέρες. Καρτέλ με λίγα λόγια, το καρτέλ θα σε πετάξει με αλεξίπτωτο απο το αεροπλάνο. Γλινγκ, γκλόνγκ το κουδούνι ετοιμαστείτε για ελεύθερη πτώση στη Σάμο. Θα πέφτεις με αλεξίπτωτο. Πως θα γίνει ανταγωνιστική αυτή η εταιρεία πατριώτη; Μπες στο αεροδρόμιο, ξανασήκω πάει η κιροζίνη.
Τι να χρεώσει ο άνθρωπος-επιχειρηματίας-επενδυτής; Ελεύθερη πτώση στη Σάμο και αν πέσεις στη Τουρκία ίσως σταθείς τυχερός. Ξαναμπαίνεις Ελλάδα ως μετανάστης και γλυτώνεις απο τα πάντα, τη γυναίκα σου, την εφορία, τα χαράτσια. Άσε που θα βρεις και κάτι ''αριστερούληδες'' δικηγόρους να σε υποστηρίξουν.
Μη ξεχάσεις να έχεις μαζί σου τις φωτογραφίες απο το χωριό σου γιατί δεν θα το ξαναδείς.

Υπερβάλλω; Πως γίνεται να ταξιδέυεις με αεροπλάνο, τραίνο, αυτοκίνητο, πλοίο και να πληρώνεις τα ίδια λεφτά;  Με το κεφάλι μετράνε. Έχεις Γερμανικό κεφάλι και είσαι τουρίστας; Απο Γερμανία έρχονται με 100 ευρώπουλα, στα νησιά κοιμούνται με κανα 20άρι το άτομο και τρώνε τζάπα.

Ελληνικό αγύριστο κεφάλι έχεις, για αυτό την πάτησες. Πάντα έκανες του κεφαλιού σου, τότε, παλιά, γιατί τώρα δεν κάνεις του κεφαλιού σου αλλά κάνεις τα κέφια του Πρετεντέρη, της Στάη, του Καψή, της Τσαπανίδου. Αυτοί ορίζουν το κεφάλι σου σύμφωνα με τις εντολές των ντόπιων εντολοδόχων Σαμαροκουβελοβενιζελο....

Ευρωπαίος ήθελες να γίνεις. Ωραία σκεφτόσουν ότι θα είναι!!! Διας... Ευρωπη... Αστέριος... Που να ήξερες ότι Ευρώπη είναι οι βάρβαροι που άλλαξαν μορφή.Νόμιζες ότι θα πάλευες με τους βαρβάρους σώμα με σώμα. Τι να πολεμήσεις; Δεν έχουν όπλα, δεν είναι έθνος, δεν έχουν μια γλώσσα. Έχουν όμως ένα σταθερό στόχο. Την Ευρώπη της φτωχοποίησης των λαών.

Και εγώ πατριώτη που σου τα λέω, δεν είμαι πιο μάγκας από εσένα. Μισθό έπαιρνα και εγώ και τώρα δεν παίρνω, άνεργος είμαι και κοιτάζω τις φωτογραφίες από το χωριό μου. Ευρώπη θα γίνει και το χωριό μου, θα πήξει στους επενδυτές, ανεμογεννήτριες, εργοστάσια, ορυχεία.
Το χωραφάκι που έχω; Πως θα το κρατήσω όταν θα το φορολογήσουν, το πατρικό το σπίτι στο χωριό θα το πουλήσω γιατί επίσης δεν θα έχω λεφτά για την εφορία.
 Εαν αυτό δεν είναι στρατηγική πολέμου τότε τι είναι;

Πήραν την Ελλάδα οι εχθροί και εμείς φωνάζουμε ζήτω και γεια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More