Πατριάρχης Συρίας Γρηγόριος 3ος: «Η Συρία δεν έχει ανάγκη τη δική σας δημοκρατία»!

Σχεδόν δύο χρόνια τρομοκρατικών επιθέσεων από μισθοφόρους των ΗΠΑ και την ενεργή συμμετοχή του Ισραήλ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών, της Τουρκίας και των στυγνών δικτατορικών αραβικών καθεστώτων…
Μια επιχείρηση εθνοκάθαρσης των ιμπεριαλιστών και ένας μαρτυρικός, αλλά αδέσποτος λαός δίνει τη δική του μάχη!
Εκεί, σε αντίθεση με την Ελλάδα, οι θρησκευτικοί ηγέτες και ειδικότερα οι Ελληνορθόδοξοι έχουν σταθεί παλικαρίσια στο πλευρό του χειμαζόμενου Συριακού λαού.
Κι ενώ η συγκυβέρνηση των Μερκελιστών, συνεπικουρούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με την ηγεσία της Ορθοδοξίας Βαρθολομαίο-Ιερώνυμο έχουν ταχθεί στο πλευρό των ιμπεριαλιστών, ο Πατριάρχης Γρηγόριος ο 3ος υψώνει φωνή Αντίστασης, μιας και οι ταγοί της Ορθοδοξίας τον έχουν εγκαταλείψει στο...
έλεος των ισλαμοφασιστών!
Πατριάρχης με τα όλα του, ιεράρχης πραγματικός, επισημαίνει στέλνοντας μήνυμα σ’ όσους μπορούν ακόμη να σκέφτονται.
Οι δηλώσεις του από τη Ρώμη, μιας και η καθολική Εκκλησία -περιέργως έχει ταχθεί στο πλευρό του λαού της Συρίας, σε αντίθεση με το πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης και την Εκκλησία της Ελλάδας- στη διάρκεια του Ιδρύματος των καθολικών "Βοήθεια στην Εκκλησία που υποφέρει":
«Η Συρία είναι η μοναδική μουσουλμανική χώρα χωρίς κρατική θρησκεία και ο πρωθυπουργός της είναι Χριστιανός.
Η Συρία δεν έχει ανάγκη τη δική σας δημοκρατία.
Όταν ακούω να λένε πως πρέπει να εκδημοκρατιστεί η Συρία, εγώ απαντώ ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα εκεί που όλοι είναι ίσοι.
Μέχρι σήμερα τα θύματα του μεγάλου πολέμου της υποκρισίας και των ψεμάτων ξεπερνούν τις 30.000.
Η Συρία αν και χωρίς πετρέλαια είναι η χώρα με τη μικρότερη φτώχεια, με τον ελάχιστο αναλφαβητισμό. Αρκεί να σκεφτούμε ότι η πολιτισμένη Αίγυπτος έχει 50% αναλφαβητισμό.
Τα νοσοκομεία η Υγεία και περίθαλψη, τα σχολεία, η Παιδεία είναι ΔΩΡΕΑΝ, το εμπόριο, η οικονομία με πλήρη ελευθερία, η γυναίκα ισότιμη στην πολιτική και κοινωνική ζωή, η ελευθερία των θρησκειών χωρίς περιορισμούς.
Η Συρία έχει δώδεκα κόμματα στη βουλή της, ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα, οι τράπεζες ανθίζουν, η οικονομία σε ανάπτυξη.
Το κράτος στη Συρία είναι σοσιαλιστικό, λαϊκό, με ελευθερίες, πολύ καλύτερο από πολλά ευρωπαϊκά κράτη που δεν αναγνωρίζουν στις ρίζες τους τον Χριστιανισμό.
Η Συρία είναι μία χώρα όπου όλοι είναι ίσοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί.
Η σημερινή κατάσταση της Συρίας είναι αποτέλεσμα μιας διαίρεσης του αραβικού κόσμου, που κυρίως έχει ανάγκη συμφιλίωσης.
Εμείς είμαστε η σάρκα της Εκκλησίας στον αραβικό κόσμο. Είμαστε η Εκκλησία των Αράβων κι αφού η πλειοψηφία τους είναι μουσουλμάνοι, είμαστε συνεπώς η Εκκλησία των μουσουλμάνων.
Η Εκκλησία είναι στο Ισλάμ, με το Ισλάμ, για το Ισλάμ. Ένα μεγάλο τμήμα της χριστιανικής και μουσουλμανικής θρησκείας είναι κοινό. Δυστυχώς τα ΜΜΕ διαδίδουν ότι μόνο οι Χριστιανοί έχουν προνόμια, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Όλοι στη Συρία, χωρίς διακρίσεις, έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
Η χώρα έχει υποδομές, ιστορία, παράδοση, κληρονομιά. Εμείς οι Χριστιανοί δεν είμαστε καλύτεροι από άλλους… Στους πιστούς λέω να μην φοβούνται, είμαστε το αλάτι, ή ζύμη της κοινωνίας
».
Πώς να μην υποκλιθείς, θρησκευόμενος ή άθεος, μπροστά σε έναν Πατριάρχη που Αντιστέκεται;
Πως να μην νοιώσεις αήδια για τους δικούς μας ιεράρχές και τους υποδουλωμένους πολιτικούς, τους υπαλλήλους των τραπεζιτών;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More