Η γνώση είναι δύναμη! Διαβάστε το μνημόνιο3 και αντιδράστε έστω τώρα!!!!

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ.
ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
 
Ας το διαβάσουμε και ας (επιτέλους) δράσουμε. Με όποιο τρόπο νομίζει καθένας. Αλλά ας αντιδράσουμε, πριν είναι αργά.
Κάνετε τουλάχιστον το minimum: προωθήστε σε όσο περισσότερους μπορείτε.
 
Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το ThePressProject.gr ξεκίνησε τη δημοσίευση του μνημονίου σε μετάφραση που σε λίγες ημέρες θα έρθει στη βουλή προς ψήφιση.
Το κείμενο των 30.000 λέξεων περιγράφει ένα ασφυκτικό πλαίσιο μέτρων και υποχρεώσεων που μπορεί να συντηχτεί σε μόνο τρείς λέξεις: «φέρτε τα λεφτά».
Κάθε κεφάλαιο ξεκινάει με έναν όμορφο τίτλο όπως «για την αποτελεσματικότερη υγεία» και αμέσως μετά περιγράφει μέτρα που θα διαλύσουν τον εσωτερικό κοινωνικό ιστό.
 
Εδώ και μήνες τα κανάλια παίζουν την επανάληψη του κουραστικού σήριαλ «διαπραγματεύσεις με την τρόικα».
Η κοινωνία έχει κουραστεί τόσο και έχει απογοητευτεί τόσο που θαρρείς πως πέρασαν ήδη χρόνια από τη στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε την εκλογική μάχη με το λάβαρο της επαναδιαπραγμάτευσης.
 
Όλα σχεδόν τα ΜΜΕ τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά και διαδικτυακά, φιλοξενούν καθημερινά διαρροές και εκτιμήσεις για την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι γνωρίζουμε τα δυσβάσταχτα μέτρα.
Η αλήθεια όμως δεν είναι αυτή.
 
Το κείμενο που δημοσιεύει το TPP περιλαμβάνει αδιανόητες λεπτομέρειες και όρους που όσο και να θες να το αποφύγεις σου φέρνουν στο νου έγγραφα συνθηκολόγησης ηττημένου κράτους σε πόλεμο.
 
Ως πολίτες δεν ξέρουμε ότι με την υπογραφή του μνημονίου απεμπολούμε το δικαίωμα να χρησιμοποιούμε την δημόσια περιουσία για το κοινωνικό καλό.
Ότι υποχρεούμαστε να πουλήσουμε την ακίνητη μας περιουσία χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσουμε π.χ. για να στεγάσουμε ένα δημαρχείο ή ένα σχολείο.
Ως πολίτες αγνοούμε ότι τα δυσβάσταχτα μέτρα για την υγεία περιλαμβάνουν και έναν όρο που λέει ότι αν δεν πιάσουμε τους στόχους μέσα σε δύο μήνες τότε δύναται να καταργηθούν οι απαλλαγές συμμετοχής ακόμα και στους καρκινοπαθείς.
Ως πολίτες δεν γνωρίζουμε ότι από τα μέσα του 2013 η ΔΕΗ θα ανεβάσει κατακόρυφα τα τιμολόγιά της και ότι θα καταργηθούν όλα εκείνα τα ειδικά τιμολόγια για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, όπως και ότι από τον Ιούνιο του 2013 η ΔΕΗ δεν θα μπορεί πλέον ούτε να διακανονίζει τις οφειλές των πελατών της, κάτι που μπορεί να κάνει κάθε ιδιωτική εταιρία.
 
Στο TPP συνεχίζουμε τη μετάφραση και μέχρι τη Δευτέρα υπολογίζουμε να έχουμε στη διάθεσή σας ολόκληρο το κείμενο που θα δεσμεύσει τις ζωές σας.
Διαβάστε το, κατεβάστε το PDF και στείλτε το σε όσους περισσότερους μπορείτε. Ως μέσο εμείς δεν έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλλουμε την ατζέντα της ενημέρωσης, επειδή όμως πιστεύουμε ότι η μετάφραση αυτού του κειμένου είναι ίσως το σημαντικότερο έργο που έχουμε δημοσιεύσει μέχρι σήμερα (σίγουρα το πιο κουραστικό) θέλουμε να δημιουργήσετε εσείς την αλυσίδα της ενημέρωσης μιας κοινωνίας που τόσο εύκολα αποπροσανατολίζεται και τόσο εύκολα ξεχνάει.
 
Το κείμενο βρίσκεται στο:
 
Όποιοι θέλουν αν το κατεβάσουν ως PDF, μπορούν από εδώ:
 
Ως ενδεικτικό παράδειγμα ακλουθεί η ακριβής διατύπωση του νέου μνημονίου σχετικά με τις ιδιωτικοποιήσεις των βασικών δημόσιων αγαθών:
 
«Σε συμφωνία με τους στόχους της εθνικής πολιτικής, ο πληθυσμός θα έχει πρόσβαση σε βασικά δημόσια αγαθά (νερό, φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό) και υποδομές που προτάσσει το εθνικό συμφέρον, υπό την προϋπόθεση ότι βρίσκεται σε συμμόρφωση με την συνθήκη της ΕΕ και τους αντίστοιχους δευτερεύοντες νομικούς κανόνες.»
 
*και στον αντίποδα:
 
Το νέο Ισλανδικό σύνταγμα που συντάθηκε από πολίτες και υπερψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από το 66% του πληθυσμού http://www.polispress.gr/ισλανδία-«ναι»-στο-νέο-σύνταγμα/, ορίζει μεταξύ άλλων ότι οι μη ιδιόκτητοι φυσικοί πόροι της χώρας είναι δημόσια αγαθά.
 
Ας διαβάσουμε τουλάχιστον εμείς το Μνημόνιο 3, όσοι περισσότεροι μπορούμε, αφού οι βουλευτές που θα το ψηφίσουν τη μεθεπομένη εβδομάδα είναι σίγουρο πως δεν θα το κάνουν!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More