ΑΙΣΧΟΣ – ΧΟΥΝΤΑ: Κόψανε την εκπομπή ”Πρωινή Ενημέρωση” της ΝΕΤ…λόγω ΔΕΝΔΙΑ !!!

Με πολιτική παρέμβαση, ο Αιμίλιος Λιάτσος έκοψε την εκπομπή της ΝΕΤ “Πρωινή Ενημέρωση” με παρουσιαστές τους Κώστα Αρβανίτη και Μαριλένα Κατσίμη, επειδή παρουσίασαν στην εκπομπή τους τα πορίσματα των ιατροδικαστών που διαψεύδουν τον κ. Δένδια για την υπόθεση των βασανιστηρίων στη ΓΑΔΑ.

Από το facebook page της Πρωινής Ενημέρωσης: 

“Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι με απόφαση της…Γενικής Διεύθυνσης του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ από αύριο και μέχρι νεοτέρας οι παρουσιαστές της “ΠΡΩΙΝΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ”, Κώστας Αρβανίτης και Μαριλένα Κατσίμη “κόβονται” από την εκπομπή.

Ο λόγος ήταν ο παρακάτω διάλογος μεταξύ των δύο παρουσιαστών:

Μ. Κατσίμη. …Και βγήκαν και τα ιατροδικαστικά πορίσματα για τους 15 που συνελήφθησαν και έγραφε η Guardian και που ήθελε ο κ. Δένδιας να κάνει στην Guardian μήνυση

Κ. Αρβανίτης. Δεν έκανε μήνυση;

Μ. Κατσίμη. Δεν έκανε γιατί τα πορίσματα δείχνουν ότι όντως είναι κακούργημα.

Κ. Αρβανίτης. Και θα παραιτηθεί τώρα;

Μ. Κατσίμη. Δε νομίζω ότι θα παραιτηθεί. Πάντως ήταν περίεργο το ότι ο κ. Δένδιας είπε – σαν να ήξερε τα πορίσματα, που αυτό κανονικά δε γίνεται – που από τη μία έιναι καλό ότι δεν τα ήξερε τα πορίσματα, αλλά από την άλλη πώς πας και το λες αυτό;

Κ. Αρβανίτης. Και τώρα τι θα γίνει; Θα πει συγνώμη;

Μ. Κατσίμη. Δεν ξέρω….

Κ. Αρβανίτης. Πω πω δύσκολα για τον κ. Δένδια. Και είναι και κοντοχωριανός σου, είναι από την Κέρκυρα.

Μ. Κατσίμη. Και είναι και σοβαρός άνθρωπος έχω να πω”.

Το tweet του Κώστα Αρβανίτη 


 Δείτε και το άρθρο του Αρβανίτη που είχε δημοσιεύσει. Το όσα είπαν στη ΝΕΤ ήταν το κερασάκι στη τούρτα.

Τα αντανακλαστικά του Κράτους μας εντυπωσίασαν για άλλη μια φορά αυτό το Σαββατοκύριακο. Η σύλληψη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη αποδεικνύει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι και Κράτος υπάρχει και παρεμβαίνει όπου κριθεί , όταν κριθεί από τους προϊσταμένους του .

του Κώστα Αρβανίτη

Υπάρχει φυσικά ένα θέμα με τα αντανακλαστικά του Κράτους …

Καθώς σε περιπτώσεις καταπάτησης δικαιωμάτων , παράνομων απολύσεων, ξυλοδαρμό αδυνάτων , παρανομίες ισχυρών , οι διαδικασίες τηρούνται με εντυπωσιακή καθυστέρηση – στην καλύτερη των περιπτώσεων – λες και το Κράτος προσδοκά να σιτέψουν οι συνθήκες για την απονομή της δικαιοσύνης.

Η λέξη παραγραφή σε λίγο θα γίνει συνώνυμη με την φράση «Κράτος Δικαίου».

Στην προκειμένη περίπτωση η σύλληψη του Βαξεβάνη για την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων προκαλεί μέγιστη εντύπωση καθώς δεν παρατηρήθηκε ανάλογη άμεση παρέμβαση στην πρόσφατη δημοσιοποίηση ονομάτων και προσώπων οροθετικών γυναικών, καλλιτεχνών , αλλά και η απώλεια από υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς, αρχείων που αφορούσαν την φοροκλοπή και την διακίνηση «μαύρου χρήματος» στις τράπεζες του εσωτερικού και του εξωτερικού. Τελικά ποιο είναι το «έγκλημα» .Η απώλεια ή δημοσιοποίηση? Και αν η λίστα που είδε το φως της δημοσιότητας είναι πλαστή τότε ορθώς να πάρει η υπόθεση τον δρόμο της. Αλλά γιατί δεν γίνεται έρευνα για αυτή καθ αυτή την υπόθεση…δηλαδή για την λίστα των ονομάτων που χάθηκε όπως και το φιλότιμο?

Το ερώτημα είναι τι ήθελε να πει στην κοινή γνώμη αυτή η κίνηση και αν είναι τόσο ανόητη όσο φαίνεται αρχικά. Έρχεται να δέσει αρμονικά με το νέο ιδεολόγημα της δράσης των «άκρων» σα μελιτζανάκι με το σιρόπι ή είναι μια κίνηση προειδοποίησης προς ατίθασους γραφιάδες.

Είναι φανερό ότι όταν το Κράτος καταγγέλλεται ότι δεν υπάρχει ,υπάρχει το βαθύ Κράτος που σώζει πάντα την παρτίδα.

Διότι και σε αντίστοιχες εποχές το έργο το έχουμε ξαναδεί σ αυτόν το τόπο , όπου όταν τα λόγια δεν έπιαναν τόπο …έπεφτε και ράβδος.. ή του Κράτους ή του παρακράτους…

Η πρόσφατη παρατήρηση του Υπουργού Τύπου κ.Κεδίκογλου για δημοσιογράφους που στην δημόσια τηλεόραση ξεπερνούν τα όρια της ελευθερίας του Τύπου βρισκόμενοι στη σφαίρα της «ελευθεριότητας» μπορούν να δώσουν συμπεράσματα γραφής , για το λόγο που θα ήθελαν οι εκπρόσωποι του Κράτους να εκπέμπουν οι δημοσιογράφοι, προς όφελος του συστήματος που εξυπηρετεί …αυτό το Κράτος .

Είναι αυτό που λέει και ο λαός «κράτος εν κράτει»

 

 

  

Δήλωση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρη Τρίμη στο left.gr

“Φτάσαμε στο σημείο το δημοσιογραφικό περιεχόμενο της ΕΡΤ να το καθορίζουν οι υπουργοί με ένα τηλεφώνημά τους. Αυτά είναι απαράδεκτα πράγματα, έχει χαθεί κάθε ίχνος ντροπής”

*Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση είχε βάλει στο μάτι τη συγκεκριμένη εκπομπή εδώ και μήνες, καθώς από 4ωρη (6-10 π.μ.) είχε γίνει 2ωρη (6-8 π.μ.), παρ΄ ότι βρισκόταν πολύ υψηλά σε τηλεθέαση.


πηγη

 http://paganeli.wordpress.com



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More