Μπάρμπας στην Κορώνη

 Πάνω από 1.500.000 άνεργοι Έλληνες περιμένουν τις προκηρύξεις θέσεων, περισσότερο για να ελπίζουν  παρά γιατί πιστεύουν πραγματικά ότι θα βρούν μια θέση στον ήλιο της αγοράς εργασίας.
Στην συνείδηση όλων μας είναι καταγεγραμμένο πως οι διάφορες προκυρήξεις οργανισμών είναι για να βολευτούν οι ημέτεροι!
Τώρα μάλιστα που οι ΜΚΟ, μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι με τις ευλογίες της μεγάλης αλάνθαστης Ευρωπαικής οικογένειας, όλα μπορούν να συμβούν!
Κάποτε αναρωτιόμασταν για όλους αυτούς που εργάζονταν στο δημόσιο οικογενειακώς, αν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη, τώρα ψάχνουμε τον μπάρμπα στις ΜΚΟ ή στον ΑΣΕΠ.
Είναι πραγματικά άξιον απορίας πως με τόσο...αυστηρούς νόμους σχετικούς με τις προσλήψεις,χρόνια τώρα, καταφέρνουν κάποιοι να δουλεύουν οικογενειακώς στην ΕΡΤ για παράδειγμα!
Είναι πραγματικά άξιο σχολιασμού και απορίας πως καταφέρνουν να συγκεντρώνουν όλα τα προσόντα παιδιά, εγγόνια, ανίψια, θείοι, κουνιάδες εργαζομένων σε οργανισμούς, αναφέρω ξανά την ΕΡΤ έτσι μήπως κάποιος δημοσιογράφος που δεν έχει παιδιά ανίψια και λοιπούς συγγενείς να βολέψει, μήπως λέω στα πλαίσια της δεοντολογίας και του λειτουργήματος(!), θελήσει να ψάξει την απορία μου.
Επίσης μια απάντηση, γιατί τα υπόλοιπα παιδιά με πτυχία και μεταπτυχιακά απορρίπτονται και παίρνουν το δρόμο ξενιτιάς θα πρέπει να δοθεί, έτσι για την τιμή των όπλων!
Εν τω μεταξύ για τις λίγες προκηρύξεις που...κυκλοφορούν με ΜΚΟ και χωρίς δεν έχε σημασία, σφάζονται χιλιάδες άνεργοι, τρέχουν, μαζεύουν δικαιολογητικά, αποδεικνύουν τα προσόντα τους και ελπίζουν πως τα παιδιά, ανίψια , εγγόνια, κουνιάδες, συνυφάδες δεν ενδιαφέρονται για την θέση, μήπως και δουλέψουν και αυτοί.
Βγήκε λοιπόν και η προκήρυξη της ΕΥΔΑΠ για καταμετρητές και εργάτες και γέλασε ο κάθε πικραμένος. Για τους. καταμετρητές, επειδή είναι υπεύθυνη αλλά ταυτόχρονα σκληρή , κουραστική δουλειά   θέλει δευτεροβάθμια εκπαίδευση- δικαιολογούμε το υπεύθυνη -και μικρή ηλικία, μέχρι 35 ετών παρακαλώ διότι θέλει αντοχή γιατί είπαμε είναι σκληρή δουλειά! 
Οι θέσεις εργατών αφορούν την εκτέλεση εργασιών χειρωνακτικής φύσης, "όπως ενδεικτικά είναι η διάνοιξη χανδάκων σε μόνιμα υγρό περιβάλλον σε μεγάλο βάθος με χειρωνακτικά μέσα (λχ φτυάρι, κασμά, κτλ), η χρήση κομπρεσέρ, οι επισκευαστικές εργασίες μετά τη διάνοιξη ρεόντων λυμάτων, οι φορτοεκφορτώσεις βαρέων υλικών, η (ατομική) κάθοδος σε χώρους λυμάτων με αναθυμιάσεις."λέει η προκήρυξη!!
Τα όριο για τους υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κυμαίνεται μεταξύ 21ου και 35ου έτους, ενώ για την Υποχρεωτική Εκπαίδευση το όριο ξεκινά από τα 19 και φτάνει μέχρι τα 50 έτη.
Διότι στα 49 και στα 50 μπορείς στην Ελλάδα της κρίσης, της μιζέριας, της μαύρης εργασίας να σκάβεις χαντάκια, δεν μπορείς όμως να καταγράφεις τους μετρητές!

Τώρα που το σκέφτομαι , αυτή η προκήρυξη έχει τη σφραγίδα Λοβέρδου, καλέ τι κάνει αυτός;
Είναι σχέδιο εξόντωσης πληθυσμού, καλοκαίρι σου λέει έρχεται, ζέστη κούραση νέα και παλιά μέτρα, πολύ θέλει ο άνθρωπος:
Ο κυρ-Γιάννης άνεργος οικοδόμος εδώ και 5 χρόνια είναι στο όριο ηλικιακά ξέρει να σκάβει χαντάκια αλλά δεν έχει μπάρμπα στην Κορώνη!Και δεν έχει και κουράγιο πιά, τόσα χρόνια στην οικοδομή!
Ένα κουράγιο, λέει, θα κάνει , να σκάψει ένα μεγάλο χαντάκι και όποιος έχει φιλότιμο ας πέσει!
Το κακό είναι πως το χαντάκι θα μείνει άδειο γιατί δυστυχώς το φιλότιμο πήρε αγκαζέ την ανάπτυξη, τον Αντώνη, τον Μπένυ και το Φώτη και πήγαν σε άλλες πολιτείες .....
Μήν χαίρεστε για λίγο είναι , μετά πάλι εδώ θα μας κατσικοθούν- για την τριάδα λέω- η ανάπτυξη και το φιλότιμο ζήτησαν πολιτικό άσυλο!



 
 
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More