Χρυσή Αυγή - εφοπλιστές σε κοινή αντιλαϊκή ρότα

Δημοσίευμα βρετανικής εφημερίδας κάνει λόγο για χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές.
Στενά διασυνδεδεμένη με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τα συμφέροντα των εφοπλιστών εμφανίζεται η νεοναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Ταυτόχρονα, στο διεθνή Τύπο αναδημοσιεύονται πλέον πληροφορίες και εκτιμήσεις ότι χρηματοδοτείται απευθείας από εφοπλιστές. Χαρακτηριστικά, η βρετανική εφημερίδα «Guardian» φιλοξενεί εκτεταμένο άρθρο για τους εν Ελλάδι νεοναζί, επισημαίνοντας ανάμεσα σε άλλα τη φημολογία για οικονομική στήριξη της Χρυσής Αυγής από εφοπλιστές, ότι κατέστησαν εφικτό το άνοιγμα παραρτημάτων της σε όλη την Ελλάδα. Συγκεκριμένα, γράφει: «Εν μέσω φημών για υποστήριξη από πλούσιους εφοπλιστές, κατάφερε να ανοίξει γραφεία του κόμματος (σ.σ. Χρυσή Αυγή) σε όλη την Ελλάδα».
Ανεξάρτητα του αν και τι ισχύει στα της χρηματοδότησης των νεοναζί, είναι αξιοσημείωτη η πρεμούρα που δείχνουν με κάθε ευκαιρία για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Σε αυτό το πλαίσιο, κατέθεσαν πρόσφατα Ερώτηση στη Βουλή με θέμα: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών», βγαλμένη θαρρείς κατ' ευθείαν από τα συρτάρια της Ενωσης Εφοπλιστών, ζητώντας νέα προνόμια για τους εφοπλιστές όπως «ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών υπό όρους από τη μεριά του κράτους». Η οργάνωση ρωτούσε μάλιστα την κυβέρνηση αν «θα δοθούν εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα (σ.σ. χρηματοδότησης) οι ναυτιλιακές εταιρείες; Με ποιον τρόπο προτίθενται να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες;»...
Ζητούσε, επομένως, το ελληνικό Δημόσιο, ο ελληνικός λαός, να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία, αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση, γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή. Τι περισσότερο να θελήσει ένας εφοπλιστής;
Θυμίζουμε ότι ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη, ο βουλευτής τους Παναγιώταρος μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ζητούσε από τότε ουσιαστικά νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, με αντάλλαγμα δήθεν κάποιες θέσεις εργασίας για Ελληνες που κι αυτές από τον κρατικό προϋπολογισμό θα πληρωθούν, τον Ελληνα φορολογούμενο. Ελεγε χαρακτηριστικά: «(...) βλέπουμε στον προϋπολογισμό που λέτε ότι από φορολόγηση των πλοίων υπό ελληνική σημαία θα αποκομίσουμε 80 εκατ. ευρώ... ε το πιο εύκολο που θα κάνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες είναι να αλλάξουν τη σημαία για να γλιτώσουν τα λεφτά, αντί να βρεθεί μια χρυσή τομή κι από δυο τρεις Ελληνες που είναι μάξιμουμ σε κάθε πλήρωμα, ο καπετάνιος και ο πρώτος μηχανικός, να δοθούν κίνητρα για να είναι και οι υπόλοιποι ναύτες Ελληνες (...)».
Τάχα κόπτονται για τον Ελληνα ναυτικό, ενώ δε λένε κουβέντα π.χ. για το καμποτάζ για το οποίο χρόνια αγωνίζονται οι ναυτεργάτες και έχει να κάνει ακριβώς με τη διατήρηση ελληνικού πληρώματος στα πλοία. Οι ναυτεργάτες υπερασπίζονται την ύπαρξη ελληνικού πληρώματος πρώτα και κύρια για την ασφάλεια τη δικιά τους και των επιβατών. Στα ναυάγια που έγιναν τα τελευταία χρόνια, το πλήρωμα δεν μπορούσε να συνεννοηθεί ούτε για να κατεβάσει τις βάρκες, γιατί απλούστατα δε μιλάει την ίδια γλώσσα. Ομως τέτοια ζητήματα η Χρυσή Αυγή δεν αγγίζει καθώς θίγονται μονοπώλια. Μόνο υπόσχεται δυο τρεις προσλήψεις, δίνοντας με το άλλο χέρι εκατομμύρια του λαού.
Τέλος, ο ίδιος ο «αρχηγός» των εν Ελλάδι νεοναζί Μιχαλολιάκος, Φλεβάρη, μέρες απεργίας των ναυτεργατών (σαν σήμερα), ερωτώμενος σε τηλεοπτικό κανάλι, γιατί η οργάνωση δεν πάει στο λιμάνι να συμπαρασταθεί στους απεργούς ναυτεργάτες απάντησε: «Βγάλαμε ανακοίνωση (σ.σ. μία δυόμισι σειρών...) για το θέμα και οπωσδήποτε είμαστε στο πλευρό των απεργών, από την άλλη πλευρά όμως υπάρχει κι ένας ολόκληρος λαός που απαιτεί από το κράτος, κι αυτός (σ.σ. ο λαός) είναι το θύμα της υποθέσεως, από τη μια μεριά δηλαδή το κράτος, ένα ανήμπορο κράτος, από την άλλη οι εργατοπατέρες, δεν είναι αθώοι, έτσι; Εχουν κάνει πολλά...». Στοχοποίηση των πρωτοπόρων ναυτεργατών και επιχειρηματολογία κατευθείαν από τα υπόγεια του Μαξίμου και την Ενωση Εφοπλιστών.
ΠΗΓΗ  http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=7370192
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ

Ταξικά αποκαλυπτήρια για την Χρυσή Αυγή 

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ.Η Ζαρούλια,σύζυγος Μιχαλολιάκου,κάνει ερώτηση υπέρ επιχειρηματιών!

 

1 σχόλια:

την χρηματοδοτηση του ΚΚΕ απο τα κλεμενα ως επισημη κοματικη χρηματοδοτηση δεν μας πειραζει ε? Ποια ειναι τα στοιχεια περι χρηματοδοτησης της ΧΑ απο επιχειρηματιες παρακαλω?
Με τα κλεμενα δισεκατομυρια πασοκ νδ δημαρ και λαος?????

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More