140 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΕΚΑΝΑΝ... ΦΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΩΝ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ

Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει η ΓΣΕΒΕΕ για να διαπιστώσει πού πήγαν περίπου 140 εκατ. ευρώ, τα οποία - όπως καταγγέλλει - λείπουν από το Ταμείο Ανέργων και το Ταμείο Κοινωνικού Τουρισμού του Ο.Α.Ε.Ε, ενώ έπρεπε...
να βρίσκονται στη διάθεση του Ο.Α.Ε.Δ.για να τα χορηγήσει στους άνεργους επαγγελματοβιοτέχνες και εμπόρους και στον κοινωνικό τουρισμό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γ. Καββαθάς, μιλώντας στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, ανακοίνωσε ότι η Συνομοσπονδία «θα προβεί σε χρήση νομικών και ένδικων μέσων για να διαπιστώσει πού είναι αυτά τα ποσά».

«Η κυβέρνηση κωφεύει»

Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, στην ομιλία του, επισήμανε ότι έχουν περάσει 10 μήνες από τότε που ανέλαβε καθήκοντα η νέα κυβέρνηση, όμως ο πρωθυπουργός δεν έχει δεχθεί ακόμη τα Προεδρεία της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ για να ακούσει τις απόψεις τους.

Ο Γ. Καββαθάς τόνισε ότι όλοι οι Ευρωπαίοι μιλάνε για ανάπτυξη μέσα από της μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες η απασχόληση και η ανάπτυξη είναι άμεση, ενώ «η κυβέρνηση βλέπει μόνο μεγάλους επενδυτές». Επέκρινε την κυβέρνηση ότι κωφεύει απέναντι στα στοιχεία της Ε.Ε, βάσει των οποίων το 85% των νέων θέσεων εργασίας δημιουργούνται στις μικρές επιχειρήσεις.

«Πότε θα «ωριμάσουν» οι νέες επενδύσεις για να γίνουν, αν γίνουν, και τι ανάπτυξη και απασχόληση θα φέρουν; Σε ένα, σε δυο χρόνια; Και 200.000 θέσεις εργασίας να φέρουν τι θα γίνει με τους υπόλοιπους 1,3 εκ. που θα παραμείνουν άνεργοι;» διερωτήθηκε.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κάνει προσχηματικό διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά δέχεται τις «συμβουλές» μιας πανσπερμίας «άσχετων», περίεργων, και διαπλεκομένων».

Ανέφερε ότι η Συνομοσπονδία ζήτησε από τις τράπεζες και την κυβέρνηση άλλη διευθέτηση δανείων και άλλη πολιτική χρηματοδότησης. «Ήταν αρνητικές για όσους δεν έχουν ασφαλιστική, φορολογική ενημερότητα, όσοι είναι στον Τειρεσία. Απαντήσαμε με προώθηση της ιδέας της Αναπτυξιακής Τράπεζας Μικρομεσαίων με τη συνένωση σε κοινό δίκτυο των 13 Συνεταιριστικών Τραπεζών» πρόσθεσε ο κ. Καββαθάς.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κτυπάει στην ουσία το συνδικαλιστικό κίνημα, με την κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής στα επιμελητήρια, αφού η ΓΣΕΒΕΕ ενισχύεται οικονομικά από τα επιμελητήρια. (Πηγή: ΑΜΠΕ)




Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More