.......και μετά ξυπνήσαμε!!

Οι σύγχρονες οργανωμένες επιχειρήσεις δεν απολύουν ή έχουν περιορίσει τη μείωση του ανθρώπινου δυναμικού τους στο ελάχιστο, δεν έχουν ουσιαστικά μειώσει τις αμοιβές και δεν έχουν ουσιαστικά θίξει τα επιδόματα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος μιλώντας απόψε στην εκδήλωση βράβευσης Best Workplaces 2013 Greece.

Να υποθέσω λοιπόν ότι το 1.500.000 περίπου ανέργων είχαν την ατυχία να εργαστούν σε επιχειρήσεις ανοργάνωτες, αναχρονιστικές, παράνομες με  τα χειρότερα συστήματα οργάνωσης και διοίκησης!

Να ξαναυποθέσω ότι οι επιχειρήσεις αυτές, οι κακές, ανοργάνωτες,παράνομες, έκλεισαν πετώντας στο δρόμο εργαζόμενους, και στην πιάτσα έμειναν οι υγιείς , νόμιμες σωστά διοικούμενες επιχειρήσεις, οάσεις στην επαγγελματική έρημο της Ελλάδας. 
   
«Δεν είναι τυχαίο ότι σ' αυτές τις επιχειρήσεις υπάρχουν τα καλύτερα συστήματα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, οι καλύτερες συμφωνίες με τα σωματεία, ο καλύτερος μέσος όρος αμοιβών. Ότι σ' αυτές τις επιχειρήσεις τηρείται η νομιμότητα σχολαστικά, ότι οι εισφορές στην κοινωνική ασφάλιση καταβάλλονται κανονικά, ότι εκεί δεν υπάρχει μαύρη εργασία», πρόσθεσε.

Έχουμε λοιπόν από την μία την συγκλονιστική ομιλία,του κ. Δασκαλόπουλου, προέδρου του ΣΕΒ(αλήθεια ο κ. Δασκαλόπουλος σε ποιόν τομέα δραστηριοποιείται, ποια είναι η επιχείρηση του, τι παράγει βρέ αδελφέ;) και απο τα την άλλη τα στοιχεία του ΣΕΠΕ που λένε τα εξής καταπληκτικά: 
Το 2012 η «μαύρη εργασία» στην Ελλάδα έφτασε το 36,2%, όταν το 2011 ήταν στο 30% και το 2010 ήταν στο 25%. Υπολογίζεται ότι οι απώλειες για τα Ταμεία φτάνουν τα 11 δισ. ευρώ, ενώ μόνο το ΙΚΑ επιβαρύνεται με 7 δισ. ευρώ από την αδήλωτη εργασία.

Η ερώτηση αυθόρμητη και η απορία δικαιολογημένη:
Σε ποιές επιχειρήσεις αναφέρεται ο πρόεδρος να στείλουμε βιογραφικά και ποιές είναι οι άλλες να τις αποφεύγουμε;
Ποιός μας δουλεύει βρε παιδιά ο πρόεδρος ή οι άλλοι;
Και για να δείτε ότι όταν ο άνδρας έχει όραμα μπορεί να φαντασιώνεται έναν άλλο επιχειρηματικό κόσμο από αυτόν που γνωρίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί, και ντροπή μας βεβαίωςεβαίως που δεν βλέπουμε τα χτυπήματα που έχουν δεχτεί οι επιχειρηματίες, τις στερήσεις και τις απώλειες τους και όλα αυτά για ποιόν βρέ αχάριστοι;
Για μας, για όλους εμάς που δεν χτυπηθήκαμε, δεν χάσαμε δεν πληρώνουμε και έχουμε και απαιτήσεις!
Και επειδή έρχονται άγιες και χρονιάρες μέρες θέλω όλοι μαζί να συνδράμουμε τον Μάνεση της χαλυβουργίας ντε που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια γιατί οι εργάτες μετάλλου ήθελαν μεγαλεία και απαιτούσαν  άκουσον- άκουσον δουλειά και μεροκάματα .....
Να θυμηθούμε όλους αυτούς που πτώχευσαν οι έρμοι και τώρα ζουν στις βίλες της Εκάλης χωρίς προσωπικό, χωρίς οδηγό για το καγιέν,χωρίς κηπουρό!
Να αναρωτηθούμε για μια στιγμή πως θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι που τα έδωσαν όλα για μας και να στείλουμε τον οβολόν μας.
Και επειδή είμαστε large ας τους στείλουμε μέχρι την Ελβετία  να τσεκάρουν και το λογαριασμό τους, να κάνουν τα ψώνια τους, να ζήσουν σαν άνθρωποι!! Ναύλα, ξενοδοχεία όλα πληρωμένα απο μας τους έχοντες και κατέχοντες!!
Α και η εθελοντική εργασία καλή είναι, οδηγοί, κηπουροί όλες οι ειδικότητες δεκτές! Τιμή μας να δουλεύομε για τους οραματιστές της Ελλάδας!

 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More