Η Βόρεια Κορέα βρυχάται- Οι ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα...

Επικίνδυνα ανεβαίνει το θερμόμετρο στην κορεατική χερσόνησο...
 
Η Βόρεια Κορέα βρυχάται- Οι ΗΠΑ σφυρίζουν αδιάφορα...
Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε «ανώφελη ρητορεία» τις εκκλήσεις της Βόρειας Κορέας προς τους αλλοδαπούς που ζουν στη Νότια Κορέα να εξετάσουν το ενδεχόμενο της αποχώρησής τους εξαιτίας του κινδύνου θερμοπυρηνικού πολέμου.

«Πρόκειται για μια ανώφελη ρητορεία, που το μόνο που κάνει είναι να αυξάνει τις εντάσεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζέι Κάρνεϊ, κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Νωρίτερα σήμερα το καθεστώς της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι η κορεατική χερσόνησος κατευθύνεται προς ένα θερμοπυρηνικό πόλεμο.

«Σε περίπτωση πολέμου, δεν θέλουμε να εκτεθούν σε αυτόν οι ξένοι που ζουν στη Νότια Κορέα» δήλωσε το όργανο προπαγάνδας του κομμουνιστικού καθεστώτος μέσω του επισήμου πρακτορείου ειδήσεων KCNA, καλώντας όλους τους ξένους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και τους τουρίστες να προετοιμάσουν μέτρα απομάκρυνσής τους από τη χώρα.

Παράλληλα εντύπωση, αλλά και ανησυχία προκάλεσε η είδηση ότι η Ιαπωνία αποφάσισε να εγκαταστήσει πυραύλους patriot στο κέντρο του Τόκιο για να αποκρούσει πιθανό χτύπημα της Πιονγιάνγκ.
πηγή http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=57549&categories_id=632

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More