Η ΕΤΙΤΑ βάζει λουκέτο στα κανάλια και το ΚΚΕ κάνει πλάτες στους εργοδότες


Μόνο στο planet-greece

Το νεόκοπο (σε σχέση με την ιστορικότητα της ΕΣΗΕΑ) Σωματείο των εργαζόμενων τεχνικών στην ιδιωτική τηλεόραση παραδίδει μαθήματα συνδικαλισμού, διαπραγματεύσεων και αγωνιστικής δράσης, τη στιγμή που η ΕΣΗΕΑ παραμένει άβουλη, με τους επαγγελματίες συνδικαλιστές να σέρνουν το άρμα προς τον γκρεμό. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες του planet-greece....




τα αποτελέσμα της απογευματινής συνάντησης του σωματείου της ΕΤΙΤΑ με την Ένωση των καναλαρχών (ΕΙΤΗΣΕ), κάθε άλλο παρά σε ναυάγιο οδήγησε. Για την ακρίβεια, όπως μαθαίνουμε στο planet-greece άφησε ορθάνοιχτη την πόρτα υπογραφής ευνοϊκής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με τους τεχνικούς να τρίζουν για τα καλά τα δόντια τους στους καναλάρχες.

Το προεδρείο της ΕΙΤΗΣΕ, σε αντίθεση με τα όσα πρότειναν πριν από περίπου 10 ημέρες, δηλαδή μειώσεις 11% + 11%, με διαφορά ενός μήνα, απεριόριστες απολύσεις και κατάργηση του άρθρου 9 της εν ισχύ σύμβασης (δηλαδή να βγαίνουν στον δρόμο μονομελή συνεργεία, σήμερα έκανα στροφή 90 μοιρών με προοπτική η στροφή να φτάσει ακόμη και τις 180 μοίρες!!!


Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ΕΙΤΗΣΕ πρότεινε μειώσεις ύψους 11%, με διατήρηση των θέσεων εργασίας ενώ έχει υπό συζήτηση τη διατήρηση του άρθρου 9.


Το προεδρείο της της ΕΤΙΤΑ πρότεινε μέχρι τα 1.200 ευρώ να μη γίνει καμία μείωση. Από τα 1.200 έως τα 1.600 ευρώ να γίνουν μειώσεις ύψους 10% επί της προκύψασας διαφοράς και 15% μείωση επί της προκύψασας διαφοράς από 1.600 ευρώ και πάνω! Μάλιστα, το προεδρείο της ΕΤΙΤΑ δεν έμεινε εκεί. Τους είπε να φέρουν πρόταση με μονοψήφια επί τοις εκατό μείωση της εν ισχύ Σύμβασης, διατήρηση του άρθρου 9 καθώς και των θέσεων εργασίας. Και ως εκ θαύματος οι καναλάρχες δεν το απέρριψαν αλλά είπαν ότι θα το συζητήσουν!


Μόνο που το προεδρίο της ΕΤΙΤΑ, στην δεδομένη κρίσιμη στιγμή, έδειξε πυγμή και αποφασιστικότητα. Τους είπε κατάμουτρα ότι δεν εμπιστεύονται τις όποιες καλές τους προθέσεις. Έτσι, μέχρι οι καναλάρχες να τους καταθέσουν μία συμφέρουσα για τους εργαζόμενους πρόταση, από τη Δευτέρα ξεκινούν επ' αόριστον απεργίες, μέσα στις εκλογές, ακόμη και μετά το πέρας αυτών!


Το ΚΚΕ θέλει να σείρει σε νέα "Βάρκιζα" την ΕΣΗΕΑ

Την ίδια ώρα, η παράταξη του ΚΚΕ στην ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπούμενη από τον Παναγιώτη Ράμμο και τον Γιώργο Φιλιππάκη - ο οποίος κατεβαίνει και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΚΕ στην Α' Αθήνας) κάνει πίσω στην άμεση προκήρυξη απεργίας διαρκείας εν μέσω προεκλογικής περιόδου γιατί κάτι τέτοιο θα χτυπήσει άμεσα τα συμφέροντα της επιχείρησης του ΚΚΕ, την Τυποεκδοτική, η οποία τυπώνει χιλιάδες αφίσες, διαφημιστικά φύλλάδια αλλά και έντυπα υποψηφίων βουλευτών, όπως βέβαια και τον Ριζοσπάστη! Είναι σαφές ότι ο κύριος Ράμμος δε θέλει το κόμμα του να χάσει το κομμάτικό του προπαγανδιστικό φύλλο του Ριζοσπάστη, ούτε βέβαια να μην εκπέμπει τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ ο 902. Για ακόμη μία φορά, βάζει πάνω από το συμφέρον των δημοσιογράφων το συμφέρον του ΚΚΕ!

Ο.... εφιάλτης Κανέλης!

Το Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, με συντριπτική πλειοψηφία έθεσε στα υπ' όψιν του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για επικύρωση την προκήρυξη απεργίας διαρκείας σε όλα τα ΜΜΕ, πλην της κρατικής τηλεόρασης, μέχρις ότου όλες οι εργοδοτικές Ενώσεις υπογράψουν νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κάτι που αποφεύγουν από τον Οκτώβρη του 2009, όπως ο διάολος το λιβάνι.


Πέντε ώρες συνεδρίαζε την Τετάρτη 25 Απριλίου το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, συζητώντας την πρόταση της ισχυρής πλειοψηφίας των Μελών του Μεικτού Συμβουλίου για απεργίες διαρκείας, από την Δευτέρα, 30 Απριλίου.

Στη συνεδρίαση, αφού παρουσιάστηκαν οι θέσεις του Μεικτού Συμβουλίου, ακούστηκαν πολλοί χαρακτηρισμοί για την σαφή και ξεκάθαρη πρόταση του Μεικτού Συμβουλίου από τον «συνάδελφο» κ. Ηλία Κανέλη, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση «φαρσοκωμωδία». Δικαίωμα του να εκμεταλλεύεται τις αρχές της Δημοκρατίας, που σέβεται κάθε άποψη ακόμη και του «Εφιάλτη». Σεβαστές επίσης και οι απόψεις άλλων μελών του Δ.Σ, που υποστήριξαν να πάμε σε κινητοποιήσεις μετά τις εκλογές! Γιατί; Τι φοβούνται; Τι υποστηρίζουν; Τα δικαιώματα των εργαζομένων ή μήπως με την κωλυσιεργία και τις καταγέλαστες απεργίες-κρουαζιέρα ευνοούν τα εργοδοτικά συμφέροντα;

Ο "Πάγκαλος της δημοσιογραφίας"

Και να μην ξεχάσουμε και τον "Πάγκαλο της ΕΣΗΕΑ", κατά κόσμο Δημήτρη Τσαλαπάτη, με την (δεν έχω άποψη - ότι πει ο Δημήτρης) ακόλουθό του, Μαρία Γκίκα, οι οποίοι προσπαθούν να υποδαυλίσουν την απεγία διαρκείας, μες στις εκλογές, καλυπτόμενοι πίσω από την παιδιάστικη δικαιολογία (όπως και το ΚΚΕ, άλλωστε) ό,τι πρέπει να υπάρχει πλαίσιο πάνω στο οποίο θα πρέπει να γίνει η απεργία αυτή, υπερετώντας ακόμη το παρακράτος του βαθύ ΠΑΣΟΚ, απ' όπου προέρχονται.


Μέσα σε ένα γενικευμένο κλίμα αγανάκτησης το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προτίμησε να μην πάρει καμία απόφαση για την ξεκάθαρη πρότασης που την υπέγραψε η συντριπτική πλειοψηφία του Μεικτού Συμβουλίου και θα συνεδριάσει και πάλι την Δευτέρα, τη στιγμή που οι συνάδελφοι τεχνικοί έχουν πάρει απόφαση τη Δευτέρα να ξεκινήσουν απεργία διαρκείας!


Και κάτι τελευταίο, σε ότι αφορά εκείνους που υποστηρίζουν δήθεν ότι δεν υπάρχει πλαίσιο, πάνω στο οποίο πρέπει να στηριχτεί η απεργία διαρκείας. Ήδη, έχει κατατεθεί, πάλι από το Μεικτό Συμβούλιο, ολοκληρωμένη πρόταση υπογραφής ΣΣΕ, με μεσοσταθμική μείωση στις αποδοχές των εργαζόμενων ύψους 5%. Και οι επαγγελματίες συνδικάλες κρύβονται πίσω από την μικροπολιτική ιδεολογική τους άποψη ότι δεν υπογράφουν μειώσεις. Όμως, για τις μειώσεις μέσω ατομικών συμβάσεων ύψους έως και 40% που εκβιαστικά έχουν υπογράψει πολλοί συνάδλεφοι, ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει κάνει το παραμικρό.


Κύριοι είστε εκτεθιμένοι. Αν δεν μπορέσετε να υπηρετήσετε τα συμφέροντα των εργαζομένων παραιτηθείτε, πριν σας πάρουν με τα γιαούρτια. 


Πηγή http://planet-greece.blogspot.com/2012/04/blog-post_6827.html
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More