Μαθήματα Δημοκρατίας από δεξιούς, ακροδεξιούς και λοιπούς....δημ(ι)οκράτες!!!!

Μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν φραστικά στον Πέτρο Ευθυμίου. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον πολιτικό συρφετό  να μας κάνει μαθήματα Δημοκρατίας. Λέξεις όπως βία, μίσος, η δύναμη του ισχυρού, βαρβαρότητα, ανακατεύονται για να μας πείσουν ότι αυτοί υπερασπίζονται τους Δημοκρατικούς θεσμούς, το πολίτευμα, το δίκαιο του ανίσχυρου. Η Χρυσή Αυγή από το παρασκήνιο βγήκε στο προσκήνιο συνομιλώντας με τους κανόνες που ορίζει η πολιτική ελίτ.
Συμπέρασμα; Οι μόνοι που μπορούν να μας βγάλουν από το αδιέξοδο είναι ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και ο υπόλοιπος συρφετός. Ο ένας(κυβερνητικά κόμματα) έχει ανάγκη τον άλλον (ακροδεξιά κόμματα) για να συμπορευθούν, τάχα μου συγκρουόμενοι, να διασπάσουν τη λαϊκή οργή και να συμπληρώσουν ο ένας τον άλλον, σαν ένα αρμονικό ζευγάρι συγκυβέρνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο κολοτούμπας Καρατζαφέρης και οι συν αυτώ. Ακροδεξιό και φασίστα τον χαρακτήριζαν οι μεν, αυτός του κατηγορούσε ότι δεν είχαν «εθνική συνείδηση» και τελικά συγκυβέρνησαν με τον πιο αρμονικό τρόπο. 
Η ημέρα της ψήφου πλησιάζει, η απάντηση στην αλαζονεία τους θα είναι η μαζική προσέλευση στις κάλπες,αυτοί μαζί τα φάγανε και εμείς μπορούμε και πρέπει να αποφασίσουμε  ποιους θα πετάξουμε έξω από το κοινοβούλιο, και ποιους θα καλέσουμε να κυβερνήσουν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More