Και στην Κρήτη η βοήθεια από τους Κύπριους!


Η παγκύπρια εκστρατεία, που έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο 14 Απριλίου.

Ο πρεσβευτής της Ελλάδας Βασίλης Παπαϊωάννου κήρυξε το μεσημέρι την έναρξη παγκύπριας εκστρατείας συλλογής τροφίμων που θα διατεθούν στα κοινωνικά παντοπωλεία για βοήθεια των δοκιμαζομένων Ελλήνων, που κατοικούν στα νησιά της άγονης γραμμής, στις περιφέρειες Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και Κρήτης.


Η εκστρατεία, που έχει υιοθετήσει το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» θα διαρκέσει μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο, 14 Απριλίου.

Ο Έλληνας πρεσβευτής, σε δηλώσεις στο ΑΜΠΕ, εξέφρασε ευγνωμοσύνη για τη διοργάνωση της εκστρατείας, που είναι πρωτοβουλία του ιδιωτικού τομέα της Κύπρου για να συνεχίσει η υλική και ηθική στήριξη στις κοινωνικές ομάδες στην Ελλάδα, που αντιμετωπίζουν σοβαρές δυκολίες, λόγω της οικονομικής κρίσης. Η πρωτοβουλία αυτή απευθύνεται πολύ στοχευμένα στις νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας για να αντιμετωπιστούν επείγουσες ανάγκες, επισήμανε ο κ. Παπαϊωάννου και τόνισε ότι για μια ακόμη φορά επαναβεβαιώνεται η αλληλεγγύη της Κύπρου προς τους Έλληνες αδελφούς και «αποτελεί ακόμη ένα μήνυμα των αδιάρρηκτών δεσμών του Ελληνισμού Κύπρου- Έλλάδας».

Την πρωτοβουλία για την εκστρατεία είχε η εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου και σε αυτή συμβάλλουν ο τηλεοπτικός σταθμός ΜΕGA Κύπρου, οι υπεραγορές «Αλφα Μέγα» και ο όμιλος εταιρειών Φώτος Φωτιάδης. Σημειώνεται ότι ο κ. Φωτιάδης είναι προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με τον οποίο συναντήθηκε κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Με την ενέργεια αυτή, οι διοργανωτές της εκστρατείας δήλωσαν ότι θέλουν να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό και ιδιαίτερα τους κατοίκους των νησιών, καθώς και την ανάγκη «να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο στα δύσκολα».

Ο κ. Φωτιάδης, αναφερόμενος στην εκστρατεία έκανε λόγο για μια «ευγενική χειρονομία έκφρασης αλληλεγγύης προς τους Έλληνες νησιώτες», ενώ ο ιδιοκτήτης των υπεραγορών «Αλφα Μέγα» Ανδρέας Έλληνας, χαρακτήρισε εξαιρετική την πρωτοβουλία.

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας «Καθημερινή» Κύπρου, Ανδρέας Παράσχος, δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι στις έξι υπεραγορές «Αλφα Μέγα» σε Έγκωμη, Ακρόπολη, Λάρνακα, Λεμεσό, Πάφο και Δευτερά, θα υπάρχουν ειδικά καρότσια στα ταμεία και στις εξόδους, «όπου οι συμπολίτες μας θα μπορούν να συνεισφέρουν, αφήνοντας σε αυτά συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας, όπως κονσέρβες, ζυμαρικά, ρύζι, όσπρια, παιδικό γάλα, παιδικές τροφές, αλεύρι, μπισκότα, λάδι και άλλα».

Θα συνεισφέρουν, είπε ο κ. Παράσχος και οι υπεραγορές «Αλφα Μέγα» και ο Όμιλος Φωτιάδη και εξέφρασε την ελπίδα ότι η εκστρατεία θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία. Τα κοντέινερς με τα τρόφιμα, πρόσθεσε, θα φύγουν για τα ελληνικά νησιά μετά το Πάσχα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More