Πόσο μας σκέφτονται οι Γερμανοί!!!!


 Ανατρίχιασα λέμε!!!
Οι Γερμανικές αποζημιώσεις από τον πόλεμο αλλά και από το κατοχικό δάνειο φτάνουν αυτή τη στιγμή 160 δις ευρώ χωρίς τους τόκους.  Από τη στιγμή που συστάθηκε η επιτροπή της Βουλής και έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα άρχισαν τα όργανα. 
Με επιθέσεις φιλίας,δηλώσεις και συμβουλές, όπως του πρόεδρου του Συνδέσμου Οικογενειακών Επιχειρήσεων Λουτς Γκέμπελ, σε συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που προβλέπει ότι «η Ελλάδα δεν θα επιβιώσει στην Ευρωζώνη ούτε θα μπορέσει να ορθοποδήσει».Είναι ο άλλος τρόπος να κουνούν το δάχτυλο, όταν οι απαιτήσεις μας στα αυτονόητα ενοχλούν.
Σε ό,τι αφορά πάντως τα δάνεια που δόθηκαν στην Ελλάδα, ο Γερμανός επιχειρηματίας θεωρεί ότι «πρέπει να τα ξεγράψουμε» και σημειώνει ότι «τα χρήματα του δεύτερου πακέτου διάσωσης των 130 δισ. ευρώ θα ήταν καλύτερα να είχαν χρησιμοποιηθεί για τη χρηματοδότηση της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και τη σταθεροποίηση των τραπεζών».Μας εφιστά την προσοχή στο γεγονός της εξόδου από το ευρώ και τι μας περιμένει!
Συνεχίστηκαν οι επιθέσεις αγάπης από Γερμανούς που διανέμουν στην Ελλάδα.
Γερμανοί πολίτες καλούν τη χώρα τους να πληρώσει στην Ελλάδα τις πολεμικές αποζημιώσεις.
"Γερμανία ανάλαβε τις ευθύνες σου", λέει η πρωτοβουλία Γερμανών πολιτών που ζουν στα Χανιά.
Αυτή τη στιγμή είναι υποχρέωση των Γερμανών να καθαρίσουν το σπίτι τους", τονίζει ο Kοnstantin Fischer,  ένας Γερμανός που ζει εδώ και 20 χρόνια στα Χανιά.
Σύμφωνα με το πόρισμα της Βουλής τα χρέη από το δάνειο και οι πολεμικές επανορθώσεις για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Γερμανοί ανέρχονται αυτή τη στιγμή σε 160 δις χωρίς τους τόκους.
Το «κόστος»  από τους νεκρούς μας αλλά και τους ανάπηρους που άφησαν πίσω τους δεν μπορεί να υπολογιστεί βέβαια.
Για το ίδιο θέμα,ο Γερμανοελληνικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος DHW σε ανακοίνωση του το Σάββατο (07.04) αναφέρεται στις σχετικές δηλώσεις των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά και στην ίδρυση νέου κόμματος, "με πρωταρχικό σκοπό την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου", ενώ κάνει λόγο για "εχθρική στάση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης και του κίτρινου Τύπου έναντι της γερμανικής πολιτικής για την Ελλάδα τους τελευταίους μήνες".
Τονίζεται ακόμη ότι "διαφορετική προσέγγιση και αντιμετώπιση του θέματος εγκυμονεί τον κίνδυνο να οδηγήσει στην πλήρη απομάκρυνση γερμανών επενδυτών, επιχειρηματιών, τουριστών, εθελοντών, φιλελλήνων κλπ από την Ελλάδα και σε δραματική εξέλιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων.
Και επειδή όλοι εμείς κοιμόμαστε και ξυπνάμε με την σκέψη στις Ελληνογερμανικές σχέσεις  από τη μια και την παραμονή μας στην Ευρώπη από την άλλη ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις και ας κάτσουμε στα αυγά μας, γιατί μπορούν οι απειλές να γίνουν πιο συγκεκριμένες με στόχο το πολιτικό σύστημα.
Ονόματα δεν λέμε και υπολήψεις δεν θίγουμε, όμως ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου Siemens Πέτερ Σόλμσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες "Suddeutsche Zeitung" και "Καθημερινή" μιλά για   " καθαρούς διαγωνισμούς, καθαρές αναθέσεις, συμβόλαια που τηρούνται, φόρους που πληρώνονται" (Εγώ προσωπικά πολύ γέλασα, εσείς;) ώστε να καλλιεργηθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη για την πραγματοποίηση επενδύσεων και, όταν ερωτάται για τους λόγους της καθυστέρησης στην επίτευξη συμφωνίας μεταξύ της Ζήμενς και της ελληνικής κυβέρνησης, κάνει λόγο για "υπερβολικές απαιτήσεις ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, οι οποίες ήταν εντελώς εκτός πραγματικότητας".
Μετά από όλα αυτά και σε συνδυασμό με δηλώσεις Γερμανίδας πολιτικού που ελπίζει να αντικαταστήσει τη Αγγέλω, δεν συγκράτησα το όνομα, έτσι κι αλλιώς όλα τα γουρούνια την ίδια μούρη έχουν λέει ο σοφός λαός, που καλεί τους άνεργους Έλληνες να πάνε μετανάστες 
( σταματήστε να ζητάτε αποζημιώσεις , εμείς σας προσφέρουμε δουλειά , με λίγα λόγια) μας περιμένουν θερμές ημέρες, με πολλές εκπλήξεις και λόγια , λόγια λόγια!!!



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More