Γερμανικές προβλέψεις ή ευσεβείς πόθοι;

Ταραχές, συσσίτια και δικτατορία προβλέπει η γερμανική Spiegel στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Δεν είναι η μόνη βέβαια , στην πλειοψηφία του ο ευρωπαϊκός τύπος , κάνουν εκτενή ρεπορτάζ.
Έχει όμως ιδιαίτερη σημασία ο τρόπος με τον οποίο η σπίγκελ εξηγεί τι θα συμβεί στην χώρα αν επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα. Γράφει λοιπόν ο γερμανός δημοσιογράφος.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα θα επιδεινωθεί δραματικά. Η Αθήνα θα έπρεπε να επαναφέρει την δραχμή, οι Έλληνες θα ένιωθαν άμεσα πόσο μικρή αξία θα είχε αυτό το νόμισμα, μισθοί και συντάξεις θα συρρικνώνονταν δραματικά, τρόφιμα, βενζίνη και ηλεκτρικό ρεύμα θα ακρίβαιναν κατά πολύ. Οι Έλληνες θα πτώχευαν, οι ουρές μπροστά από τα συσσίτια θα γίνονταν όλο και πιο μεγάλες, οι άνθρωποι θα προσπαθούσαν να εισβάλουν στις τράπεζες για να αποσύρουν όσα χρήματα δεν είναι ήδη στο εξωτερικό, οι ήδη τραυματισμένες ελληνικές τράπεζες θα βρίσκονταν ενώπιον του κινδύνου κατάρρευσης, θα έπρεπε να κλείσουν ή να μπλοκάρουν τα τραπεζικά κεφάλαια και τελικά η ελευθερία της ροής κεφαλαίου θα ακυρωνόταν. Η σημαντική υποτίμηση της δραχμής ωστόσο θα έκανε τα ελληνικά προϊόντα φθηνότερα για το εξωτερικό και η ελληνική οικονομία θα ανακτούσε σχετικά γρήγορα αυτό το οποίο τώρα της λείπει περισσότερο, την διεθνή ανταγωνιστικότητα».
Από την αρχή της κρίσης στην Ελλάδα, οι γερμανοί δημοσιογράφοι στο σύνολο τους στάθηκαν επικριτικά και αρκετές φορές με αντιδεοντολογικά άρθρα λοιδορησαν και εξευτέλισαν θεσμούς και σύμβολα.
Θα μπορούσαν βέβαια να γράψουν και για τις γερμανικές εταιρείες που οφείλουν ΦΠΑ και κανείς δεν τους ενοχλεί( εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον αερολιμένα Αθηνών) ή για το κατοχικό δάνειο, τις αποζημιώσεις που δεν δόθηκαν ποτέ, έτσι για να μπορούν να ισχυρίζονται πως κάνουν δημογραφική έρευνα και εμπεριστατωμένο ρεπορτάζ.
Αυτά είναι θέματα απαγορευμένα και όπως όλοι ξέρουμε οι γερνανοί  είναι ιδιαίτερα πειθαρχημένοι και υπάκουοι, και έχουν και το άλλοθι πως εκτελούν εντολές.
Βέβαια , να θυμίσω ότι στην ουρά  των κατοχικών Ελληνικών συσσιτίων ξεκίνησε η αντίσταση και μετά ήρθε η πτώση της παντοδύναμης και πανίσχυρης Γερμανίας, και επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται, καλό θα ήταν να κοιτάξουν λίγο και το δικό τους σπίτι.
 Τούτη την ώρα παρατηρούν με ευχαρίστηση, ως άλλοι Νέρωνες, τα δικά μας σπίτια που καίγονται αγνοώντας επιδεικτικά τις φλόγες που ξεπηδούν στις δικές τους αυλές , με την αλαζονεία του γερμανού παντογνώστη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More