Παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι, 8χρονος Κύπριος


Ο 8χρονος Ανδρέας Χατζηνικολάου, μαθητής της β’ τάξης στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δερύνειας, παιδί εκτοπισμένων από τον Καραβά, αναδείχτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι στην κατηγορία του.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σκακιστικού Ομίλου Αμμοχώστου, μετά τις συνεχείς επιτυχίες του στην Κύπρο, ο μικρός Ανδρέας κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση στην κατηγορία των οκτώ χρονών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών που έγινε στη Χαλκιδική.
Είναι η πρώτη φορά που Κύπριος μαθητής καταφέρνει να πετύχει κάτι τόσο εντυπωσιακό σε διεθνές επίπεδο. Ο Ανδρέας Χατζηνικολάου το 2010 και το 2011 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα, ενώ παράλληλα εκπροσωπούσε επάξια την Κύπρο σε διάφορα διεθνή πρωταθλήματα. Τον περασμένο Μάρτιο κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκύπριο Τουρνουά Φιλίας και την πρώτη θέση στον Παγκύπριο διαγωνισμό λύσης σκακιστικών προβλημάτων.
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκακιού ερασιτεχνών, έλαβαν μέρος άλλοι δύο Κύπριοι σκακιστές, ο Σολωμός Ισαάκ και ο Χάρης Χατζηκωνσταντίνου, οι οποίοι κατέλαβαν την τρίτη και δεύτερη θέση στις κατηγορίες 12 και 14 χρόνων, αντίστοιχα.

http://www.onlycy.com/8%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More