Οι Μεσολογγίτες είδαν την λευτεριά και έκαμαν την ηρωική τους έξοδο , εμείς;

 Απο klassikoperiptosi (Αναδημοσιεύω το e-mail του φίλου μου Σ.Α όπως ακριβώς το έστειλε χωρίς σχόλια)
α) Επαναδιαπραγμάτευση (ΝΔ), αποδέσμευση (ΠΑΣΟΚ), επιμήκυνση (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), σταδιακή εφαρμογή (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), απορρίφθηκε σήμερα από τον Σόϊμπλε:
"Στο μεταξύ, η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τη Δευτέρα την πρόταση του προέδρου του Eurogroup, Jean-Claude Juncker να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για να εφαρμόσει τα μέτρα λιτότητας.
Η κυβέρνηση εμμένει στο ελληνικό πρόγραμμα με τους στόχους, το περιεχόμενο και τα...

χρονοδιαγράμματα που αυτό προβλέπει", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Angela Merkel σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου. Ο ίδιος έθεσε ως προτεραιότητα για την Ελλάδα το σχηματισμό κυβέρνησης."
β) Το ερώτημα που θα τεθεί στις επόμενες εκλογές (σε λίγες μέρες ή μετά από μερικούς μήνες) θα είναι, κατά τη γνώμη μου, "Μνημόνιο ή Δραχμή". Είναι το αληθινό δίλημμα και η απάντησή του, επίσης κατά τη γνώμη μου, είναι ξεκάθαρα Δραχμή. Δραχμή με πρόγραμμα, προετοιμασία και όχι άτακτα και απότομα. Δηλ:
- Να δούμε ποιά προϊόντα και σε τι ποσότητες κάνουμε εισαγωγή. Στη συνέχεια να δούμε ποιά από αυτά μπορούμε να παράγουμε άμεσα, με μετακινήσεις πληθυσμού, σε περιοχές που υπάρχουν εργοστάσια που έχουν κλείσει και είναι ανενεργά. Επίσης να χαραχθεί άμεσα εθνική αγροτική παραγωγή για να υποκαταστήσει τα αγροτικά προϊόντα που εισάγουμε (πχ φακές καναδά, ρεβίθια μεξικό κλπ κλπ) με ελληνική παραγωγή.
- Στις μετακινήσεις να προτιμηθούν οι άνεργοι και να γίνει επίταξη εξοχικών κατοικιών και κενών διαμερισμάτων. Δηλ. οι ιδιοκτήτες τους να παραιτηθούν του ενοικίου με ταυτόχρονη φοροαπαλλαγή τους στην επόμενη φορολογική δήλωση.
- Να δούμε ποιά προϊόντα εξάγουμε και σε αυτά να εστιάσουμε άμεσα. Η υποτίμηση 50% τουλάχιστον θα τα καταστήσει ελκυστικότατα στην διεθνή αγορά. Θα μπορούσαμε μέχρι και αυτοκίνητα να παράγουμε, εάν έρθουμε σε συμφωνία με τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Η Τουρκία γιατί φτιάχνει τα δικά της δηλαδή;
- Τα συναλλαγματικά αποθέματα που θα εισρέουν από αυτά τα προϊόντα να χρησιμοποιηθούν για εισαγωγή πετρελαίου και μόνο.
- Τα φάρμακα που χρειαζόμαστε μπορεί να τα φτιάξει όλα ο Γιαννακόπουλος με την ΒΙΑΝΕΞ. Επίσης θα επαναδραστηριοποιηθούν όλες οι άλλες φαρμακοβιομηχανίες (SmithKline, Beecham κλπ) που 30 χρόνια τώρα κλείνουν τα εργοστάσιά τους, γιατί τους συμφέρει η εισαγωγή αντί της παραγωγής.
Αυτές είναι ακατέργαστες σκέψεις, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα ρεαλιστικές προτάσεις. Τόσα μυαλά, τόσους καθηγητάδες έχει η χώρα, δεν μπορούν να καθίσουν όλοι μαζί να σχεδιάσουν μια εθνική στρατηγική; Βεβαίως και μπορούν. Δυστυχώς όμως όλοι μας και όταν λέω όλοι μας, εννοώ όλοι μας, έχουμε πέσει γονατιστοί και παρακαλάμε κλαίγοντας : "Μην μας πάρετε το ευρώ, μην μας πάρετε το ευρώ!"
Ένας περήφανος λαός με ιστορία χιλιάδων χρόνων, παρακαλάει μην του πάρουν τα ευρώ από τα χέρια ! Και ως αντάλλαγμα πουλάει μισοτιμής όλες τις εταιρείες της χώρας του (δείτε πιο κάτω), πουλάει όλα του τα ορυκτά αποθέματα, πουλάει την αξιοπρέπειά του και εν τέλει την ίδια του την ψυχή.
Μερικές μέρες πριν τις εκλογές μεταβιβάστηκαν οι μετοχές των κατωτέρω εταιρειών στο Ταμείο Αποκρατικοποήσεων:

  • Το 51,03% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΠ.


  • Το 50,96% του μετοχικού κεφαλαίου του ΟΛΘ.


  • Το 65% της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου.


  • Το 34,03% της ΕΥΔΑΠ.


  • Το 34,01% της ΕΥΑΘ.


  • Το 98,44% του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος.


  • Το 80,97% της ΕΛΒΟ.


  • Το 25% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.


  • Το 17% της ΔΕΗ.


  • Το 34,04% του μ. κεφ. του Τ.Τ.


  • Το 92,68% των μετοχών ΑΤΕ.


  • Το 100% της Ελληνικό Α.Ε.


  • Το 35,47% της ΕΛ.ΠΕ.


  • Το 55,19% της ΛΑΡΚΟ.


  • Με το ευρώ καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει; Πωλείται το 92,68% της Αγροτικής Τράπεζας!!! Η ΑΤΕ έχει υποθηκευμένη όλη την ελληνική γη, όλα τα χωράφια της χώρας, όλη την ελληνική αγροτική παραγωγή (όση έμεινε τέλον πάντων). Πωλείται όλη η χώρα για να μείνουμε με μερικά βρωμο-ευρώ στην τσέπη μας... Κι αυτό μέχρι πότε; Μα μέχρι που να τελειώσουν, δηλ μέχρι το επόμενο μνημόνιο !!!
    Τότε τι θα έχει απομείνει να πουλήσουμε; Τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας; Θα το κάνουμε κι αυτό;
    Κλείνω με ένα ενδιαφέρον κείμενο που βρήκα σε εκκλησιαστικού περιεχομένου ιστοσελίδα. Αξίζει να το διαβάσετε κι όσοι δεν έχει "καλή σχέση" με τέτοιου είδους κείμενα...
    "Περί της εξόδου...
    Με έξοδο από το ευρώ μας «απειλούν» ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ξένα μέσα ενημέρωσης. Πρέπει να παραμείνουμε στο ευρώ, δηλώνουν ακόμη και οι «αντιμνημονιακοί» εγχώριοι πολιτικοί. Και οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους είναι απρόθυμοι για μια τέτοια έξοδο. Γιατί; Προφανώς γιατί δεν θέλουν να περάσουν τις κακουχίες της οδοιπορίας στην έρημο που ακολούθησε μετά την έξοδο του παλαιού Ισραήλ από την Αίγυπτο. Θέλουν τη Γη της επαγγελίας αλλά χωρίς τη δοκιμασία της ερήμου...
    Θέλουν τη λευτεριά αλλά χωρίς τη θυσία, όπως οι τολμήσαντες την έξοδο του Μεσολογγίου πρόγονοί τους. Πρωτίστως όμως δεν θέλουν να αναλάβουν τον πνευματικό αγώνα για έξοδο από την Αίγυπτο των παθών, της αμαρτίας, της τρυφηλής ζωής, της καλοπέρασης.
    Και αφού είναι απρόθυμοι για μια έξοδο, γιατί ο Θεός να τους στείλει έναν Μωυσή; Ίσως δεν δούλεψαν ακόμη αρκετά στα έργα του Φαραώ ούτε και πόθησαν αληθινά τον γυρισμό στη Σιών…"

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Twitter Facebook Favorites More