Ἁν εθελούσια δεν γονατίσεις, ούτε νεκρό δεν μπορούν να σε γονατίσουν!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 06 Μαϊου 2012, 11:21

Λυσσαρίδης. Κάθε σπίτι και πυρήνας αντίστασης, κάθε πατριώτης και στρατιώτης

Αδόκιμη εξ αρχής η ταύτιση Προέδρου – Συνομιλητή.
Η ταύτιση Προέδρου και συνομιλητή, που ήταν ευθύς εξ αρχής αδόκιμη, πρέπει να τερματισθεί, δήλωσε ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης μιλώντας στο 12o Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος, ευχόμενος αν το Εθνικό Συμβούλιο επανέλθει να μην περιορισθεί σε μονολόγους, αλλά να καταλήξει σε αποφάσεις, ομόφωνες ή κατά πλειοψηφία. «Κανένας ή καμιά πολιτική δύναμη δεν έχει εντολή να χειρισθεί κατ’ αποκλειστικότητα το Κυπριακό», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι είναι γεγονός πως επικρέμαται ο κίνδυνος διχοτόμησης που αποτελεί απαράδεκτο εθνικό ακρωτηριασμό, όμως τα προβαλλόμενα σχέδια είναι χειρότερα γιατί οδηγούν σε Αλεξανδρεττοποίηση και εθνικό αφανισμό. Τα έγγραφα των συγκλίσεων και του περιγράμματος, πρόσθεσε, είναι σαφές ότι συγκρούονται με τη διορθωτική πορεία την οποίαν εισηγούμαστε.

Θα πρέπει, συνέχισε, να αξιοποιηθεί πλήρως η γεωστρατηγική μας θέση που αναβαθμίζεται με την εξεύρεση κοιτασμάτων στη βάση των εν ροή εμπλεκομένων συμφερόντων. Θα πρέπει επίσης, ανέφερε, να καταγγελθεί η Τουρκία για τις παράνομες δραστηριότητες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου, τόσο στα ευρωπαϊκά σώματα, όσο και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πάνω σ’ αυτή τη βάση μπορεί να διασφαλισθεί ενότητα, τόσο απαραίτητη σε συνθήκες εθνικών κινδύνων, είπε. «Ο κίνδυνος τουρκοποίησης είναι ορατός αν αποδεχθούμε λύσεις που θα αποτελούν προστάδιο υλοποίησης των τουρκικών σχεδίων ή αν προσφέρουμε δικαιώματα στους Τούρκους πολίτες». Με έκπληξη και αγωνία, συνέχισε, πληροφορηθήκαμε ότι η δική μας πλευρά αποδέχθηκε την εκχώρηση των κοινοτικών δικαιωμάτων στα 70 εκ. Τούρκων. «Χρειάζεται φαντασία για να διαπιστώσουμε ότι ο κατακλυσμός εκ Τουρκίας θα στραγγαλίζει τον κυπριακό Ελληνισμό; Ακόμα και η Μ. Βρετανία αποφασίζει ότι και με τυχόν ένταξη της Τουρκίας θα πρέπει να υπάρχουν περιορισμοί στη διακίνηση Τούρκων πολιτών».

Ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε πως θα είναι παρών στους αγώνες, γιατί δεν έχει δικαίωμα απουσίας. «Αν ο θάνατος δεν είναι δικαιολογητικό απουσίας, ασφαλώς δεν είναι η μακρά βιολογική διαδρομή. Δηλώνω παρών και μάχιμος. Άμεσο, επείγον εθνικό καθήκον είναι να συστρατεύσουμε όλες τις δυνάμεις που συμφωνούν πάνω στη βάση που έχω ήδη αναλύσει, σ’ ένα μέτωπο εθνικής σωτηρίας και να αναδείξουμε κοινό πρόεδρο πάνω σ’ αυτή τη βάση. Μόνο έτσι θα ανοίξουμε το δρόμο για εθνική σωτηρία.

Κάθε σπίτι και πυρήνας αντίστασης, κάθε πατριώτης και στρατιώτης στον αγώνα για εθνική σωτηρία».

Αφήνοντας δε ποιητική – όπως είπε - παρακαταθήκη για την ιδανική πολιτεία, ο κ. Λυσσαρίδης κατέληξε λέγοντας: «Δεν έχω δικαίωμα ν’ αναπαυθώ, να κλείσω τα μάτια. Μαζί σας θα αγωνίζομαι, ζωντανός ή νεκρός, ωσότου λεύτεροι πορευτούμε στο λεύτερο Πενταδάκτυλο. Ως τότε μη με αναζητήσετε στους απόντες. Οι αγώνες δεν τελειώνουν με το θάνατο αλλά τη δικαίωση. Όλοι μαζί θα σηκώσουμε τον ήλιο της λευτεριάς πάνω από την Κύπρο». 

http://www.tanea-london.net/NEWSinGREEK/NEA-HOME.html

Τα ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More