Το δικό μας χρέος!

Εργο του Μιχαήλ  ΚΚάσιαλου
Τα μαύρα κοράκια μυρίστηκαν χρήμα και μας θυμήθηκαν. Κλίντον και Πέρες συζήτησαν με την ντόπια «κυβέρνηση» . Ο ρόλος του Κλίντον ξεκάθαρος, ήρθε ως αντιπρόσωπος επιχειρηματιών.
Οι ντόπιοι εντολοδόχοι, αδιαπραγμάτευτα και ιδιαιτέρως πρόθυμα, άρχισαν να ξεπουλάνε τράπεζες του δημοσίου, κτήρια,δασικές εκτάσεις, παραλίες, δημόσιες επιχειρήσεις, μεταφορές και σε λίγο θα ξεπουλήσουν ενέργεια, πετρέλαια και το νερό.
Στην ουρά περίμενε και ο Τσίπρας για να συναντήσει τον Πέρες, τα κατάφερε τελικά, τίποτα δεν είναι δύσκολο μόνο που δεν μάθαμε ποτέ τι είπαν.
Αν ο cool Alexis πιεστεί για να δημοσιοποιήσει τι είπαν, θα αρχίσει να λέει τις αρλούμπες του Παπανδρέου περί κλιματικής αλλαγής, πράσινης ενέργειας κλπ. Τι διαπραγματεύτηκε μόνο ο ίδιος το ξέρει.
Αυτό που εμείς ξέρουμε είναι πως  αυτή η κυβέρνησης, αυτό το τρίγωνο του διαβόλου,  θα ξεπουλήσει τα πάντα.
Εδώ όμως έρχεται η δική μας ευθύνη. Την ευθύνη που έχουμε και σαν προσωπικότητες σαν υπεύθυνοι άνθρωποι μιας κοινωνίας αλλά και σαν λαός

Οι ευθύνες οι δικές μας είναι πολλές, αλλά τις καθοριστικές επιλογές και αποφάσεις  για την πορεία της χώρας αλλά και των Ελλήνων τις πήρε αυτή η οικονομοπολιτική ελίτ που κυριαρχούσε παντού.
Αυτοί έπαιρναν τις αποφάσεις για τις μεγάλες αγορές όπλων-τηλεπικοινωνιών- δημοσίων έργων. Η διαφθορά στο δημόσιο ήταν μεγάλη αλλά τα νούμερα συγκριτικά  με την μεγάλη ρεμούλα (υποβρύχια-siemens-εργοσε-κατασκευαστικά έργα) ήταν μηδαμινά.
Αυτοί έφτιαξαν και ψήφισαν του νόμους, αυτοί διάβρωσαν τον συνδικαλισμό, αυτοί έστησαν ένα σύστημα διορισμού-ψήφου για να μπορούν να ελέγχουν και την ψήφος μας αλλά και τον δημόσιο τομέα μέσω των δικών τους ψηφοφόρων-υπαλλήλων.

Την διαφθορά μας την έμαθαν αυτοί και τελικά μας την επέβαλλαν .Τώρα μας λένε ότι όλοι είμαστε διεφθαρμένοι. Έτσι ως διεφθαρμένος λαός θα πρέπει να δώσουμε στους Γερμανούς την ΔΕΗ που μέχρι πέρυσι ήταν κερδοφόρα και ξαφνικά μέσα σε λίγους μήνες έγινε ζημιογόνα.
Οι Γερμανοί, με την Siemens που λάδωσε χώρες και χώρες, την εταιρεία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο Ελ Βενιζέλος και χρωστά 500 εκατομμύρια ΦΠΑ είναι... αδιάφθοροι.
Ωχ ,ξέχασα τα λεωφορεία, τρόλευ, metro και υποβρύχια που πήραμε από τους Γερμανούς, γιατί αυτοί οι αδιάφθοροι φρόντισαν να δώσουν μίζες στους διεφθαρμένους, διαπλεκόμενους, μιζαδόρος Έλληνες.


Μας έφτασαν μέχρι εδώ για να μπορέσουν να ξεπουλήσουν τα πάντα, οι συντάξεις και οι μισθοί είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Είναι όμως το όπλο τους για να μας εξαθλιώσουν και να μας προτείνουν σαν εναλλακτική λύση το ξεπούλημα. 
Όταν κάποιος πολιτικός ξεπουλάει την περιουσία του ίδιου του λαού, γιατί να τον ενδιαφέρει πως θα ζήσει με κομμένη σύνταξη ο γέρος; Δεν είναι τυχαίο πως τώρα που αρχίζουν να ξεπουλάνε το δημόσιο, άρχισαν να βγαίνουν και τα δημοσιεύματα για πλειστηριασμούς  100.000 κατοικιών ιδιωτών. Σπείρουν τον τρόμο όπως κάνουν όλα τα δικτατορικά καθεστώτα.
Αν δεν αντιδράσουμε σε αυτό το ξεπούλημα είμαστε άξιοι της τύχης μας.Αυτά που θέλουν να πουλήσουν τα έχουμε πληρώσει εμείς από την τσέπη μας, από τους φόρους μας, τα έχουν πληρώσει οι παππούδες μας οι πατεράδες μας.
Ξεπουλάνε γη που είναι ποτισμένη με το αίμα χιλιάδων Ελλήνων που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι για εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία, υπερασπιζόμενοι το ένα και μεγάλο ιδανικό. Την πατρίδα.
 Δεν μπορώ παρά να γράψω για το χρέος, ή καλύτερα να παραθέσω την  γραφή του Καζαντζάκη:

Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους. Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους. Το τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.


















0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More