Οι χειροκροτητές και οι Έλληνες!

Διαβάζοντας τις ενυπόγραφες δηλώσεις οικονομικού συντάκτη στο φίμοτρο , ένιωσα τουλάχιστον τη εθνική υπερηφάνεια να μου χτυπά την πλάτη!
Ξέρετε σιγά , συγκαταβατικά, ύπουλα του τύπου, "μην παίρνεις και πολύ θάρρος" ή " βρε κουτό....να δεις τι σούχω εγώ!!!"
Ο οικονομικός συντάκτης της ΕΣΗΕΑ λοιπόν, μας ενημερώνει ότι ο Σαμαράς έκανε την Μέρκελ να χαμογελάσει και τον Ολαντ να νιώσει Έλληνας πολίτης. 
Δεν ξέρω η Μέρκελ χαμογέλασε όπως η γιαγιά, που δεν βρίσκει τα φάρμακα της, δεν μπορεί να νοσηλευτεί , νιώθει πολίτης τρίτης κατηγορίας στη χώρα που ακόμα και τώρα πληρώνει ακριβά;
Χαμογέλασε με το πικρό χαμόγελο της άνεργης μάνας που δεν μπορεί να πάρει τα σχολικά του παιδιού της , που με δανεικά του παίρνει το ψωμί και το γάλα; 
Ή μήπως χαμογέλασε όπως ο απλήρωτος επί μήνες εργάτης, που ελέω κρίσης κάνει το αφεντικό του πλουσιότερο και το σπίτι σκοτεινότερο, μιας και αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ του!
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς , πως δεν κατάφερε κανένας ηγέτης, πλην Σαμαρά, να κάνει τον Ολάντ να νιώσει Έλληνας!
Αυτό πρέπει να μπει στο βιογραφικό του Σαμαρά ώς το μέγιστο προσόν του, διότι είναι εξαιρετικά δύσκολο, βολεμένος μέσα στην ασφάλεια της οικονομικής του ευμάρειας, την οποία εξασφάλισε δουλεύοντας ως επαγγελματίας πολιτικός τα τελευταία .....20 χρόνια (πάνω κάτω κύριε συντάκτα πιθανόν είναι περισσότερα),να μπορέσει να κάνει τον συνομιλητή του, να νιώσει στο πετσί του την τραγικότητα των συσσιτίων του  2012 όχι της κατοχής , την ανασφάλεια του απλήρωτου και λίγο πριν την απόλυση εργαζόμενου, την θλίψη του παππού που φοβάται να πεθάνει μήπως και τα παιδιά του δεν ανταποκριθούν στα έξοδα κηδείας, της γιαγιάς που ψάχνει στα σκουπίδια των βολεμένων της εξουσίας για να επιβιώσει, του νέου που τον αναγκάζουν να φύγει για δουλειά στο εξωτερικό , γιατί εδώ κουράστηκε να ζητιανεύει αξιοπρέπεια , του 50άρη αλλά και του20άρη, που βλέπει την ζωή να του γυρίζει την πλάτη .
Είναι τρομακτικό να διαβάζεις αυτού του είδους τις πένες, που σου παρουσιάζουν το μαύρο άσπρο , τη λύπη- χαρά την ήττα- νίκη, το θάνατο-ζωή!
Είναι εξευτελιστικό να υπάρχουν χειροκροτητές και κλακαδόροι μιας πολιτικής που μας έφερε μέχρι εδώ, τη στιγμή που ο μέσος Έλληνας, βιώνει καθημερινά την ανεργία , την φτώχεια και τον φόβο του αύριο!
Διαβάστε και εδώ 

Πιο Έλληνας.....πεθαίνεις!

 

 

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More