ΔΝΤ: 20 δισ. ευρώ το κόστος της παράτασης για Ελλάδα!

«Αν το Μνημόνιο παραταθεί για δύο χρόνια (μέχρι το 2016) τότε θα πρέπει να βρεθούν επιπλέον 20 δισεκατομμύρια ευρώ», εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
 
ΔΝΤ: 20 δισ. ευρώ το κόστος της παράτασης για Ελλάδα!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, τα σενάρια που εξετάζονται σε μία ενδεχόμενη παράταση είναι τα εξής:
- Μία νέα επιμήκυνση του χρέους προς την Ευρωζώνη, έτσι ώστε να μην πληρώνονται τόκοι και ομόλογα ενδεχομένως ως το 2020.
- Χρηματοδότηση της Ελλάδας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) αντί των κρατών μελών. Η δυνατότητα αυτή έχει ήδη συζητηθεί για τη χρηματοδότηση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, αλλά τώρα φαίνεται πως εξετάζεται για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της επόμενης διετίας (2013-2014) ή και της παράτασης (2015-2016). .
- Εκδοση νέων έντοκων γραμματίων του Δημοσίου. Η συμφωνία με την Τρόικα προέβλεπε μείωση τους κατά 10 δισ. ευρώ, κάτι που μάλλον δεν θα υλοποιηθεί.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα», από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στους δανειστές της δια στόματος του πρωθυπουργού ότι δεν επιθυμεί η Ελλάδα άλλα χρήματα, αλλά χρόνο για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, αναζητούνται έμμεσοι τρόποι χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας οι οποίοι μάλιστα δεν απαιτούν κοινοβουλευτική επικύρωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More