Τοπική αυτοδιοίκηση: Αγώνας για να συνεχίσει να υπάρχει!! !!!!

Έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ , στην πιο κρίσιμη στιγμή για την τοπική αυτοδιοίκηση μετά την περικοπή κατά 29% που υλοποίησε ήδη η κυβέρνηση στην κρατική χρηματοδότηση των δήμων.
Η περικοπή αυτή είναι συνέχεια των περικοπών που σημειώθηκαν την τελευταία τριετία στο διάστημα της οποίας είχαν ήδη μειώσει την κρατική επιχορήγηση κατά 55%.
Με πολύ απλά λόγια η τοπική αυτοδιοίκηση οδηγείται σε κλείσιμο ή στο πέρασμα σε μια άλλη εποχή, όπου οι δήμοι θα λειτουργούν με χορηγούς πολυεθνικές εταιρείες και ντόπιους επιχειρηματίες.
Υπάρχουν βλέπετε κάποιες αρμοδιότητες που έχουν παραχωρηθεί στους δήμους και που έχουν αρκετά εκατομμύρια να δώσουν στους καραδοκούντες μεγαλοκαρχαρίες.Τα απορρίμματα και η συλλογή τους για παράδειγμα, είναι.... αιτία πολέμου για τους επενδυτές, οι δημοτικές επιχειρήσεις που συνήθως περιλαμβάνουν την εκμετάλλευση των κοιμητηρίων επίσης. Πτωχεύοντας τους δήμους ανοίγουν την πόρτα στους ιδιώτες και μάλιστα την πίσω πόρτα για λίγους!
Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη του αγώνα, της συσπείρωσης και της μαζικότητας για να παραμείνει όρθια η τοπική αυτοδιοίκηση, καλώντας τους εργαζόμενους αλλά και τους δημότες να συνδράμουν στον αγώνα τους.
Στην ομιλία του ο Ν. Σαράντης, πρόεδρος ΠΕΔΑ τόνισε μεταξύ άλλων:"... Γιατί αυτό που στ’ αλήθεια φάνηκε μέσα από τα πυκνά γεγονότα των τελευταίων ημερών είναι ότι με αγώνες και  αποφασιστικότητα στη διεκδίκηση μας μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας, που όπως σωστά λέει και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης δεν είναι άλλος από την επιβίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 ......Στο Συνέδριο μας λοιπόν σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε για τη συνέχεια που θα δώσουμε στον αγώνα που μόλις ξεκινήσαμε και επίσης να αποφασίσουμε για το όριο που εμείς βάζουμε στις διεκδικήσεις μας, την «κόκκινη γραμμή» που έχει γίνει τόσο δημοφιλής σαν έκφραση τα τελευταία χρόνια.
.... Γιατί δεν μας επιτρέπεται να μείνουμε στη μέση του δρόμου που μόλις ξεκινήσαμε. Πρέπει να κατοχυρώσουμε τη συνέχιση λειτουργίας όλων των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους κατοίκους. Να πετύχουμε να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς, να συνεχιστούν πολύτιμα προγράμματα όπως το Βοήθεια στο Σπίτι. Να διασφαλίσουμε τη μισθοδοσία των εργαζομένων αλλά και όλες τις θέσεις εργασίας στους Δήμους, χωρίς καμιάς μορφής απόλυση ή εφεδρεία....."

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More