Στα...βήματα της Ελλάδας!

"Ο καταποντισμός στον επενδυτικό Τάρταρο της τιμής της μετοχής της Λαϊκής Τράπεζας και του δείκτη του ΧΑΚ που έκλεισε χθες σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, είναι συμπτώματα του εκ βάθρων κλονισμού της εμπιστοσύνης των επενδυτών και της κοινωνίας στις Κυπριακές τράπεζες, στον τραπεζικό θεσμό και στην πορεία της οικονομίας ευρύτερα.

Μεγαλύτερο ακόμα και από το δημοσιονομικό έλλειμμα, -για το οποίο μόλις προσφάτως διαψεύστηκαν οι προσδοκίες της Κυβέρνησης για μείωσή του φέτος-, φαίνεται να είναι το έλλειμμα αξιοπιστίας της Κυβέρνησης, σε σχέση με τις προσπάθειες της για ανάκαμψη της οικονομίας, αλλά και της Κεντρικής Τράπεζας, σε σχέση με τις ενέργειες της για εξυγίανση των κακώς εχόντων στον τραπεζικό κλάδο, την επαναφορά της καλής φήμης του τραπεζικού συστήματος, και της διατήρησης της ανεξαρτησίας και του ανεπηρέαστου της Κεντρικής Τράπεζας". 

Αυτά μεταξύ άλλων αναφέρονται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, το οποίο θεωρεί ότι η ανεξάρτητη έρευνα που εξήγγειλε χθες η Κεντρική Τράπεζα, πρέπει όχι μόνον να "διασαφηνίσει και να συμβάλει στην κατανόηση των συνθηκών που οδήγησαν στην παρούσα δυσχερή χρηματοοικονομική κατάσταση», σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, αλλά πρωτίστως να διαγνώσει ευθύνες εκεί όπου βρίσκονται, όπου και αν αυτές υπάρχουν, και να ρίξει άπλετο φως στα πρόσωπα που ευθύνονται για την παρούσα κατάσταση".

Δυστυχώς άρχισαν να διαφαίνονται στην Κυπριακή αγορά αλλά και στην Κυπριακή κοινωνία οι επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης.
Καταστάσεις που ζήσαμε και ζούμε ακόμα στην Ελλάδα και που ελπίζουμε να αποφύγει η Κυπριακή κυβέρνηση, αν και αυτό είναι  μάλλον απίθανο αφού οι Κύπριοι αρνούνται να δεχτούν την κατάσταση  πιστεύοντας πως δεν έχουν τα οικονομικά χάλια της Ελλάδας και θα βγουν εύκολα από το ...προσωρινό αδιέξοδο!! Οι ευχές μας μαζί τους ας ρίξουν όμως και μια ματιά στα γεγονότα στην Ελλάδα και όπου έχει μπει το ΔΝΤ μήπως και αντιδράσουν, τώρα που είναι στην αρχή!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More