Οι κόκκινες γραμμές τους είναι το δικό μας αίμα

Και ενώ το καλοκαίρι πλησιάζει στο τέλος του, η Μενεγάκη συνεχίζει τις διακοπές της, ο Παπανδρέου επίσης, ο Βενιζέλος αλλάζει τις ακτίνες στον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, ο Τσίπρας ζητάει εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο ( τι κάνεις Γιάννη; κουκιά σπέρνω) και εμείς ως λαός δεν ξέρουμε ακόμα πόσα θα πληρώσουμε στους τοκογλύφους. 
Η είδηση για τα νέα βάρβαρα μέτρα δεν είναι από στόματα τις τοπικής τρόικας ή του Στουρνάρα, αλλά της Μέρκελ. «Ματώνει η καρδιά μου για τις θυσίες των Ελλήνων»!! Είπε, και πήρε το μεγάλο φτυάρι, γιατί το σκάψιμο για τους ομαδικούς τάφους την ικανοποιεί λένε!
Ξέχασα να σας πω ,πως η σημαντικότερη είδηση της ημέρας είναι πως  μαγειρεύεται ο ροφός με άσπρη σάλτσα,του μοναχού Επιφάνιου.
 Το γεγονός ότι οι περισσότεροι δεν έχουμε λεφτά (ευρώ) ούτε για μακαρόνι δεν έχει καμία αξία!
Κάποιοι μοναχοί βοηθούν την κοινωνία με την πνευματική καθοδήγηση, αυτό όμως  μάλλον δεν είναι είδηση. Είδηση είναι η συνταγή του μοναχού-μάγειρα, και μάλιστα η γκουρμέ συνταγή. Ετσι ο master shef Επιφάνιος, εκτελεί την συνταγή και την έννοια της είδησης!

Σε αυτό το πνεύμα είναι και η είδηση από το ΑΠΘ.
Δόθηκαν 30.000 ευρώ για την... ανακαίνιση της τουαλέτας του πρύτανη, μάλιστα αυτό είναι είδηση!
Είδηση δεν είναι το κούρεμα των  αποθεματικών του ΑΠΘ, που από 11,5 εκατ. ευρώ έμεινε με 3,5 λόγω psi . Όχι αυτό δεν είναι είδηση γιατί όταν κλέβει το κράτος είναι εξορθολογισμός, «διορθώσεις στα κακώς κείμενα», συμμάζεμα. 

Έτσι για άλλη μια φορά θέλουν να αποδείξουν ότι κόβοντας λεφτά που προορίζονται για το δημόσιο και βάζοντας νέους φόρους γίνεται για το καλό μας, γιατί το δημόσιο χρήμα κατασπαλιέται άδικα και η μοναδική ελπίδα μας είναι να πάνε όλα σε ιδιώτες που ξέρουν από «νοικοκυριό».  Χάρισαν ουσιαστικά την Εγνατία οδό, που έχει γίνει με λεφτά του Ελληνικού κράτους και της ΕΕ σε ιδιώτες, αλλά τα δάνεια της Εγνατία οδού τα φόρτωσαν στο Ελληνικό δημόσιο, δηλαδή σε όλους εμάς.

Σημαντικές ειδήσεις αλλά και διλήμματα θα δούμε τις επόμενες ημέρες όπως ευρώ ή δραχμή. Εγώ δεν έχω στην τσέπη μου ούτε ένα ευρώ, παίζει κάποιο ρόλο στο τραπέζι των ψευτοδιλημμάτων; Ειδήσεις, εκβιασμοί, απειλές και υποσχέσεις ανακατεύονται στον ίδιο αναδευτήρα που ετοιμάζονται να πετάξουν και τον λαό. Υπάρχουν κόκκινες γραμμές για την κοινωνία λέει ο Κουβέλης για να μας υπενθυμίσει στα λόγια και όχι στις πράξεις ότι είναι «αριστερός». Ο Βενιζέλος κάνει μερεμέτια στον διαλυμένο ΠΑΣΟΚ και ο Σαμαράς αλλάζει το κλίμα. Κατά τα άλλα αυτή ο μηχανισμός εξόντωσης του λαού δουλεύει σαν καλολαδωμένο γρανάζι στη μηχανή της παγκοσμιοποίησης, της ισοπέδωσης των λαών και των εθνών.

Τις δικές τους κόκκινες γραμμές, μας τις έχουν ορίσει και τις έχουμε πληρώσει.
Για να έχουμε καλό ερώτημα ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της Ελληνικής κοινωνίας αναρωτήθηκε κανείς από δαύτους;
Η αξία του Ανθρώπου, η αγάπη, η αξιοπρέπεια, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η ανδρεία, η Χριστιανοσύνη είναι οι κόκκινες γραμμές μας.  Τις έχουν πατήσει πολλά χρόνια τώρα,  η επιστροφή στον Άνθρωπο δεν μπορεί να έρθει με πολιτικές και όρους που απαξιώνουν την ίδια τη ζωή.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More