Η Γερμανία θα κερδίσει εώς και 68 δις από την κρίση!

Αυτό γράφουν σήμερα γερμανικές εφημερίδες…
Πως αποδεικνύουν τους υπολογισμούς;
Η Ελλάδα βρήκε Τα λεφτά να πληρώσει το ομολογο των 3,2 δις που κατείχε η ΕΚΤ, με την μεγάλη έκδοση εντόκων γραμματίων (ναι το ομόλογο με το οποίο κινδυνευαμε να χρεοκοπησουμε όπως μας έλεγαν προεκλογικά).

Όταν η ΕΚΤ, λοιπόν, επιστέψει στις κεντρικές τράπεζες και μέσω αυτών στις χώρες, τα κέρδη από τα συγκεκριμένα ομόλογα, μιας και αγοράστηκαν σε τιμές σημαντικά κατώτερες της ονομαστικής, τότε η Γερμανία θα πάρει τα περισσότερα, αφού έχει και τη μεγαλυτερη συμμετοχή.
Σύμφωνα με υπολογισμούς της FT Deutschland έως το 2026 οι λήξεις που πρέπει να καλύψει η Ελλάδα σε ομόλογα που έχει η ΕΚΤ φτάνουν τα 12,7 δισ. ευρώ.
Η Handelsblatt μεταδίδει ότι σύμφωνα με τον οικονομολόγο Jens Boysen-Hogrefe του ινστιτούτου του Κιέλου τα τελευταία 3,5 χρόνια εξοικονόμησε 68 δισ. ευρώ σε κόστος δανεισμού. Το ποσό προκύπτει από τη σύγκριση του μέσου κόστους δανεισμού τη συγκεκριμένη περίοδο με το μέσο όρο από το 1999 έως το 2008.

Την ίδια ώρα, η Γερμανία καταγράφει σημαντικά κέρδη από τα πολύ χαμηλά επιτόκια (στη δεκαετία είναι στο 1,53% και μέχρι πριν λίγες μέρες λίγο πάνω από το 1,4%).
Πηγή olympia

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More