Το υπουργείου παιδείας ζητά τα ονόματα των απεργών ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Μία πρωτοφανή εντολή του υπουργείου παιδείας καταγγέλλει η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, συγκεκριμένα το υπουργείο παιδείας ζητά με εντολή του στις διευθύνσεις εκπαίδευσης τα ονόματα των απεργών ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ τονίζει:
«Λίγες μέρες μετά την πρωτοφανή ενέργεια του Υπουργείου Παιδείας να χρηματοδοτήσει τους σχολάρχες με 32 εκατομμύρια ευρώ, εξαθλιώνοντας τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, σήμερα ακολούθησε μια μοναδικής θρασύτητας ενέργεια που αποδεικνύει περίτρανα πως το συγκεκριμένο Υπουργείο, πέρα από σπόνσορα, έχει μεταβληθεί και σε «χωροφύλακα» των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων και του ΣΙΕΙΕ. 
Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε με οργή και κατάπληξη πως δόθηκε εντολή από το Υπουργείο Παιδείας προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης, ώστε να κοινοποιηθούν τα ονόματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών που συμμετείχαν στην χθεσινή 24ωρη απεργία που κήρυξε με τα υπόλοιπα εκπαιδευτικά συνδικάτα η ΟΙΕΛΕ. Αν αυτό ισχύει τότε η ενέργεια αυτή υπερβαίνει τις κατά νόμο αρμοδιότητες του Υπουργείου και μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, σε σκοτεινές εποχές άλλου τύπου καθεστώτων. Η συνέργεια του Υπουργείου με τους σχολάρχες, ώστε να τρομοκρατηθούν οι εκπαιδευτικοί που άσκησαν το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας, μετατρέποντάς τους έτσι σε στόχους για μελλοντικές επιχειρήσεις «αρετής» ή «εκκαθάρισης», δεν έχει ιστορικό προηγούμενο τα 40 χρόνια τουλάχιστον της θητείας της Γ’ Ελληνικής Δημοκρατίας.
Απαιτούμε την άμεση απόσυρση της αντισυνταγματικής, έκνομης και καταχρηστικής αυτής εντολής από το Υπουργείο Παιδείας. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, η Ομοσπονδία δηλώνει πως θα κινηθεί νομικά στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο για να προστατεύσει το χώρο της εκπαίδευσης, όχι μόνο από την παράδοσή του στα αχαλίνωτα αγοραία συμφέροντα, αλλά και από την πολιτική και συνταγματική εκτροπή που η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιχειρεί.»

http://www.diorismos.gr/Dpages/news/viewnews.php?nid=13697&spec=edu&type=1

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More