Βγήκαν στη γύρα οι πολιτευτές για το ξεπούλημα.

Ο υπουργός, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Πολιτών»,
Το θέμα της συζήτησης ήταν η  άμεση αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου και των ΔΕΚΟ, του ορυκτού πλούτου σε Μακεδονία Θράκη, και τον τουρισμό.

Οι παραδοσιακοί τρόποι κομματικών εκδηλώσεων είναι παρελθόν. Δεν τολμάνε οι πολιτικοί να μιλήσουν ανοιχτά σε κάποια πλατεία. Φανταστείτε να πάει σε εργατογειτονιά ο Χατζηδάκης και να αρχίζει να μιλάει για το ξεπούλημα του δημοσίου.
Έτσι διάφοροι σύλλογοι με «επιφανείς» ανθρώπους αυτής της κοινωνίας καλούν υπουργούς και δημόσιους λειτουργούς για να τους μιλήσουν για το ξεπούλημα του δημοσίου, Ασφαλιστικό Σύστημα, Υγεία, Παιδεία,παντα μεταξυ τους και κεκλεισμένων των θυρών!!!!

 Ας δούμε κάποια απο τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της κίνησης πολιτών:
 Στέφανος Γερουλάνος Καθηγητής Ιστορίας Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (1997 - 2005).Πρόεδρος Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος (2005-). Ασημένιο μετάλλιο Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.  Χρυσός Σταυρός Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως. Χρυσός Σταυρός Εκκλησίας Δωδεκανήσου

Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος Αντιπρόεδρος
Είναι επί σειράν ετών μέλος της Διοίκησης της Ανωνύμου Εταιρείας Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών, μέλος της Ευρωπαϊκής Στρογγυλής Τραπέζης Βιομηχάνων (European Round Table) και του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου για την Νομισματική Ένωση (AMUE).

Νίκος Φραγκάκης Αντιπρόεδρος
Πρόεδρος (από το 2003), Διευθυντής (από το 1991) και μέλος του Δ.Σ.
(από το 1980) του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών και
Ερευνών (ΕΚΕΜΕ).
Δικηγόρος (από το 1971) με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα διοικητικού
και εμπορικού δικαίου, δικαιωμάτων του ανθρώπου, ευρωπαϊκού
δικαίου, δημοσίου και ιδιωτικού διεθνούς δικαίου.
Μέλος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα
(από το 1998).
Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά του Ρατσισμού και της
Μισαλλοδοξίας (ECRI) του Συμβουλίου της Ευρώπης (1998-2001) και
μέλος της από το 1994 μέχρι το 2002.

Ο κ.Χατζηδάκης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα, υπογράμμισε ότι η χώρα υπέφερε από δύο μεγάλες παθογένειες, για τις οποίες, όπως είπε, «ευθύνεται ξεκάθαρα και ο πολιτικός κόσμος, οι οποίες την οδήγησαν εδώ: το λαϊκισμό και τον κρατισμό».
Τι μας λέει ο Υπουργός; Ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν τα πάντα! 
Αυτό που μας έφτασε εδώ είναι είναι το μεγάλο κράτος με τις πολλές επιχειρήσεις...μας ενημερώνει ο υπουργός αυτού του κράτους.

Παρατήρηση 1η.
Ο πολιτικός αυτός εκλέχτηκε πρώτη φορά το 1994 σε ηλικία 29 χρονών.

Δηλαδή αυτός που δεν έχει δουλέψει ποτέ του στον ιδιωτικό τομέα και το μόνο που ξέρει  είναι το επάγγελμα του πολιτικού-βουλευτή μας λέει ότι  ο κρατισμός όπως χαρακτηρίζει την δημόσια περιουσία πρέπει να ξεπουληθεί προς χάριν του ιδιωτικού τομέα.
Παρατήρηση 2η. Σε ποιους τα ανακοινώνει όλα αυτά. Σε πολίτες που τον ψήφισαν; Όπως είδαμε η «κίνηση πολιτών» αποτελείται από βιομήχανους, δικηγόρους, καθηγητές πανεπιστημίου. Ας δούμε και τους φίλους, υποστηρικτές αυτής της οργάνωσης, γιατί και η αλήθεια θέλει τον χορηγό της.

 Δυο χρόνια τώρα τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης κάθε μέρα μέσα από τα δελτία τρόμου παρουσιάζουν όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ως διεφθαρμένες, έτσι είναι πιο εύκολο τώρα να ξεπουληθεί ολόκληρο το δημόσιο. 
ΟΠΑΠ. Τον πουλάνε όταν δίνει κάθε χρόνο 500 εκατομμύρια έσοδα στο δημόσιο ταμείο.
Εγνατία Οδός. Την πούλησαν σε ιδιώτες. Το τεράστιο αυτό έργο έχει φτιαχτεί με λεφτά του δημοσίου και της ΕΕ. Οι ιδιώτες δεν έχουν βάλει ούτε ενα ευρώ όπως έχει γίνει με άλλους δρόμους. Στη συμφωνία πώλησης προβλέπεται τα δάνεια του έργου να συνεχίσουν να πληρώνονται απο το δημόσιο. Τα διόδια για αυτόν ήδη αυξήθηκαν,
ΤΤ. Το ταχυδρομικό ταμιευτήριο έχει μπει και αυτό στο καλάθι της «αξιοποίησης». Την τελευταία 5ετια το ΤΤ έχει δώσει πάνω απο 3 δις στο δημόσιο ταμείο.
Αγροτική Τράπεζα. Η τράπεζα Πειραιώς εξαγόρασε μόνο το κομμάτι της τράπεζας που δεν έχει ζημιές, το υπόλοιπο παραμένει στο δημόσιο. Οι τράπεζες όπως η Πειραιώς έχουν πάρει την τελευταία 3ετία 227 δις ευρώ σε ρευστό και εγγυήσεις, όλα αυτά τα λεφτά τα δίνουμε εμείς γιατί τα έχει επιβαρυνθεί ο δημόσιος προϋπολογισμός. Που βρήκε τα λεφτά η τράπεζα Πειραιώς για να εξαγοράσει την Αγροτική Τράπεζα;  
IBC.  Το κτίριο που φτιάχτηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και έγινε με λεφτά των φορολογούμενων το ενοικίασαν στην εταιρεία του Λάτση και έγινε εμπορικό κέντρο, το golden hall. Η σύμβαση που είχε υπογραφεί αρχικά ήταν για ενοικίαση μέχρι το 2040 πληρώνοντας 8 εκατομμύρια το χρόνο. Αυτό μας κάνει 280 εκατομμύρια. 
Υπέγραψαν νέα σύμβαση με την εταιρεία του Λάτση που προβλέπει μίσθωση για 90!!! χρόνια και θα δώσει 81!!! εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο, ακόμη παραχωρούνται 21 στρέμματα.
Δείτε το video εδώ
http://www.youtube.com/watch?v=8bH7msxmK4o&feature=player_embedded

Η επόμενη εκδήλωση του σωματείου «Κίνηση Πολιτών» είναι στις 4/10/2012 με θέμα το ασφαλιστικό σύστημα. Μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο τέως πρόεδρος του ΙΚΑ Μιλτιάδης Νεκτάριος και ο νυν πρόεδρος Ροβέρτος Σπυρόπουλος, αυτοί που έχουν την βασική ευθύνη ως πρόεδροι για το πως έφτασε το ΙΚΑ μέχρι εδώ!!! Το γνωστό ΕΛΙΑΜΕΠ και άλλοι πολλοί εκλεκτοί.
Δείτε την ανακοίνωση:
Το ΕΛΙΑΜΕΠ, το ΙΟΒΕ, η Kantor, η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς και η Κίνηση Πολιτών, σε συνεργασία με το Megaron Plus, έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν σε ανοιχτή συζήτηση με θέμα:
Για ένα οικονομικά βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα
Με ομιλητές τον Οικονομολόγο και τ. Πρόεδρο του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη
τον Αναπλ. Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και τ. Διοικητή του ΙΚΑ Μιλτιάδη Νεκτάριο
τον Διοιηκητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο
και τον Επικ. Καθηγητή στο Πανεπ. Πειραιώς Πλάτωνα Τήνιο
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kantor Κώστας Καστρινάκης


Αρκετοί πιστεύουν ότι εάν πουληθούν δημόσιες επιχειρήσεις, εκτάσεις και κτήρια θα γλυτώσουν από το φορομπηχτικό κράτος που τους πίνει το αίμα.
Κανείς δεν γλυτώνει απο την πλανητική χούντα, τα παραπάνω παραδείγματα με τις δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις δείχνει ξεκάθαρα ότι σκοπός τους δεν είναι το μάζεμα του κράτους αλλά η κατάργηση του αντικαθιστώντας το με ιδιωτικές εταιρείες. Στους Δήμους έχει αρχίζει και εφαρμόζεται σιγά σιγά. Ήρθε η ώρα και της κεντρικής πολιτικής σκηνής να δώσει τα διαπιστευτήρια της στην νέα τάξη των μισάνθρωπων.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More