Αυστραλία: Καταψηφίστηκε νομοσχέδιο για τους γάμους ομοφυλοφίλων

Με σημαντική διαφορά το αυστραλιανό κοινοβούλιο καταψήφισε σχέδιο νόμου για την αναγνώριση του γάμου των ομοφυλοφίλων. Υπέρ της νομιμοποίησης ψήφισαν 42 βουλευτές και εναντίον 98.

Η Εργατική κυβέρνηση επέτρεψε στους βουλευτές της να ψηφίσουν «κατά συνείδηση», σε αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση που καταψήφισε το νομοσχέδιο.

Μεταξύ αυτών που ψήφισαν υπέρ της αναγνώρισης των γάμων των ομοφυλοφίλων ήταν και αρκετοί υπουργοί. Ο ομογενής Εργατικός βουλευτής, Στηβ Γεωργανάς, ψήφισε υπέρ της αναγνώρισης, σε αντίθεση με τη Μαρία Βαμβακινού και τη Σοφία Μιραμπέλα Πανοπούλου, που ψήφισαν εναντίον.

Η καταψήφιση του νομοσχεδίου προκάλεσε και την έντονη ικανοποίηση της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, που είχε καλέσει σε κινητοποίηση όλους τους Ελληνορθόδοξους πιστούς της χώρας, προκειμένου να μην περάσει το επίμαχο νομοσχέδιο. Η Αρχιεπισκοπή συνέστησε στους πιστούς να δείξουν τη δύναμη και την ενότητά τους στο συγκεκριμένο θέμα και τους πρότεινε να αναρτήσουν και το σχετικό email της, στο Facebook.

Στο μεταξύ, η συζήτηση στη Βουλή προκάλεσε πρόβλημα και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο αρχηγός της οποίας, Τόνι Άμποτ, υποχρεώθηκε να λάβει μέτρα εναντίον του γερουσιαστή του κόμματός του, Κόρι Μπερνάντι.

Ο τελευταίος υποστήριξε ότι τη νομιμοποίηση των γάμων των ομοφυλοφίλων προωθούν «ακραία στοιχεία» που θέλουν να διαλύσουν τον ιστό της αυστραλιανής κοινωνίας.

«Αύριο», είπε ο γερουσιαστής Μπερνάντι, «ενδέχεται να ζητήσουν τη νομιμοποίηση γάμου μεταξύ τριών ή τεσσάρων ατόμων ή ακόμα και τη νομιμοποίηση της κτηνοβασίας».

Οι δηλώσεις του αυτές χαρακτηρίστηκαν, ακόμα και από στελέχη της παράταξής του, «απαράδεκτες και προσβλητικές» ενώ ο θησαυροφύλακας, Γουέιν Σουάν, κάλεσε τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Τόνι Άμποτ «να συνετίσει την γερουσιαστή του».

Ανάλογη ήταν η αντίδραση και πολλών βουλευτών όλων των παρατάξεων. Μετά το σάλο που προκλήθηκε, ο γερουσιαστής Μπέρναντι υποχρεώθηκε να παραιτηθεί από τη θέση του κοινοβουλευτικού γραμματέα και ο κ. Άμποτ αποδέχθηκε την παραίτησή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Zougla.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More