Το «δημόσιο» απαξιώθηκε προς χάριν του ιδιωτικού

Κλείνουν 4 πανεπιστήμια και 150 τμήματα το 2013

 

Τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές χαμηλής  ζήτησης στο μηχανογραφικό των υποψηφίων βρίσκονται ένα βήμα πριν από την κατάργησή τους. 
Τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ άνοιξαν και συντηρούνταν με δικά μας λεφτά. 

Γύρω απο αυτές τις σχολές έχει στηθεί ενας μηχανισμός εξουσίας και ένας κύκλος χρήματος που μόνο αηδία φέρνει. Το κόστος για κάθε φοιτητή είναι απο εξακόσια εως χίλια ευρώ το μήνα αφού οι περισσότεροι φοιτητές σπουδάζουν μακριά απο το σπίτι τους (ενοίκια,ΔΕΚΟ, φαγητό, έξοδα μετακίνησης).
Εσύ είσαι ευτυχισμένος που το παιδί σου σπουδάζει κάτι...
Ο μαγαζάτορας, επιχειρηματίας, επίσης ευτυχισμένος γιατί στην πόλη του υπάρχουν φοιτητές που τονώνουν την τοπική οικονομία.
Οι πολιτικοί επίσης ευτυχισμένοι, έχουν φροντίσει να φέρνουν εισοδήματα στους κατοίκους επομένως έχουν εξασφαλίσει ψήφους.
Τα κόμματα έχουν έτοιμα τα γρανάζια που θα υπηρετήσουν το σύστημα τους. Πρώτα γνωρίζεται ο φοιτητής με τις κομματικές παρατάξεις και μετά με το πανεπιστήμιο.


Απαξίωσαν την ποιότητα των σπουδών, δεν αποφοιτούν άνθρωποι με ολοκληρωμένη σκέψη και αντίληψη αλλά μηχανές εξειδίκευσης που οι γνώσεις τους θα φέρουν μεγαλύτερα κέρδη στις ιδιωτικές εταιρείες.

Στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ υπάρχει κάτι σάπιο μας λένε οι ίδιοι άνθρωποι που έστησαν όλο αυτό το μηχανισμό εξουσίας και χρήματος. Να θυμίσουμε το σκάνδαλο στο Πάντειο, δισεκατομμύρια δραχμές που δεν πήγαν στο πανεπιστήμιο αλλά έγιναν ferrari και εξοχικά. Κλασσική υπόθεση διαφοράς που αφορούσε τα έτη 1992-1998, τελικά καταδικάστηκαν το 2012.
Γιατί να πληρώνω 600 ευρώ το μήνα για σπουδές εκτός της πόλης μου και να γίνονται ferrari;
Θα τα δώσω σε κάποια ιδιωτική σχολή. 
Αυτό ακριβώς ήθελαν, να ανέβουν τα κόστη για σπουδές, ΔΕΚΟ,Υγεία, μετακίνηση, να διαφθείρουν οτιδήποτε δημόσιο και στο τέλος η λυση του ιδιωτικού να φαίνεται ιδανική.
Γιατί να πληρώνω τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ και όχι κάποια ιδιωτική εταιρεία λέει η προπαγάνδα; 
Η ΔΕΗ είναι στα δικαστήρια με τις ιδιωτικές εταιρείες ενέργειας γιατί ζημίωσαν το δημόσιο!!!  
Η απαξίωση του «δημοσίου» είναι στην καθημερινή προπαγάνδα, ανακάλυψαν ξαφνικά στα δύο χρόνια εκατοντάδες υποθέσεις διαφθοράς. Μας λένε με πλάγιο τρόπο ότι εαν πουληθούν τα «δημόσια» τότε θα πληρώσουμε λιγότερους φόρους. Τότε γιατί πουλάνε τον ΟΠΑΠ που είναι κερδοφόρος και φέρνει 500 εκατομμύρια κάθε χρόνο στο δημόσιο ταμείο;
Αποφάσισαν να ξαναμοιράσουν την πίτα που έχουμε πληρώσει όλοι εμείς γιατί πλέον δεν έχουν ανάγκη τη ψήφο μας. Θα μας τιμωρήσεις με την ψήφο σου; λέει το ΠΑΣΟΚ, πάλι μπροστά σου θα μας βρεις, κυβέρνηση είμαστε. Το μοναδικό όπλο του λαού που είναι η ψήφος εξαφανίστηκε, ψηφίζεις Κουβέλη γιατί νομίζεις ότι είναι αριστερός; Τις ίδιες πολιτικές εφαρμόζει και αυτός, απλά το κάνει για να υπάρξει ανάπτυξη λέει. Το σύστημα έχει τις εναλλακτικές του.

Ταίσαμε ένα θηρίο που τώρα τρώει και εμάς. Αυτό δεν είναι το δημόσιο, είναι το διεφθαρμένο σύστημα πολιτικών και ηθικών αξιών που μας επέβαλαν όλοι αυτοί που τώρα μιλάνε για διαφάνεια, ανάπτυξη, προοπτική. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More