Και αυτή η ευκαιρία πέρασε …ΣΥΡΙΖΑ!

Γράφει ο Μαγια
Τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, που εν είδει φιλιππινέζας θεωρεί τη χώρα προτεκτοράτο, κάνει ρόμπα, κατά το κοινώς λεγόμενο, η Alpha Bank.
Οι αναλυτές της τράπεζας, επικαλούμενοι τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που φανερώνουν ότι τα ελληνικά δημόσια οικονομικά εξελίσσονται κατά πολύ καλύτερα από τις απαισιόδοξες προβλέψεις της Τρόικας, ξετινάζουν κυριολεκτικά όλες τις εκτιμήσεις της για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, χαρακτηρίζοντας ως ανώφελη την πλήρη υιοθέτηση του πακέτου των 11.5 δισεκ. ευρό.


Η τράπεζα εκτιμά ότι, η Τρόικα έχει υποεκτιμήσει σημαντικά τα έσοδα, τα οποία υπολογίζει ότι θα είναι κατά 3 δισ. υψηλότερα από τις προβλέψεις του επικαιροποιημένου προγράμματος. 

Το ίδιο ισχύει και για τις δαπάνες από τις οποίες θα προκύψει αντίστοιχο όφελος. Έτσι, το 2013 θα ξεκινήσει, σύμφωνα με την Alpha Bank, με ένα μαξιλάρι 6 δισ. ευρό!
Μην θεωρήσετε ότι, αίφνης άρχισε να αφυπνίζεται η εθνική συνείδηση των εγχώριων τραπεζιτών. Όχι! Απλώς, η Alpha Bank, παίρνει εκδίκηση από την κυβέρνηση για την παράδοση της «Αγροτικής» στην «Πειραιώς».
Σας θυμίζει κάτι από ξεκαθάρισμα λογαριασμών;


Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση, αλλά κυρίως έντονο προβληματισμό, δεν είναι τόσο οι φεουδαρχικές απαιτήσεις των καλοπληρωμένων χαρτογιακάδων της διεθνούς τοκογλυφίας, που θέλουν να μετατρέψουν την Ελλάδα σε κρανίου τόπο, με εξαθλιωμένους κατοίκους, που θα προσπαθούν να επιβιώσουν με αμοιβές Ασίας και κόστος ζωής Ελβετίας. 

Είναι η …αφασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Που δεν έσπευσαν να κάνουν σημαία την έκθεση-βόμβα των αναλυτών της Alpha Bank.
Κόμματα, φορείς, οργανώσεις θα έπρεπε, ήδη, να έχουν αξιοποιήσει, δεόντως, την εκ των έσω ρωγμή του καθεστώτος.
Φαίνεται πως, και αυτή η ευκαιρία πέρασε …ΣΥΡΙΖΑ!…

πηγή http://olympia.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Facebook Favorites More